IDS SIGLA PRINT

Conjurația fantomelor politice

Evident că se apropie alegerile locale, programate, cel mai probabil, pentru 27 septembrie 2020, iar iminența bătăliei electorale îi agită pe politicieni. Alegerile locale sunt un moment extrem de important, iar miza lor este una uriașă, poate chiar mai mare decât cea alegerilor parlamentare. Ca atare, vânzoleala a început. Dar odată cu vânzoleala au început să mișune și fantomele politice ale trecutului, care vor să ne convingă ce bine ar fi din nou cu ei. De fapt, cel mai bine ar fi fără ei!

Și pentru că fantomele politicii mehedințene nu pot ataca de unele singure, s-au decis să atace în haită. Nu toate aceste biete umbre se aliază într-o conjurație, ci doar o parte dintre ele, iar conjurațiile nu par a fi specialitatea tuturor grupărilor, ci doar a unora mai versate. Cea mai versată grupare este cea inventată, în Mehedinți, de PRO ROMÂNIA, partidul celei mai mari panarame a politicii românești, Victor Ponta (sintagma nu îmi aparține, am preluat-o de la Traian Băsescu!). Ce face PRO ROMÂNIA în Mehedinți? Momentan scormonește prin coșul de gunoi al istoriei, de unde scoate la lumină tot felul de cadavre politice, le îmbălsămează și le parfumează, după care le scoate în focul bătăliei, precum spaniolii l-au suit pe cal pe El Cid mort pentru a-i învinge ultima oară pe invadatorii mauri. Doar că Cidul fusese totuși un viteaz, nu o canalie!

Revenind la istoria recentă, PRO ROMÂNIA adună tot ceea ce alții au aruncat deja, îi rebrenduiește și pleacă cu ei la atac. Unii dintre ei mai și calcă în străchini, dar sunt iertați pentru că, nu-i așa, de unde să mai poți lua alții? De fapt PRO ROMÂNIA este, dacă ar fi să ne luăm după aberațiile trâmbițate obsesiv de Ponta, zi de zi, un soi de Noua Stângă Românească, cică o stângă europeană, civilizată și reformatoare. În realitate e doar o ladă de gunoi în care fiecare partid a aruncat câte o haină veche și ruptă sau câte o mască plină de viruși (că tot suntem în perioada măștilor de protecție), iar de acolo, de pe fundul lăzii, refuzații, proscrișii, fantomele politicii românești refuză cu îndârjire să își dea obștescul sfârșit politic, adică să piară cu demnitate. Ba din contra, fac tărăboi, anunță reforme, revoluții și golaniade (A, aici mă scuzați, am intrat pe felia unui alt proscris numit Tăriceanu!). Și, cel mai rău cer voturi și încredere, cer locuri în viitoarele consilii locale, posture de primari și chiar de prefecți. Ponta e și mai obraznic, erijându-se în „liderul opoziției”!

Așa se face că la Mehedinți PRO ROMÂNIA lucrează cumva din umbră, ferindu-se să își afișeze liderul de facto, de teamă ca acest lider să nu fie stigmatizat pentru că ar fi compromis. Pe liderul sub acoperire al PRO ROMÂNIA, situația nu îl împiedică, însă, să facă tot felul de negocieri, să promită și să combine, doar-doar va lua ceva din galeria primarilor de succes ai Mehedințiului. Doar că primarii aceia au mai multă minte, din fericire. Am văzut o astfel de situație la Pătulele, unde primarul a fost aspru tăvălit public pentru că ar pleca din PSD, dar ar pleca la PNL și nu la PRO ROMÂNIA.
Un alt reșapat, luat în brațe și resuscitat de conjurația fantomelor din PRO ROMÂNIA Mehedinți este primarul Orșovei, Marius Stoica. Aruncat la gunoi pur și simplu de PSD, de partidul care l-a făcut primar, Stoica a venit plângând la ușa baronului PRO și i-a jurat că va câștiga defilând. Ba i-a mai și încurcat pe cei de la partidul menajerie, după ce le-a dat la o parte candidatul inițial, pe Adrian Cican.

Tot aceeași filială a panaramei politice Ponta (mulțumesc domnule Băsescu pentru definiția corectă!) l-a atras alături, pentru a-l pregăti de o candidatură la Consiliul Județean, pe fostul prefect Nicolae Drăghiea. Nu am nimic cu domnul profesor Drăghiea, dar parcă ar coborî din alte vremuri îndepărtate. Omul a intrat în politică sub flamura Partidului Socialist al Muncii. Oare nu o fi nicio diferență între PRO ROMÂNIA și PSM? Probabil că nu! De fapt, dacă stau și mă gândesc bine, acel partid socialist al anilor 90 avea totuși demnitate și prestanță, prin comparație cu balastul lui Ponta.

Mergând mai departe, PRO ROMÂNIA cică are doi deputați la Mehedinți! Unul e Bălănescu, căruia îi place să i se spună „domnule decan”, dar care e totuși depășit, cel puțin de vârstă. Mai este și doamna Alina Teiș, despre care nu vreau să spun decât că i-am citit scrisoarea de adio pe Facebook. Despre Costel nu mai vorbim, pentru că îi facem reclamă!

Pe scurt, PRO ROMÂNIA are de toate, dar mai presus de toate, mai cu seamă și deosebire, PRO ROMÂNIA a câștigat mult: În are pe DUICU!

Citit 1287 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 00:48
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…