IDS SIGLA PRINT

„Nu poți să dai ceea ce nu ai, nu avem cum să culegem de unde nu am semănat”

Interviu cu Dan Cătălin Vatamanu, președintele PMP Baia de Aramă

Reporter: Sunteți un om nou în politică. Cum ați găsit mediul politic? Ce credeți că ar trebui făcut altfel?

Dan Cătălin Vatamanu: Mediul politic reflectă starea de fapt a societății în care trăim. Buni sau răi, ăștia suntem. Reformarea clasei politice trebuie să fie un proces permanent. Cei mai dedicați dintre noi interesului public, aceia trebuie să conducă. Regândirea sistemului de valori este una dintre dimensiunile importante ale reformei politice. Nu poți să dai ceea ce nu ai, nu avem cum să culegem de unde nu am semănat.

Reporter: Oamenii sunt curioși din fire. Ce ar trebui să știe lumea despre Dan Cătălin Vatamanu?

Dan Cătălin Vatamanu: Sunt un om cu dragoste de oameni, un familist convins, un om cu credință în Dumnezeu.Voi lăsa faptele să vorbească despre mine. Am ales să fac politică, pentru prima dată, în PMP pentru că mă regăsesc foarte mult în sistemul de valori pe care PMP îl promovează: tradiție, identitate națională, credință, onestitate, inițiativă și hărnicie.

Reporter: D-le Vatamanu, sunteți liderul PMP Baia de Aramă și coordonatorul din partea partidului al zonei de nord a județului. Ce așteaptă oamenii din aceasta zonă de la liderii locali? Care sunt principalele lor nemulțumiri?

Dan Cătălin Vatamanu: Zona de Nord a județului este situată într-o arie pitorească în care trăiesc oameni dârji care își iubesc locurile în care s-au născut. Zona este foarte atractivă din punct de vedere turistic însă are nevoie urgentă de o infrastructură adecvată. Din păcate sunt zone unde apa curentă și canalizarea încă lipsesc. Însă în discuțiile pe care le-am avut cu locuitorii din zonă, cel mai mult sunt dezamăgiți de lipsa locurilor de muncă.

Reporter: Care ar fi prioritățile de dezvoltare pentru Baia de Aramă și zona aceasta de nord pentru a se consolida ca ”brand” al județului?

Dan Cătălin Vatamanu: Baia de Aramă a fost un vechi târg provincial, traversat, în vechime, de marele drum de sub munte care ducea spre Țara Românească. Orășelul trebuie să redevină centrul comercial, turistic care să recatalizeze toată zona de Nord a Mehedințiului. Infrastructura, turismul și microfermele familiale sunt direcțiile pentru revitalizarea zonei și transformarea ei într-un adevărat „brand”.Voi susține, în acest sens, orice proiect, de oriunde ar veni el.

Reporter: Potrivit unui sondaj recent al Biroului de Cercetări Sociale, condus de prof. Bruno Ștefan, PMP are în zona oamenilor activi, educați și tineri (30-39 ani este categoria de vârstă cea mai atrasă de politica PMP) un suport puternic.Inclusiv în județul Mehedinți.Cum vă explicați acest lucru?

Dan Cătălin Vatamanu: Zona oamenilor activi, educați și tineri se pliază cel mai bine pe sistemul de valori politice promovate de PMP. De aceea susținerea lor pentru partid este foarte puternica. Efervescența și entuziasmul tinerilor trebuie sprijinite de către oamenii cu experiență în politică. Și din punctul acesta de vedere ne bucură faptul că PMP are unii dintre cei mai experimentați oameni ai scenei politice actuale.

Reporter: Când ar trebui organizate, în opinia dvs, alegerile locale? Considerați că ar trebui sa fie simultan cu alegerile parlamentare?

Dan Cătălin Vatamanu: Democrația trebuie să-și urmeze cursul ei chiar și în aceste vremuri de criză sanitară.Cred că luna septembrie ar fi potrivită pentru a chema oamenii la vot, în condiții de siguranță firește.Localele ar trebui să fie, ca și până acum, separate de parlamentare.Cetățenii trebuie să cunoască, și la Baia de Aramă, și peste tot în comunitățile din țară, cu ce proiecte, cu ce viziune de dezvoltare locală vin reprezentanții partidelor.Eu cred că PMP, cu sprijinul cetățenilor, va reuși să își consolideze poziția pe scena politică.

Citit 1861 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iunie 2020 01:52
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…