ALDE POATE OBŢINE UN PARLAMENTAR ÎN MEHEDINȚI

ALDE Mehedinţi face paşi siguri spre o consolidare în judeţ. Achiziţiile din ultimul timp arată că această formaţiune politică este într-un proces evident de întărire la nivelul judeţului. O astfel de situaţie plasează ALDE Mehedinţi pe o poziţie favorabilă în perspectiva alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie.

În condiţiile în care fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, actualul preşedinte al PMP Mehedinţi, a anunţat că nu candidează pentru un post de parlamentar, şansele ca ALDE Mehedinţi să se claseze pe poziţia a treia, având şi posibilitatea să obţină un parlamentar, sunt foarte mari. Din acest punct de vedere ALDE Mehedinţi se profilează drept cea de-a treia forţă politică a judeţului.

Un scor nu prea mulţumitor la locale

Cu toate că a înregistrat un scor nu prea mulţumitor la alegerile locale din data de 5 iunie, ALDE Mehedinţi a obţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean prin Renata Nanciu, acest fapt fiind posibil doar datorită unei înţelegeri cu PSD Mehedinţi, partid care câştigase majoritatea consilierilor judeţeni. ALDE Mehedinţi a obţinut în urma votului doar doi consilieri judeţeni. Totodată, ALDE Mehedinţi a obţinut şi trei primari comunali, fiind singura formaţiune politică în afara PSD şi PNL care are primari de comune. Un astfel de rezultat demonstrează că ALDE Mehedinţi era o formaţiune suficient de bine organizată în teritoriu. Insuccesul a fost în municipiul Drobeta Turnu Severin unde formaţiunea nu a reuşit să intre în Consiliul Local.

Viorel Palaşcă poate obţine cel de-al treilea mandat consecutiv de deputat

În situaţia în care se găseşte ALDE Mehedinţi în prezent, raportat şi la conjunctura politică a judeţului, Viorel Palaşcă, preşedintele ALDE Mehedinţi, ar putea câştiga cel de-al treilea mandat consecutiv de deputat. Viorel Palaşcă pare să aibă în continuare noroc de un context politic şi electoral favorabil, aşa cum a avut şi la precedentele două campanii electorale pentru alegerile parlamentare.

Citit 1054 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2016 17:44
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…