Echipele Salvamont Mehedinți, concursul profesional „Rânca Rescue Race”, ediția I

Echipele din cadrul Serviciului Salvamont Mehedinți au participat în prima parte a acestei săptămâni la concursul profesional cu probe tehnico-aplicative specifice ”Rânca Rescue Race” ediția I, care s-a desfășurat în masivul Parâng.

A fost o întrunire a formațiilor de salvare montană din mai multe județe, iar probele au fost din cele mai diverse folosite în activitățile de salvare: traseu montan în care s-a testat orientarea după coordonate GPS, deplasarea pe schiuri de tură, cățărare la colțari și piolet, coborâre în rapel, căutare în avalanșă cu DVA, Recco și câine de avalanșă, prim ajutor medical, deplasare cu targa cu accidentatul în teren variat și pe pârtia de schi, precum și probe de comunicare telefonică cu dispeceratele de urgență Salvamont și SNAU 112, comunicare radio cu echipajele terestre sau aero, analiza și interpretare date din aplicația de salvare.

“Participarea salvamontiștilor mehedințeni la astfel de întruniri este o dovadă a dorinței de perfecționare continuă, astfel încât să asigure creștere a nivelului de pregătire și a șanselor de salvare a celor aflați în situații de urgență pe traseele montane din județul Mehedinți. Ne dorim să avem echipe de intervenție profesioniste și am încredere că salvamontiștii din cadrul Direcției Geoparcului Platoul Mehedinți al Consiliului Județean Mehedinți folosesc toate oportunitățile de perfecționare, cu atât mai mult cu cât este o echipă tânără și dinamică.”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Citit 1761 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 22:01
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…