IDS SIGLA PRINT

PMP Mehedinți, mesaj de unitate și acțiune

Evenimentul politic în județ al lunii septembrie a fost Conferința județeană de alegeri a PMP Mehedinți. Acesta a fost important în contextul perspectivei politice a județului, deoarece PMP Mehedinți poate juca un rol important pe scena politică locale și la scrutinele din anul 2024. În ciuda faptului că nu se află în poziția de partid parlamentar, PMP Mehedinți a transmis, cu prilejul recentei Conferințe județene de alegeri, în cadrul căreia și-a ales o nouă conducere, un mesaj clar de unitate, de acțiune politică și de implicare fermă în activitatea de partid și a administrației publice locale, acolo unde are reprezentanți.

Ce este interesant la PMP Mehedinți este faptul că a obținut un rezultat foarte bun la alegerile locale de anul trecut cu o conducere interimară. Atunci a fost însă un alt context, în care prioritare erau alegerile locale, iar nu cele din partid. Cu toate acestea, PMP Mehedinți a furnizat surpriza alegerilor locale, reușind pentru prima dată în scurta sa existență să acceadă în Consiliul Județean Mehedinți, dar și să câștige primari comunali, respectiv Irina Zoican, primarul comunei Balta, și Emilian Vîlcu, primarul comunei Prunișor. Ambii primari au fost prezenți la Conferința județeană de alegeri a PMP Mehedinți. Asta a făcut ca PMP Mehedinți să fie, în acest moment, cea de-a treia forță politică din județ atât raportat la numărul de aleși locali, dar și ca organizație politică.

Președinte al PMP Mehedinți a fost aleasă Ramona Cupă, cea care deținea, de altfel, funcția de președinte interimar al formațiunii. Ramona Cupă ocupă cea mai importantă funcție publică aleasă a PMP Mehedinți, aceea de vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți. Din acest punct de vedere, alegerea ei în această funcție a fost o soluție corectă.

Pentru Ramona Cupă, dincolo de votul acordat de colegii săi și de provocarea pe care o presupune funcția de președinte al unei organizații politice județene, urmează o perioadă de multă muncă și implicare, pentru că și-a propus să consolideze și să afirme partidul pe care îl conduce, concretizat cu votul majorității colegilor săi. În acest demers, pleacă de o bază solidă, întrucât partidul a rămas unit, iar oamenii cu care a câștigat bătălii politice au rămas lângă ea și lângă partid. Pe de altă parte, Ramona Cupă mai are și avantajul funcției administrative pe care o deține. O funcția de conducere în administrația publică județeană, de vicepreședinte al CJ Mehedinți în cazul său, poate aduce reale avantaje politice pentru PMP Mehedinți, dacă este gestionată eficient, în interesul cetățenilor județului. Iar Ramona Cupă și-a luat în serios această poziție administrativă, implicându-se cu suficientă responsabilitate.

Ramona Cupă face parte din generația de politicieni noi, care nu au mai făcut politică, dar care își doresc să se implice și să vină cu idei și soluții concrete la dezvoltarea județului. PMP Mehedinți este într-o conjunctură politică favorabilă și lasă impresia, așa cum s-a observat și la Conferința județeană de alegeri, că este un partid suficient de matur și de responsabil și că este decis să joace în continuare un rol important, activ, determinant, pe scena politică și administrativă mehedințeană. Are toate premisele să-și atingă acest obiectiv politic, pentru că noua conducere a partidului, în frunte cu Ramona Cupă, este hotărâtă și dornică să se implice în acest proces de construcție a PMP Mehedinți, demers pe care și l-a asumat în fața colegilor care au votat-o.

Citit 1256 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Septembrie 2021 21:22

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…