„AM PRIMIT GARANŢII FERME, PRIVIND ÎNFIINȚAREA UNITĂȚII DE MANAGEMENT A APEI GRELE”

Interviu realizat cu deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Daniel Popescu

Reporter: Domnule Virgil Popescu ce aşteptări aveţi de la Congresul PNL care va avea loc pe data de 17 iunie 2017?

Virgil Popescu: Mă aştept ca odată cu alegerea unei noi echipe de conducere şi a unui nou preşedinte partidul să se reaşeze şi să înceapă bătălia politică într-un mod coerent cu PSD. Este nevoie ca acest Congres, unde vor veni peste 5000 de delegaţi din toată ţara, să dea legitimitatea politică liderilor atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, pentru că să nu uităm până pe 2 mai vor avea loc alegeri în toate filialele din ţară.

Reporter: Veţi candida la o funcţie în conducerea centrală a PNL?

Virgil Popescu: Nu m-am gândit până acum la ce funcţie voi candida în conducerea centrală, însă voi candida cu certitudine la preşedinţia PNL Mehedinţi, după care voi lua o decizie cu privire la conducerea centrală. Sunt de mult timp implicat în conducerea Departamentului economic al PNL şi evident că doresc să menţin această implicare şi pe viitor.

Reporter: În ceea ce priveşte judeţul nostru, cum vedeţi relansarea PNL Mehedinţi după rezultatul nu tocmai bun de la alegerile locale şi parlamentare de anul trecut?

Virgil Popescu: După finalizarea procedurii de alegeri, veţi vedea o implicare mult mai mare a PNL Mehedinţi prin consilierii locali şi judeţeni pe care îi are în susţinerea unor hotărâri de consiliu pentru stimularea creării de noi locuri de muncă. Am promis în campania electorală acest lucru atât la locale, cât şi la parlamentare. Am aşteptat ca PSD să dea un semn că ar dori să facă acest lucru şi am luat decizia că trebuie să luăm noi hora înainte. Mi-aş dori ca până la finalizarea acestui mandat de parlamentar judeţul Mehedinţi să aibă un parc industrial, locuitorii oraşului Drobeta Turnu Severin să beneficieze toţi de alimentarea cu gaze naturale, iar problema încălzirii oraşului să fie finalizată odată pentru totdeauna. Aceste trei proiecte sunt, după părerea mea, cele mai importante pe care partidul le va urmări în acest mandat şi îmi doresc din tot sufletul să fie finalizate înainte de terminarea mandatului.

Reporter: Ce şi-a propus să facă PNL Mehedinţi în municipiul Drobeta Turnu Severin în acest an la nivel de proiecte administrative?

Virgil Popescu: Cred că anul acesta poate fi demarat proiectul parcului industrial şi cred că anul acesta vom reuşi să sensibilizăm Guvernul, astfel încât Unitatea de Management a Apei Grele să fie înfiinţată la Drobeta Turnu Severin, iar stocul de apă grea să fie pus în siguranţă.

Reporter: Cum vedeţi rezolvarea problemei agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin?

Virgil Popescu: Ca să fiu sincer nu cred că se va putea găsi o soluţie definitivă pentru încălzirea oraşului în acest an. Dar sper că Guvernul PSD nu va lăsa Severinul fără căldură şi apă caldă, cum nici noi nu am făcut-o anul trecut. Eu voi sprijini din calitatea mea de vicepreşedinte al Comisiei de Industrie şi Servicii din Camera Deputaţilor toate acţiunile pe care Primăria şi Consiliul Local Drobeta Turnu Severin le vor face la Ministerul Energiei şi vă asigur că voi fi foarte vocal în a susţine acest lucru.

Reporter: În ce a constat activitatea dvs parlamentară de deputat de Mehedinţi până în acest moment?

Virgil Popescu: Activitatea mea parlamentară din plenul Camerei Deputaţilor şi în comisii se poate vedea pe site-ul acesteia. Ea s-a axat şi se va axa în continuare pe înfiinţarea Unităţii de Management a Apei Grele, în acest sens depunând şi un amendament la Legea bugetului şi facând o interpelare la ministrul Energiei. În acest moment am primit garanţii ferme, scrise, de la ministrul Energiei că Unitatea de Management a Apei Grele va fi înfiinţată la rectificarea bugetară. Urmează să fac încă o interpelare referitoare la contractul de concesiune a distribuţiei de gaze în Drobeta Turnu Severin, pentru că nu mi se pare normal să avem gaze la poarta oraşului din 2008, iar în anul 2017 să nu beneficieze de acesta tot oraşul. Contractul de concesiune ar fi trebuit să prevadă indicatorii de realizare a investiţiei în Drobeta Turnu Severin şi vreau să ştiu şi eu dacă au fost respectaţi şi care este graficul de realizare pe care investitorul l-a propus la semnarea contractului. Mi se pare strigător la cer să ne prindă iarna 2017 fără ca măcar Spitalul Judeţean şi şcolile din municipiul Drobeta Turnu Severin să nu fie racordate la reţeaua de gaze naturale.

Citit 2223 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2017 21:29
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…