PNL, BĂTUT MĂR ÎN MEHEDINȚI

Liberalii se îndreaptă, în Mehedinți, către cea mai rușinoasă înfrângere din istorie. La scurt timp, după închiderea urnelor, liderii județeni ai PNL erau destul de supărați și spuneau că încă nu au primit de la reprezentanții lor din secțiile de votare nici un proces verbal. În cealaltă tabără, PSD-iștii estimau peste 60 la sută în județ și peste 50 la sută pe municipiu. Și ALDE stătea foarte bine la primele estimări, în timp ce liberalii se învârteau undeva în jurul a 18 la sută.


Cel mai negru scor posibil din istoria PNL Mehedinți pare să se contureze la alegerile parlamentare din acest an. În timp ce unele ziare online din Mehedinți, anunțau, fără a cita vreo sursă, 75 la sută pentru PSD, liderii social democrați se arătau ceva mai realiști, către ora 23.00 și vorbeau de un scor între 60 și 65 la sută pe județ și circa 55 la sută pe municipiul Drobeta Turnu Severin. Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, președinte al Organizației Municipale PSD Severin, vorbea, în jurul orei 23.00 de un scor de circa 62 - 63 la sută pentru PSD, la nivelul județului Mehedinți. Dacă scorul va rămâne așa, Aladin Georgescu, președintele PSD Mehedinți, se apropie de cea mai răsunătoare victorie politică și de împlinirea propriilor estimări, deoarece se știe că Georgescu a cerut aparatului politic al PSD Mehedinți un scor de 65 la sută pe județ.

În altă ordine de idei, în aceste condiții, liberalii mehedințeni nu numai că au luat bătaie măr, dar se pare că obținerea unui deputat e tot ceea ce pot spera. De mandatul de senator al lui Marius Bălu nici nu poate fi vorba, deoarece scorul luat nu avantajează obținerea celui de-al doilea loc de senator. Ceea ce putem ști sigur, acum, este faptul că PSD are deja un senator, în persoana lui Liviu Mazilu, și doi deputați, în persoana domnilor Constantin Trușcă și Vlad Bontea. PSD poate spera și la cel de-al treilea loc de deputat, loc ocupat pe lista social democraților de avocatul Alexandru Bălănescu.

O înfrângere jenantă

Liberalii par să se îndrepte către cea mai urâtă înfrângere din istorie, după ce, atât la nivel național, cât și la nivel județean, au ținut-o într-un lanț interminabil de gafe. Problema termoficării, foarte prost gestionată de liberali, pare să se întoarcă acum împotriva lor. Liberalii ne spuneau, mai acum o săptămână, că dacă nu erau ei, Guvernul Cioloș nu ar fi acordat pomana de 19,6 milioanele lei pentru încălzirea orașului, doar că oamenii s-au săturat ca pe spinarea lor să se tot facă campanii electorale.

PSD, câștigător la nivel național

La nivel național, exit-poll-urile arată un scor de 46,5 la sută pentru PSD, circa 21 la sută pentru PNL, circa 9,5 la sută pentru USR, 6,4 la sută pentru ALDE și 6,4 la sută pentru UDMR, Din exit-poll-uri rezulta, la ora 21.00, că PMP nu intră în Parlament, dar pe măsură ce se numără voturile,PMP pare să adune puțin peste 5,3 la sută.

Citit 8917 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2016 01:41
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…