O serie de probleme de actualitate din viața politică, administrativă și guvernamentală ale României, precum și viziunea sa despre anul electoral ce abia a început, au fost temele principale abordate, la Severin, de fostul premier Victor Ponta, în calitatea sa de actual președinte al PRO ROMÂNIA. Primul test electoral din acest an al partidului înființat de Ponta este momentul alegerilor europarlamentare, unde el va conduce lista de candidați. Liderul PRO ROMÂNIA a fost însoțit de fostul ministru Daniel Constantin, europarlamentarul Laurențiu Rebega și secretarul general Alin Văcaru.

„Anul 2019 nu a început bine, adică a început cu înghețarea pensiilor și salariilor! Adică am tot auzit de la domnul Dragnea, de la doamna Dăncilă că lucrurile sunt foarte bune. Păi dacă sunt foarte bune, de ce se îngheață pensile și salariile? Am auzit foarte des de programul de guvernare. Noi cei de la PRO ROMÂNIA am făcut toți campanie în 2016 pentru programul de guvernare PSD – ALDE și am crezut în el. Păi dacă îmi arătați unde scrie în programul de guvernare că îngheață pensile și salariile, îl mănânc acum! Dacă îmi spunea Dragnea în 2016 că o pune pe Viorica Dăncilă, îi spuneam că nu mai fac campanie”, a declarat Victor Ponta, la Severin.

Ponta a atacat și modul în care PSD a alocat foarte mulți bani partidelor politice, în timp ce alte cheltuieli necesare statului nu sunt acoperite. „Nu se poate să spui că nu ai bani pentru școli și spitale și în schimb să dai 100 de milioane de lei la partide. Eu am fost șeful PSD și vă spun că nu ai nevoie de banii ăștia ca să funcționeze partidul!”, a mai spus Victor Ponta.

Ponta a mai precizat că a depus un amendament prin care cere să înghețe și astfel de plăți, dacă îngheață pensii și salarii. De asemenea, Ponta a atacat și modul în care se cheltuiesc banii, inclusiv pentru a cumpăra jurnaliști: „Furi bani de la buget, să îți iei mașini case, cumperi cu 50.000 de euro jurnaliști, asta e altceva!”

Nu candidează la Președinție

Victor Ponta a subliniat ferm faptul că nu candidează la alegerile prezidențiale, dar va susține un candidat valoros care ar putea să concureze cu Klaus Iohannis. Asta în ideea în care o competiție între Iohannis și Dragnea ar fi una prea favorabilă actualului președinte. El susține că va candida și la președinție, dar în niciun caz anul acesta, pentru că a ajuns la concluzia că în anul 2014 a greșit, s-a grăbit și acum a mai învățat câte ceva din acele greșeli.

Despre susținere politică a unui candidat la prezidențiale, Victor Ponta a admis faptul că l-ar putea susține și pe Tăriceanu la președinție, dar cu condiția ca acesta să se lepede de Dragnea. Pe de altă parte, despre frământările din justiție, Ponta spune că în România este nevoie de luptă împotriva corupției, dar trebuie să ținem cont și să nu trecem cu vederea nici abuzurile din justiție.

Citit 4163 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 19:12
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…