Partidul Mișcarea Populară își votează conducerea. Proiectul de țară „ROMÂNIA RESPECTATĂ”

La finele săptămânii, Partidul Mișcarea Populară va avea primul eveniment marcant de după alegerile parlamentare din anul 2020. Membrii de partid sunt chemați să voteze noua echipă de conducere, pe baza unei moțiuni sugestiv intitulată „PROIECTUL NOSTRU DE ȚARĂ – ROMÂNIA RESPECTATĂ”. Liderul moțiunii este deja celebrul diplomat român Cristian Diaconescu, care vizează funcția de președinte al partidului. Fostul deputat Ion Cupă candidează, de asemenea, pentru o funcție de vicepreședinte pentru Regiunea Sud-Vest. PMP va alege la Congresul de duminică o conducere ce trebuie să ducă partidul în preferințele politice viitoare.

Congresul Partidului Mișcarea Populară ce urmează a se desfășura duminică, 7 martie 2021, este cel mai important eveniment politic al formațiunii de după alegerile din toamna anului trecut. Noua echipă de conducere va fi aleasă pe baza unei moțiuni, sugestiv intitulată „ROMÂNIA RESPECTATĂ”. Este, de fapt, un proiect de țară complex, în fruntea căruia popularii români îl vor angaja pe cel mai titrat diplomat român, fostul ministru de externe Cristian Diaconescu. Din echipa lui Diaconescu mai fac parte și 8 vicepreședinți regionali, coordonatori ai județelor grupate pe regiuni de dezvoltare. Ion Cupă candidează pentru funcția de vicepreședinte regional pentru Regiunea Sud-Vest (județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți).

„Partidul Mişcarea Populară propune ca acest proiect să devină PROIECTUL NOSTRU, al tuturor celor care credem că se poate, că ROMÂNIA merită o soartă mai bună în următorii ani și nu doar alte generații de sacrificiu într-o continuă tranziție. Identitate națională puternic asociată unei identități europene asumate. Merităm să trăim mai bine, să fim respectați ca oameni și ca țară și putem face asta împreună. Cuvântul-cheie în MOŢIUNEA PMP este “RESPECT”, pentru că în ultimii ani am uitat să ne respectăm, să cerem să fim respectați și să ne facem respectați. Reînvățând să ne respectăm și să respectăm, vom crea fundamentul necesar pentru a trăi mai bine, mai fericiți, într-o țară mândră și influentă, în regiune, în Uniunea Europeană, în NATO și în lumea întreagă. Respectul pentru țară înseamnă a acționa în interesul ei oriunde în lume. Înseamnă respectul pentru tradiții, dar și interesul și eforturile pentru modernizarea statului”, se arată, printre altele, în textul moțiunii.

De asemenea, semnatarii moțiunii vin și cu soluții concrete: „Vom stimula simetria în relația cu cetățeanul: cetățeanul trebuie să fie servit de instituții la standarde de calitate apropiate de cele din sectorul privat, cu celeritate și seriozitate. Aceasta presupune scăderea birocrației pentru reducerea cheltuielilor discreționare și implementarea unui sistem profesionist și competitiv de e-government; Combaterea corupției; Promovarea criteriului competenței; Susținerea direcției pro Vest; Cultivarea și promovarea valorilor și tradițiilor naționale, în deplin respect față de valorile tuturor minorităților; Modernizarea României”.

În DOMENIUL ECONOMIC, PMP consideră că „România are nevoie de o strategie economică şi financiară coerentă, ambiţioasă, orientată spre creştere economică pe termen lung”. În acest sens, partidul propune un set de politici publice, bazate pe principii și politici de dreapta. Printre acestea, amintim: Reducerea la minimum a rolului și a implicării statului în economie și definirea foarte limpede a atribuțiilor instituțiilor de stat și a limitelor acestor atribuții; Atribuțiile fundamentale ale statului, pe care acesta poate și trebuie să le îndeplinească cu competență și în condiții de eficiență, inclusiv financiară, sunt politica externă, justiția, apărarea, ordinea publică și siguranța națională; Reducerea poverii fiscale pentru cetățeni și companii, atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere administrativ birocratic; Un buget echilibrat mai degrabă prin reducerea și optimizarea cheltuielilor decât prin majorarea taxelor; Absorbţia de fonduri europene rămâne o sursă însemnată a creșterii economice sustenabile; Reducerea la minimum implicarea statului în economie; Stimularea IMM-urilor, cu atenţie sporită acordată tinerilor, pentru a diminua emigrarea pentru un loc de muncă; O mai bună tranziţie a tinerilor noștri de la şcoală spre o profesie; Legea bugetului trebuie să definească în mod specific ce e prioritar în investiţii, pentru a evita abuzul şi risipa;

Cristian Diaconescu, un lider cu vocație europeană

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe și consilier prezidențial, un colaborator apropiat al democraților americani, propune un mandat în fruntea PMP, care să ducă partidul către succes. Despre Cristian Diaconescu aproape că nu mai este nevoie de de o descriere a personalității sale complexe, pentru că românii îl cunosc foarte bine.

Iată doar un exemplu de profesionalism

Cristian Diaconescu a efectuat zilele trecute o vizită privată în Statele Unite, unde a avut întâlniri cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, ai Administrației Prezidențiale și ai Universității George Washington.

Fostul șef al diplomației române consideră că reluarea parteneriatului privilegiat pe care România l-a avut cu Administrația de la Washington ar trebui să fie un deziderat principal al țării nostre. Colaborarea cu Statele Unite a adus României numai beneficii, iar identificarea de proiecte viabile, inclusiv economice, care să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două state, se impune, cu atât mai mult în contextul schimbării administrației americane.

Potrivit lui Diaconescu, cooperarea la Marea Neagră, în primul rând, ca proiect regional, nu doar național, ar putea deveni un pilon al politicii externe a României, întrucât noi am promovat întotdeauna o diplomație incluzivă, nu una de excludere a cuiva din joc. Avem nevoie de un proiect de securitate regional, pe care noi am putea să-l generăm, astfel țara noastră putând căpăta o importanță semnificativă atât în relația cu partenerii din Uniunea Europeană, cât și cu Statele Unite, mai susţine fostul ministru.

Cristian Diaconescu afirmă că trebuie să avem inițiativa de a pune pe masă proiecte, bine gândite, din care România să aibă de câștigat. „Avem un atu important, pe care trebuie să-l folosim. SUA își doresc un partener puternic la Marea Neagră, iar puterea nu vine doar din zona apărării. Un factor de stabilitate si securitate în Europa de sud-est, așa cum este România, trebuie să fie consolidată din punctul de vedere al statului de drept și să se dezvolte economic. Putem atinge aceste obiective numai dacă suntem serioși, aplicați și consecvenți. Indolența și lipsa de coerență nu au cum să ne aducă succes", mai afirmă fostul consilier prezidențial, citat de stiripesurse.ro.

Citește întreaga moțiune, AICI!

Citit 1314 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 23:39
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…