VIRGIL POPESCU: „DOMNULE PRIM-MINISTRU, NU UITAȚI DE STOCUL DE APĂ GREA!”

Deputatul PNL Virgil Popescu a transmis o scrisoare primului ministru al Guvernului României, Sorin Grindeanu, în care îi solicită să prindă în bugetul pe anul 2017 fonduri pentru managementul stocului de apă grea aflat la ROMAG PROD.

„Am luat decizia să trimit, joi, 19 ianuarie 2017, o scrisoare către domnul Prim-ministru Sorin Grindeanu, prin care îi aduc în vedere situația apei grele de la Regia Autonomă de Activități Nucleare (RAAN). Chiar dacă RAAN se află în faliment din 2016, are în custodie stocul de apă grea al ANRSPS, în valoare de aproximativ 5,854 miliarde lei (aproximativ 1,3 miliarde euro).

Am promis că voi lupta pentru drepturile angajaților de la RAAN și îmi țin promisiunile. Consider că este nevoie de înființarea unei noi entități, în subordinea Ministerului Energiei, finanțată integral de la bugetul statului, care să desfășoare activitatea de management a apei grele achiziționată la rezerva de stat.

O astfel de entitate va aduce noi locuri de muncă în Mehedinți, unul dintre cele mai sărace județe din țară. Dacă falimentul RAAN a lăsat sute de familii fără venit, a venit momentul să le întindem o mână de ajutor și să le oferim un venit stabil.

Domnul Prim-ministru Sorin Grindeanu trebuie să aibă în vedere și lipsa locurilor de muncă din Mehedinți, iar la întocmirea bugetului să aloce bani pentru această entitate care apără interesele României și le oferă un viitor cetățenilor din Mehedinți. Nu putem da cu piciorul acestui câștig dublu.

Este responsabilitatea Guvernului să se gândească la viitorul mehedințenilor și să protejeze interesele României. Sper ca domnul Prim-ministru Sorin Grindeanu să ia în considerare această problemă la întocmirea bugetului și să ofere bani pentru o nouă entitate care să administreze apa grea aflată în custodia RAAN.

De asemenea, invit toți parlamentarii PSD Mehedinți să sprijine acest proiect și să uite de orgoliile politice. Când e vorba de viitorul cetățenilor și de obiectivele strategile ale țării noastre trebuie să colaborăm și să punem cu toții umărul la un proiect de dezvoltare. Sper ca parlamentarii din PSD Mehedinți să sprijine acest demers pentru că oamenii din județ au nevoie de tot ajutorul disponibil.

Totuși, în cazul în care Executivul nu va oferi bani pentru această entitate, eu sunt dispus să depun amendament la legea bugetului și voi căuta susținere în toate grupurile parlamentare. Nu voi renunța atât de ușor, deoarece în joc sunt sute de locuri de muncă pe care le putem oferi, dar și interesele strategice ale țării.

Lansez o invitație sinceră pentru cei din PSD Mehedinți și îi aștept să susțină acest demers”.

Citit 2271 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 10:54
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…