IDS SIGLA PRINT

Severinul, un oraș în suferință

Situația din municipiul Drobeta Turnu Severin continuă să fie una îngrijorătoare, chiar dacă a scăzut rata de infectare cu virusul Covid-19, iar orașul a ieșit din carantina în care a fost timp de 3 săptămâni. Chiar dacă a fost primul municipiu-reședință de județ care a intrat în carantină, această măsură s-a dovedit până la urmă una eficientă, deoarece numărul de cazuri a scăzut, nu cu foarte mult, dar trendul descendent arată că a existat o scădere progresivă datorită măsurii de carantinare.

În tot acest timp, Spitalul județean de Urgență Drobeta Turnu Severin a făcut față cu greu solicitărilor și îmbolnăvirilor și este în continuare în bătălia cu această pandemie.

Faptul că a existat o scădere ca urmare a carantinei, aceasta nu este în măsură să aducă liniștea și relaxarea, pentru că situația rămâne în continuare alarmantă și îngrijorătoare. Este nevoie în continuare de vigilență, dar în primul rând de responsabilitate, pentru că numai așa se poate trece cu bine peste această pandemie.

Drobeta Turnu Severin a traversat într-adevăr o perioadă extrem de dificilă, pentru că, pe lângă criza sanitară, a fost evident vorba și despre o criză economică, datorită în principal suspendării activităților unor agenți economici, în special domeniul HoReCa, a restrângerii altor activități, dar și la nivel personal, întrucât evenimentele private sunt interzise. Este de datoria autorităților județene și locale să găsească acele măsuri și soluții pentru a fi depășită această perioadă.

În ciuda multor critici formulate, cred că decizia de carantinare a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost una corectă, pentru că era singura care se impunea în contextul creșterii numărului de infectări. A fost o situație nedorită nici de autorități, nici de cetățeni, însă a fost o realitate de care trebuie să ținem cont și de care trebuie să fim responsabili. Cea mai mare responsabilitate revine administrației publice județene și locale, factorilor de decizie care trebuie să ia măsurile corecte care se impun, pentru ca situația în municipiul Drobeta Turnu Severin să nu degenereze, să nu fie una cu consecințe dramatice. Oricâte nemulțumiri ar fi, oricâte frustrări ar fi, în situații de criză se impun măsuri de criză. Iar municipiul Drobeta Turnu Severin este în continuare într-un moment de criză, un moment dificil în care atât autoritățile, dar și cetățenii trebuie să înțeleagă că este o situație dificilă, iar responsabilitatea pentru ieșirea din această criză revine deopotrivă tuturor. Este nevoie de un efort comun, indiferent cât de neplăcut sau dificil este, pentru că numai așa se poate reveni la normalitate în municipiul Drobeta Turnu Severin. Iar aceasta evident și în paralel cu creșterea exponențială a numărului de persoane vaccinate.

Citit 2120 ori Ultima modificare Joi, 04 Noiembrie 2021 19:59
Mai multe din această categorie: « Mehedinți – în cea mai dificilă situație

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…