Inspecția Muncii a luat la puricat stațiile da carburanți. S-a lăsat cu amenzi uriașe!

În perioada 10-16 martie 2022, I.T.M. Mehedinţi a desfăşurat, sub coordonarea Inspecţiei Muncii, Campania Naţională de verificare a modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecției sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto. S-au dat amenzi de peste 183.000 de lei.

Inspectorii ITM au verificat modul de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care își desfășoară activități în stațiile de distribuție a carburanților auto – cod CAEN 4730. Grupul țintă l-a constituit toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii si mari, cu capital de stat, privat si mixt), care efectuează activități de distribuție a carburanților pentru autovehicule.

Printre obiectivele campaniei s-au numărat: Diminuarea consecințelor sociale si economice negative care deriva din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activități de distribuție a carburanților auto; Eliminarea neconformităților constatate în domeniul securității și sănătății în muncă în activitățile specifice ale societăților comerciale din domeniul de activitate vizat de acțiune.

Pe durata desfășurării acțiunii au fost controlaţi un nr. de 27 agenţi economici.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat neconformităţi, printre care: nu a fost realizată semnalizarea de securitate şi sănătate la locul de muncă, inclusiv pentru locurile unde pot apărea atmosfere explozive; la un agent economic a fost oprit din funcțiune un echipament tehnic (stație de distribuție carburanți).

Pentru neconformităţile constatate în acest domeniu s-au aplicat 25 sancţiuni contravenționale din care un număr de 15 amenzi contravenţionale în valoare de 124.000 lei;
În domeniul relaţiilor de muncă, au fost constatate deficienţe grave: nerespectarea dispozițiilor legale privind durata maxima a timpului de muncă, necompensarea orelor suplimentare cu timp liber corespunzător sau neacordarea sporului corespunzător la salariu, în cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă.

Pentru deficienţele constatate în domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat 20 sancţiuni contravenționale din care un număr de 18 amenzi contravenţionale în valoare de 59.500 lei. În total au fost verificați 27 de angajatori la care s-au stabilit 46 de măsuri în vederea intrării în legalitate și s-au aplicat 33 de amenzi în valoare de 183.500 lei.

Citit 1914 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…