PMP, nemulțumit de activitatea președintelui Cristian Diaconescu!

Partidul Mișcarea Populară traversează o perioadă destul de agitată în aceste zile, după ce 46 din cei 69 de lideri locali au decis convocarea unui congres al partidului pe data de 19 februarie 2022. Deși se afla în sediul partidului la ora când Colegiul Național s-a reunit în ședință, Cristian Diaconescu a refuzat să participe și ulterior a reacționat dur spunând că întrunirea ar fi ilegală. Excelent ca diplomat de carieră și analist de politică externă, Cristian Diaconescu s-a dovedit, în scurta perioadă de când conduce PMP, un politician incapabil să ridice partidul în sondaje.

La aproape un an de la alegerea sa în funcția de președinte al PMP, Cristian Diaconescu este puternic contestat de colegii săi. PMP se află în mijlocul unui scandal după ce formațiunea a anunțat pe Facebook că pe 19 februarie convocarea un congres pentru alegerea unei noi conduceri. Chiar dacă nu a trecut nici măcar un an de când Diaconescu a fot ales președinte, aceasta pare să își fi dezamăgit total colegii, printr-o atitudine oscilantă în privința direcției în care trebuie să se îndrepte partidul, pentru a scăpa din zona de subsol a sondajelor de opinie referitoare la încredere și intenție de vot.

Președintele partidului, Cristian Diaconescu, declară că „așa-zisul congres” este ilegal. În replică, liderii PMP care au convocat întâlnirea, au afirmat că aceasta a fost una statutară și că regretă declarațiile lui Diaconescu.

„Colegiul Național al PMP s-a întrunit statutar în data de 12 ianuarie 2022, cu prezența a 44 de membri din 69, și a decis convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022, la București, pentru alegerea unei noi conduceri. La ședința Colegiului Național au participat liderii filialelor PMP Iași, PMP Prahova, PMP Caraș Severin, PMP Bistrița Năsăud, PMP București, PMP Sector 1, PMP Sector 3, PMP Sector 4, PMP Sector 6, PMP Buzău, PMP Maramureș, PMP Sălaj, PMP Dolj, PMP Gorj, PMP Bacău, PMP Mehedinți, PMP Mureș, PMP Botoșani, PMP Cluj, PMP Hunedoara, PMP Satu Mare, PMP Covasna, PMP Harghita, PMP Giurgiu, PMP Ialomița, PMP Tulcea, PMP Vaslui, PMP Vâlcea, PMP Vrancea, PMP Suceava, PMP Ilfov, precum și alți lideri ai PMP care sunt membri ai Colegiului Național - aleși locali și vicepreședinți. Având în vedere situația internă a partidului și nevoia unei evaluări, PMP a decis convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale”, transmite PMP într-un comunicat oficial.

De asemenea, participanții la Colegiul Național au mai transmis că regretă declarațiile domnului președinte Cristian Diaconescu cu privire la întrunirea statutară a Colegiului Național PMP prin care sugerează că toți liderii PMP care s-au întrunit au o altă agendă. „Precizăm că la ședința Colegiului Național nu s-a discutat despre relația cu alte partide, despre nicio fuziune sau alianță. PMP își continuă propriul drum, fiind al treilea partid la nivel național ca număr de aleși locali”, e arată în comunicatul oficial.

Tuturor celor care s-au grăbit să considere că întâlnirea Colegiului Național ar fi un puci, europarlamentarul Eugen Tomac le răspunde cu fermitate: „Înainte de toate, un puci are loc atunci când într-un stat este preluată puterea de către un grup minoritar prin violență. Da, am participat săptămâna aceasta la o ședință a PMP, convocată la inițiativa a 46 de lideri ai PMP. De ce? În primul rând, pentru că PMP nu a mai avut o ședință de partid de mai bine de două luni, ori acest aspect este inadmisibil în rândul unei structuri politice, mai ales că după PSD și PNL suntem partidul cu cei mai mulți reprezentanți în administrația locală. De asemenea, am fost șocat că, deși domnul președinte al PMP era în sediul central al partidului în care avea loc reuniunea a 70% din liderii partidului, a ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală. Această abordare, pe care nu am înțeles-o și nu o voi înțelege niciodată, ne-a determinat pe mine și majoritatea colegilor să adoptăm decizia de a convoca cu unanimitate de voturi un nou congres. Nu este un moment fericit în viața unui partid politic, dar în același timp noi, cei care l-am clădit și păstrat în viață, am decis prin mijloace democratice care e drumul de urmat. Nu am discutat și nici nu a ridicat vreun coleg în timpul ședinței subiectul legat de relația cu alte partide și nici nu ne interesează. Eu știu atât, că PMP este un partid mare, curat, liber și cu foarte mulți oameni valoroși”.

Citit 1440 ori Ultima modificare Duminică, 16 Ianuarie 2022 00:57
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…