PSD MEHEDINŢI ŞI PARLAMENTARII SĂI INACTIVI

Peste puţine luni se împlinesc patru ani de zile de la acelegile parlamentare din anul 2012, scrutin la care toţi candidaţii USL Mehedinţi de la acea dată au închis toate colegiile electorale. Evident a fost un vot eminamente politic, o alegere în care nu a contat deloc numele candidaţilor, ci doar alianţa politică din partea căreia aceştia au candidat. Oricine ar fi candidat din partea USL Mehedinţi, ar fi ieşit fără nicio emoţie. Interesant este că, cel puţin la nivelul judeţului Mehedinţi, au existat şi candidaţi de „import”, politcieni care nu aveau nicio legătură cu judeţul.

Cu toate acestea, ei au votaţi masiv de către alegătorii mehedinţeni, în detrimentul unor lideri politici locali care au făcut ceva în judeţ în ultimii ani. Practic, dintre parlamentarii PSD Mehedinţi, doar despre unul singur se poate spune că mai are o legătură cu Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre deputatul Rodin Traicu. În rest, ceilalţi trei sunt doar cu numele. Mehedinţean la origine, deputatul Petre Daea s-a stabilit în Bucureşti, în vreme ce senatorii Şerban Nicolae și Tudor Chiuariu, precum şi deputatul Marius Manolache sunt parlamentari de import. Prezenţa în judeţul Mehedinţi, cel puţin a ultimilor doi, a fost ca şi inexistentă. Ce să mai vorbim de prezenţa lor în cadrul programului de audienţe de la cabinetele parlamentare, deşi toţi parlamentarii sunt obligaţi să ţină audienţe săptămânal cu cetăţenii din colegiul lor pentru a încerca să le rezolve problemele cu care se confruntă aceştia.

Aportul parlamentarilor USL Mehedinţi, în mod deosebit cei ai PSD Mehedinţi, votaţi în urmă cu patru ani într-o proporţie covârşitoare nu s-a văzut deloc, deşi judeţul se găsea şi încă se mai găseşte într-o situaţie economică extrem de dificilă. Asta cu atât mai mult cu cât aproape tot mandatul au beneficiat de propria guvernare la nivel naţional. Văzuţi cu sacii în căruţă, altfel spus cu mandatele de parlamentari obţinute, ei au uitat efectiv de judeţ şi de problemele reale cu care locuitorii săi se confruntă. Implicare lor în problematica judeţului a fost ca şi inexistentă, parlamentarii PSD fiind la fel de absenţi precum ai celorlalte partide.

Petre Daea, deputatul-pesedist absent

Mehedinţean la origine, deputatul PSD de Meheedinţi, Petre Daea, a uitat complet de judeţul său. După ce a trecut campania electorală din anul 2012, deputatul Petre Daea s-a văzut tot mai rar prin colegiul său. N-am văzut o atitudine, o propunere, o iniţiativă din partea sa, nemaivorbind de vreo conferinţă de presă în cadrul căreia Petre Daea să spună ce posibilităţi are şi cum vrea să se implice în colegiul său. Deputatul PSD de Mehedinţi, Petre Daea, ales în Colegiul uninominal 2 Camera Deputaţilor, este unul dintre cei mai inactivi parlamentari, deşi este din judeţ. Practic, Petre Daea a devenit în ultimul timp un parlamentar total absent, atât ca prezenţă parlamentară în spaţiul media local, dar şi în activitatea politică. Nu s-a mai auzit aproape nimic despre persoana sa.

Petre Daea se înscrie perfect în acea categorie de politicieni şi parlamentari mehedinţeni care posedă o adevărată artă a demagogiei, în spatele căreia îşi urmăresc doar propriul interes personal. Pentru că Petre Daea nu a făcut nimic în ultimele două mandate consecutive de senator obţinute. Nici măcar în perioada cât a fost, pentru scurt timp, ministru al Agriculturii nu s-a remarcat printr-o viziune care să aibă la bază un proiect viabil de dezvoltare a acestui sector. Cu toate acestea, dl.

Petre Daea n-a ezitat să candideze pentru un nou mandat de parlamentar, prezentându-se în faţa alegătorilor cu o nonşalantă demagogie politică şi electorală, aidoma limbajului de lemn exersat încă din perioada comunistă. Marele său avantaj a fost acela că a candidat din partea unei alianţe politice, USL Mehedinţi, în care conta prea puţin numele candidaţilor, important era votul politic acordat. În felul acesta Petre Daea şi-a văzut împlinit atât visul politic, dar şi interesul personal. Pentru că pe dl. Petre Daea puţin îl interesează dacă face ceva pentru locuitorii colegiului său sau percepţia acestora despre activitatea sa parlamentară în slujba comunităţii. Important este că şi-a atins un scop personal, fără a conta şi mijlocul prin care a urmărit acest interes. În cazul său acest mijloc a fost exprimat de votul politic acordat fără ca electoratul să se uite la numele candidatului, dar şi de propria demagogie politică, atitudine pe care, de asemenea, a exersat-o pe tot parcursul ultimelor două mandate de senator.

Rodin Traicu nu a adus liniştea la RAAN

O atitudine mult mai ciudată a manifestat-o deputatul Rodin Traicu, ales deputat din partea USL Mehedinţi în Colegiul uninominal 1 Camera Deputaţilor, care include cea mai mare parte a municipiului Drobeta Turnu Severin. Fost mulţi ani director al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, Rodin Traicu nu a explicat cetăţenilor municipiului care este situaţia reală şi perspectivele celei mai mari unităţi econimice a judeţului, chiar dacă în campania electorală din anul 2012 promitea un viitor sigur al RAAN.

Între timp RAAN a intrat oficial în faliment, iar deputatul Rodin Traicu nu şi-a făcut apariţia printre foştii săi colegi nici măcar în toamna anului trecut când aceştia au protestat justificat, deoarece nu-şi primiseră drepturile salariale restante după ce au fost disponibilizaţi.

Marius Manolache, un deputat cvasi-necunosct

Colegul său de cameră legislativă şi de partid, deputatul Marius Manolache, este, de asemenea, un parlamentar de care foarte puţină lume ştie. Acest parlamentar este unul de import şi a câştigat mandatul de deputat în Colegiul uninominal 4 Camera Deputaţilor, care include zona de sud a sud a judeţului, surclasându-l într-o manieră categorică pe „băştinaşul” Andi Nodiţ, politicianul local care a avut cea mai frumoasă şi elegantă strategie de campanie. Marius Manolache a obţinut, în toamna anului 2012, cel mai mare procent electoral, aproape 80% din voturile exprimate.
Evident, ca şi în celelalte colegii, şi în acest colegiu a contat votul politic pentru USL, fără ca alegătorii să ţină seama de candidat. Despre Marius Manolache se ştie că este finul premierului Victor Ponta, iar asta ar fi contat în nominalizarea sa pe un colegiu considerat eligibil din Mehedinţi. După ce s-a văzut cu mandatul de deputat, Marius Manolache n-a venit aproape deloc prin Mehedinţi, fiind, de altfel, şi cel mai anonim parlamentar de import din Mehedinţi, pentrun că nici în legislativul ţării nu a avut cine ştie ce apariţii.

Citit 1906 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 18:46
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…