STUDIU DWF: INTERESUL MEHEDINȚENILOR PENTRU POLITICIENII LOCALI A SCĂZUT

Google oferă public anumite informații despre modul in care utilizatorii săi folosesc motorul de căutare. Prin procesarea datelor Google aferente ultimelor 24 de luni, analiștii de la agenția seo DWF au identificat interesul exprimat de romani pentru senatorii si deputații din județul in care locuiesc.

Pentru județul Mehedinti sunt aleși in Parlamentul României 5 deputați si 3 senatori. Acest număr nu este egal pentru toate județele din tara noastră, fiind calculat in funcție de populație. Conform Constituției, norma de reprezentare pentru alegerea Camerei Deputaților este de un deputat la 70.000 locuitori, iar pentru alegerea Senatului este de un senator la 160.000 locuitori. Același număr de demnitari întâlnim in județele Covasna si Bistrița-Năsăud.

Conform datelor Google, interesul locuitorilor județului Mehedinti pentru politicienii locali a scăzut anul acesta cu 12.5%! In ultimele 12 luni, numele deputaților si senatorilor din județul Mehedinti au fost căutate de 1,680 de ori. Acest număr este in scădere fata de valoarea înregistrata in perioada anterioara, când Google raportează 1,920 de căutări. Analiza DWF releva ca la nivel național se înregistrează o scădere cu 5.01% a numărului de căutări realizate de romani pe Google după numele deputaților sau senatorilor care ii reprezintă in Parlament.

Scăderea plasează județul Mehedinti pe locul 12 in topul județelor cu cele mai mari variații negative. O scădere mai mare a interesului decât cea a locuitorilor județului Mehedinti pentru politicienii locali o putem sesiza in județe precum Bihor (-14.29%) sau Olt (-15.66%).

Din punct de vedere al echipamentelor de pe care s-au realizat aceste căutări, Google raportează ca telefoanele si tabletele reprezintă 63%, in timp ce calculatoarele de tip desktop sau laptop cumulează 37%. Comportamentul este similar la nivel național, ceea ce denotă utilizarea din ce in ce mai frecventă în România a terminalelor mobile pentru navigarea pe internet.

Prezenta la vot a locuitorilor județului Mehedinti in cele mai recente alegeri parlamentare a fost de 49.79%, fata de media națională, de 33.70%. Scăderea interesului pentru politicienii locali este posibil sa impacteze in mod negativ numărul de persoane care își vor exprima votul in următoarele alegeri locale.

Citit 2017 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 19:04
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…