IDS SIGLA PRINT

Mehedinți – în cea mai dificilă situație

Începutul lunii octombrie a acestui an a venit peste mehedințeni și severineni ca o năpastă, iar aceasta în primul rând datorită crizei Covid-19, a creșterii alarmante, fără precedent, a numărului de cazuri. Este pentru prima oară când atât județul Mehedinți, cât și municipiul Drobeta Turnu Severin traversează cea mai grea perioadă, o perioadă de teamă, de neliniște, de nesiguranță, dar, în același timp, și de disperare.

Tot pentru prima dată municipiul Drobeta Turnu Severin a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, fapt care atrage după sine consecințe neplăcute, iar multe comune din județ, de asemenea, au intrat rând pe rând în carantină ca urmare a creșterii ratei de infectare cu Covid-19. Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin este supra-solicitat datorită numărului mare de infectări și face cu greu față situației existente. Este o adevărată încercare pentru locuitorii județului. Evident, peste criza sanitară, se suprapune și criza economică. Pentru că măsurile impuse de autorități pentru a limita răspândirea Covid-19 coincid și cu anularea sau limitarea unor activități economice. Această măsură are evident consecințe nedorite pentru o parte a cetățenilor, care se văd puși în situația de a se descurca cum pot, mai ales într-o perioadă extrem de grea ca aceasta în care crizele se țin lanț.

Peste toate acestea mai este și creșterea explozivă a prețurilor la energia electrică, la gaze naturale, dar și la produsele alimentare, tocmai acum în pragul iernii când oamenii și așa abia își asigură traiul zilnic. Chiar dacă ministrul mehedințean al Energiei,liberalul Virgil Popescu, a anunțat un ajutor pentru români în această perioada, acesta nu este nici pe departe unul care să aducă liniște și siguranța zilei de mâine. Severinenii se văd în fiecare zi confruntați cu efectele situației sanitare și economice, cu creșterea prețurilor la alimente, la alte servicii, și fac față cu greu situației. Este foarte ușor pentru un demnitar, mai ales unul de rang înalt, să vină cu apeluri și mesaje la calm, în condițiile în care tot mai mulți cetățeni se confruntă cu situații dintre cele mai dificile și fac eforturi mari pentru a se descurca de la o zi la alta. De aici apare și neîncrederea în politicieni, mai ales cei aflați la guvernare, neîncredere alimentată și de teama persistentă din această perioadă când nu știi la ce să te aștepți de la o zi la alta, când nu se întrezărește nici o perspectivă de îmbunătățire a situației.

Mehedințiul este în aceste momente un județ serios afectat. Nici așa nu puteam vorbi despre un județ dezvoltat, cu locuri de muncă bine plătite, însă, odată cu venirea acestor crize, situația s-a agravat și mai mult.

Evident, un rol important în aceste momente grele revine liderilor politici, reprezentanților din administrația publică locală, care trebuie să gestioneze eficient această situație grea, să vină cu soluții concrete, pe de-o parte, pentru a face tot posibilul ca sistemul medical să facă față acestei provocări, iar pe de altă parte, prin măsurile pe care le iau să împiedice răspândirea comunitară a virusului, dar și să vină în sprijinul oamenilor, a nevoilor pe le au în această perioadă. Autoritățile locale au luat deja unele măsuri, însă este nevoie de multă responsabilitate, de un efort susținut și o implicare pe măsură pentru ca județul Mehedinți să treacă cu bine de această perioadă dificilă și actuala stare să nu degenereze într-o situație cu adevărat dramatică.

Citit 1399 ori Ultima modificare Vineri, 22 Octombrie 2021 00:20

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…