DEPUTATUL VIOREL PALAȘCĂ CERE GUVERNULUI FONDURI PENTRU ÎNCĂLZIREA SEVERINULUI

„Având în vedere situația critică în care se află municipiul Drobeta Turnu Severin, datorită lipsei încălzirii, deputatul Viorel Palașcă a depus o interpelare prim-ministrului Dacian Cioloș, la Camera Deputaților astăzi, 24 octombrie 2016, pentru alocarea sumelor necesare destinate achiziției combustibilului pentru încălzire”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ALDE Mehedinți.

Deputatul ALDE Viorel Palașcă, spune în interpelarea adresată premierului Dacian Cioloș că „Municipiul Drobeta Turnu Severin se află în acest moment într-o situaţie critică datorită lipsei încălzirii şi a unei perspective certe de a se asigura confortul termic pe perioada sezonului rece 2016-2017, iar din cei 100.000 de locuitori, peste 90% nu au altă variantă de încălzire decât prin sistemul centralizat, în aceeaşi situaţie aflându-se şcolile, grădiniţele, Spitalul Judeţean de Urgenţe şi instituţiile publice”.

Ce solicită deputatul ALDE de Mehedinți

„Deoarece RAAN Drobeta-Turnu Severin se află în faliment, termocentrala acestei regii nu poate asigura în condiţii normale agent termic fiind lipsită de sursele financiare pentru asigurarea stocurilor de cărbune, păcură şi întreţinerea instalaţiilor. Nu mai există nici avizele şi autorizaţiile necesare, inclusiv cea de mediu pentru funcţionare. De asemenea, personalul de pe platformă nu este plătit de 6 luni.

Noua centrală cu alimentare pe gaz metan nu poate fi pusă în funcţiune decât la finalul sezonului rece conform contractului de execuţie. În acest sens Primăria împreună cu firma de insolvenţă ce se ocupă de falimentul RAAN au identificat ca unică soluţie de încălzire folosirea combustibilului lichid, costurile de producţie în acest caz vor fi mult mai ridicate decât dacă s-ar fi folosit cărbune ca în anii precedenţi. În acest context populaţia şi chiar instituţiile nu vor putea suporta facturile foarte ridicate ce vor fi la încălzire.

Având în vedere toate acestea consider că Guvernul condus de dumneavoastră poate aloca sume suplimentare în bugetul Consiliului Local Drobeta-Turnu Severin cu destinaţia achiziţiei de combustibil pentru încălzire. Menţionez faptul că anul trecut Guvernul de la aceea dată a alocat Consiliului Local suma de 22 000 000 lei pentru achiziţia de combustibil solid şi lichid.

Am speranţa că la nivelul Guvernului se vor face toate eforturile pentru încălzirea municipiului Drobeta-Turnu Severin şi locuitorii din acest oraş nu vor avea parte de prima iarnă cu calorifere îngheţate de după Revoluţia din 1989.

Solicit răspuns scris”.

Citit 1996 ori Ultima modificare Luni, 24 Octombrie 2016 17:20
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…