IDS SIGLA PRINT

ION CUPĂ: „Orșova are nevoie de investiții majore pentru a deveni o perlă a turismului mehedințean”

Deputatul Ion Cupă, vicepreședinte al PMP, candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți. Intrarea în cursă a liderului național al PMP vine pe fondul unei reconstrucții majore a filialei județene PMP, dar și pe fondul experienței acumulate ăn cele trei mandate de parlamentar. Orșova, o perlă neșlefuită a județului nostru, este unul dintre obiectivele de dezvoltare majoră în mandatul de președinte al Consiliului Județean, iar Cupă vine cu soluții concrete.

Reporter: Domnule deputat, candidând pentru cea mai înaltă funcție din administrația locală mehedințeană nu puteți ocoli un subiect destul de sensibil și dureros - Orșova. Ce se întâmplă cu acest municipiu?

Ion Cupă: Ce se întâmplă la Orșova vedem de ani și ani de zile, adică nimic. Este trist și revoltător deopotrivă modul în care acest municipiu, dăruit de Dumnezeu cu un potențial uriaș și cu o frumusețe ce îți taie respirația, a fost administrat. Este la fel de revoltător faptul că acolo nu s-a investit în dezvoltarea capacității turistice și în transformarea localității în ceea ce merită: o perlă a turismului românesc. Dar noi avem soluții și știm exact cum să mișcăm lucrurile.

Reporter: Care ar fi soluția sau soluțiile miraculoase?

Ion Cupă: Nu e vorba de soluții miraculoase, ci de preocupare și implicare. Soluțiile sunt simple. La Orșova se pot aduce investiții străine directe pentru a pune la punct infrastructura și a exploata potențialul turistic. De asemenea, aici se poate exploata așezarea la Dunăre. Putem dezvolta un port comercial la standarde europene. Pot să vă mai spun și despre dezvoltarea economiei circulare, soluție aplicată cu succes în Europa. În acest fel putem avea un oraș curat și verde și putem proteja mediul, pentru că vorbim de un oraș turistic.

Reporter: Sună excelent, dar se pot aplica aceste proiecte?

Ion Cupă: Se pot aplica și nu este ceva ieșit din comun. La Orșova este nevoie de implicare și de soluții, iar pentru asta avem nevoie de o administrație locală competentă. Atunci când am decis să candidez, am făcut-o tocmai pentru că PMP are o echipă de profesioniști și pentru că eu am soluții pentru care am și determinarea de a le pune în aplicare.

Citit 1063 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2020 16:03
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…