EUGEN NICOLICEA MERGE MAI DEPARTE. CA DEPUTAT PSD DE CĂLĂRAȘI

Eugen Nicolicea va fi ales deputat şi la alegerile din data de 11 decembrie 2016, câştigând, astfel, și cel de-al şaptelea mandat consecutiv de deputat pe lista PSD.


Din anul 1992 Eugen Nicolicea a fost ales consecutiv deputat în Parlamentul României, fiind parlamentar de 24 de ani neîntrerupţi. Va rămâne deputat şi după alegerile din data de 11 decembrie 2016, întrucât este primul pe lista de deputaţi a PSD Călăraşi.

Primele 5 mandate de deputat ale lui Eugen Nicolicea au fost obţinute în judeţul Mehedinţi, fiind deputat de Mehedinţi între anii 1992-2012.

La alegerile parlamentare din anul 2012, Eugen Nicolicea a candidat pe un colegiu din Buzău din partea USL, fiind reconfirmat în funcţia de deputat. Atunci a candidat din postura de lider al UNPR.

În primăvara acestui an, la puţin timp după congresul UNPR, la care a fost ales preşedinte Valeriu Steriu, Eugen Nicolicea a demisionat din UNPR. S-a înscris ulterior în PSD Buzău. La alegerile din data de 11 decembrie 2016 candidează pe primul loc la Camera Deputaţilor pe lista PSD Călăraşi.

Eugen Nicolicea s-a afirmat politic în PSD Mehedinţi. A fost preşedintele PSD Mehedinţi din anul 2000 până în anul 2009, perioadă în care a cunoscut atât succese cât şi înfrângeri politice. Totul a decurs firesc până în anul 2008, an în care PSD Mehedinţi a suferit, cu Eugen Nicolicea la conducerea sa, cea mai usturătoare înfrângere electorală. Atunci a pierdut atât preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, cât şi primăria municipiului Drobeta Turnu Severin. Eugen Nicolicea a fost considerat principalul responsabil pentru acest eşec electoral.

Deşi Eugen Nicolicea a fost reales pentru cel de-al cincilea mandat consecutiv de deputat, în toamna anului 2008, acesta a intrat în conflict deschis cu secretarul general al partidului la acea dată, Adrian Duicu. În primăvara anului următor, mai precis în luna martie a anului 2009, în cadrul unei Conferinţe judeţene de alegeri, Adrian Duicu era ales în fruntea PSD Mehedinţi, iar după câteva luni, Eugen Nicolicea era exclus din PSD Mehedinţi, partidul în care a cunoscut consacrarea sa politică.

Rivalitatea politică dintre Eugen Nicolicea şi Adrian Duicu a continuat şi după excluderea primului din partid. Devenit preşedinte al PSD Mehedinţi, Adrian Duicu a vrut cu tot dinadisul ca Eugen Nicolicea să fie „exilat” din judeţ.

Deşi intrat în USL, ca membru fondator al UNPR, Eugen Nicolicea nu a mai putut candida la ultimele alegeri parlamenentare, cele din luna decembrie 2012, pe colegiul uninominal IV Camera Deputaţilor din judeţul Mehedinţi, respectiv colegiul unde deţinea funcţia de deputat. Adrian Duicu declarase încă înainte de începerea campaniei electorale că este exclusă o candidatură a deputatului Nicolicea într-un colegiu din judeţ din partea alianţei politice pe care o reprezintă. Chiar şi aşa, Eugen Nicolicea şi-a adjudecat cel de-al şaselea mandat consecutiv de deputat într-un colegiu din Buzău.

A ocupat diverse funcții importante în statul român, în lunga sa carieră parlamentară, ultima astfel de funcție fiind aceea de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, în ultimul Guvern Ponta.

Citit 1673 ori Ultima modificare Marți, 08 Noiembrie 2016 16:33
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…