USR Mehedinți se prăbușește în județ

Spre deosebire de alte partide din județ, USR-PLUS Mehedinți nu a fost niciodată o formațiune care să emită pretenții politice sau electorale. Dovadă este că nu a reușit să intre nici în Consiliul Județean Mehedinți, nici în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin, chiar dacă la nivel național s-a situat foarte bine în încredere. Cel mai recent exemplu sunt alegerile locale parțiale din Mehedinți din vara anului 2021, desfășurate în comuna Obârșia de Câmp, scrutin la care, deși partidul se afla la guvernare, USR-PLUS Mehedinți nu a propus candidat.

În anul electoral 2020 USR – PLUS Mehedinți a candidat pentru prima dată în județ, atât la alegerile locale, cât și la cele parlamentare. La alegerile locale, în municipiul Drobeta Turnu Severin formațiunea ar fi putut intra în Consiliul Local, pentru că a obținut peste 5%, însă nu a fost posibil asta deoarece atunci era o alianța, întrucât nu se făcuse fuziunea dintre cele doua partide, situație în care era necesar un prag de 7%. Alegerile parlamentare din 2020 au însemnat pentru această formațiune un dezastru în județ, în ciuda faptului că la nivel național s-a clasat pe locul 3.

După alegerile parlamentare din anul 2020, datorită faptului că intrat la guvernare, Claudiu Chiriac, președinte al USR Mehedinți, a devenit subprefect de Mehedinți. A fost cea mai importantă funcție pe care USR-PLUS a primit-o în Mehedinți. Însă ea nu a ajutat deloc USR-PLUS Mehedinți. Dar, faptul că era la guvernare, oferea speranțe că USR-PLUS Mehedinți avea perspective să se consolideze în județ și să spere mai mult la alegerile din anul 2024.

Între timp s-a produs Ieșirea de la guvernare a USR-PLUS, care a avut loc anul trecut, situație care a coincis și cu o scădere masivă de încredere în acest partid la nivel național. Într-o atare situație este cât se poate de limpede că USR Mehedinți nu doar că nu mai contează la nivelului județului, așa cum nu a contat niciodată, dar și-a diminuat semnificativ, aproape spre anulare, șansele politice. În acest moment se poate spune că în Mehedinți a început procesul de prăbușire al acest partid, care evident, va continua și în perioada următoare.

USR Mehedinți nu a avut niciodată în județ nici lideri politici de anvergură, nici structuri teritoriale bine articulate. Tot ce a abținut acest partid în alegeri s-a datorat exclusiv votului politic. Din această perspectivă, cred că USR Mehedinți nu mai are nici o șansă la următoarele alegeri din județ, așa cum nu a avut nici în anul electoral 2020, singurul său suport fiind doar votul politic, care, cu siguranță, se va diminua simțitor, pentru că acest partid a devenit deja neatractiv și pare să nu mai ofere nici o alternativă credibilă, serioasă, în care electoratul mehedințean să-și mai pună speranțe.

Citit 10342 ori
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: « Când statul eșuat te curentează la factură

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…