VIOREL PALAŞCĂ – SINGURUL DEPUTAT LIBERAL DIN MEHEDINŢI

Viorel Palaşcă a fost liberalul mehedinţean care a obţinut cele mai multe funcţii alese sau numite. S-a înscris la începutul anilor ’90 în PNL Mehedinţi.

La vârsta de 34 de ani a fost numit prefect al judeţului Mehedinţi, în anul 1996, când CDR a câştigat alegerile şi a intrat la guvernare. A stat în funcţie până în anul 2000, când a fost ales vicepreşedinte al CJ Mehedinţi din postura de consilier judeţean ales pe lista PNL Mehedinţi, funcţie pe care a deţinut-o până la alegerile locale din anul 2004. Din anul 2005 a fost numit secretar general al Ministerului Economiei şi Comerţului.

La alegerile parlamentare din anul 2008 a fost ales deputat din partea PNL Mehedinţi pe Colegiul uninominal 3 Camera Deputaţilor. La alegerile din anul 2012 a fost reales deputat pe acelaşi colegiu, de data aceasta candidând din partea USL Mehedinţi.

Din punct de vedere politic, Viorel Palaşcă a fost un politician activ. A avut și un moment de rătăcire politică, în anul 2001, când a demisionat din PNL Mehedinţi, înscriindu-se în PD Mehedinţi. A stat foarte puţin timp în acest partid, câteva luni, în cele din urmă revenind în PNL Mehedinţi, unde a deţinut de-a lungul anilor funcţii importante de conducere.

A candidat o singură dată pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, în anul 2009, fiind învins de preşedintele liberal în funcţie la acea dată, Liviu Mazilu.

În vara anului 2014 a părăsit PNL Mehedinţi, fiind numit coordonatorul nucleului de constituire în judeţ a PLR Mehedinţi. Ulterior a fost numit preşedinte al PLR Mehedinţi. În prezent este preşedinte al ALDE Mehedinţi, alianţă formată din PLR Mehedinţi şi PC Mehedinţi.

Citit 1734 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Mai 2016 10:33
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…