Fostul primar PSD și UNPR al sectorului 2 din București, Neculai Onțanu, președintele partidului ADER, s-a aflat la Severin pentru a înființa și aici o filială a partidului pe care l-a fondat anul trecut. Onțanu a vorbit despre reconstrucție și dezvoltare, dar și despre viziunea sa politică. (vezi VIDEO, interviul cu liderul ADER)

Filiala constituită la Severin este condusă de Ion Duță și se bucură de prezența unor personalități locale de marcă, precum profesorul și antrenorul de judo Gicu Vasilan, marea noastră campioană la judo Lena Sterea, doctorul chirurg Aurelian Borugă. Conducerea noii filiale este formată din: Ion Duță – președinte; Aurelian Borugă – vicepreședinte, Gicu Vasilan – Secretar general, Lena Sterea – președinte Organizația de Femei.

Neculai Onțanu a venit la Severin însoțit de fondatorii partidului ADER (Ader la Dezvoltare, Educație și Reconstrucție), medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, fost membru UNPR sector 2 şi consilier local. De asemenea, alături de el s-a mai aflat președinta Femeilor ADER, originară din Mehedinți, prof. Eleonora Toma. Înainte de lucrările conferinței județene, campionii maestrului Gicu Vasilan au oferit o demonstrație de judo.

Neculai Onțanu, acuză PSD și ALDE că folosește un model economic falimentar pentru a mima creșterea economică. Este vorba de o stimulare excesivă a consumului și o paralizare a investițiilor. „Modelul PSD și ALDE este unul falimentar pentru că se vor termina resursele ca atare și atunci nu se vor mai putea asigura nevoile de dezvoltare ale societății. Este un model bazat în exclusivitate pe stimularea excesivă a consumului. Nu se alocă bani pentru investiții, chiar dacă se spune mereu contrariul. În bugetul de stat sunt foarte puțini bani alocați pentru investiții. Societatea românească importă 70 la sută din totalul produselor de consum, în timp ce România ar putea fi o țară exportatoare de produse agricole”, a declarat Neculai Onțanu, la Drobeta Turnu Severin, la înființarea filialei județene a partidului ADER.

Referitor la autostrăzile care nu se construiesc în România, Onțanu spune că Uniunea Europeană a aprobat un amplu masterplan, pentru care a alocat peste 30 de miliarde de euro, dar pe care Guvernul nu vrea să îi folosească, preferând să caute soluții locale, de investiții de la buget.

Vrea să scape Guvernul de UDMR și să câștige la alegerile de anul viitor cel puțin 30 de parlamentari

Dacă în ceea ce privește alegerile europarlamentare din luna mai, ADER va depune o listă de candidați, dar nu are prea mari așteptări, la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, Neculai Onțanu ne-a declarat că vrea o figură frumoasă. Mai exact, fostul primar de la sectorul 2 își dorește cel puțin 10 la sută la alegerile locale, iar la alegerile parlamentare vrea să trimită în cele două camere ale Parlamentului României cel puțin 30 de deputați și senatori.

Dacă va reuși sau nu, rămâne de văzut, însă motivul invocat în sprijinul acestei ambiții electorale destul de complicat de realizat, este unul interesant, Onțanu spune că România trebuie să scape de șantajul pe care UDMR îl face în permanență asupra tuturor guvernelor. „Cerem românilor să ne acorde încrederea lor pentru a putea să obținem cel puțin 30 de parlamentari, astfel încât guvernele care vor fi să nu mai poată fi șantajate de partide create pe criterii etnice și mă refer în special la UDMR. PSD și ALDE sunt șantajate practic de UDMR, pentru rămânerea lor la guvernare, solicitând măsuri aberante privind autonomia teritorială față de România”, a declarat Neculai Onțanu.

Neculai Onţanu a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, al PSD şi UNPR, fiind primar în sectorul 2 al Capitalei timp de patru mandate (2000-2016). ADER (Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie) s-a înființat în anul 2018 și îi are ca membri fondatori pe Neculai Onţanu (preşedinte), medicul Ioan Gherghina şi Marius Cosmescu, fost membru UNPR sector 2 şi consilier local. Asociația cu același nume, înființată în anul 2016 îl are ca președinte de onoare pe profesorul Mircea Coșea.

Citit 6155 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2019 03:03
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…