Clotilde Armand, celebra franțuzoaică a Uniunii Salvați Bucureștiul, a venit, duminică, 11 septembrie 2016, pentru a se întâlni cu grupurile de inițiativă al UNIUNII SALVAȚI ROMÂNIA (USR) din Băile Herculane și Severin. USR își propune să încerce testul alegerilor parlamentare din decembrie și de aceea este la momentul la care își constituie filiale locale în țară. Farmecul irezistibil și spiritul civic pronunțat al activistei i-a cucerit pe cei circa 40 de simpatizanți veniți la Casa Tineretului.


O discuție sinceră despre România și despre spirit civic, despre partidele anti-sistem și un altfel de politică, dar și despre succesul mișcării înființate de Nicușor Dan la București, înainte de alegerile locale, au fost principalele teme ale unei întâlniri de duminică, cu un om care a fost la un pas de a conferi, la alegerile locale, cea mai mare surpriză din frământata noastră viață politică, a ultimelor două decenii și jumătate, aceea a câștigării postului de primar al sectorului 1. Clotilde Armand s-a arătat entuziasmată de grupul de inițiativă ce se conturează la Mehedinți și i-a sfătuit pe cei care simpatizează USR să nu uite niciodată că sunt în primul rând activiști civici și abia după aceea politicieni. Chiar dacă USR se pregătește să dea lovitura cu accederea în viitorul Parlament, activiștii USR sunt, în opinia lui Clotilde Armand, acei politicieni de tip nou, veniți să lupte pentru drepturile legitime ale oamenilor și împotriva unui sistem politic falimentar, care a îmbâcsit viața politică românească și care pare să nu mai aibă leac.

Clotilde Armand a explicat faptul că viitorii deputați ai USR vor trebui să muncească numai pentru electoratul care i-a trimis în Parlament și că USR nu va fi o formațiune politică deschisă spre alianțe mărunte, politicianiste și conjuncturale. Mai mult, USR va da autonomie filialelor locale în a-și alege reprezentanții și, dacă va intra în Parlament și va fi pusă în fața necesității unui sprijin parlamentar, pentru un guvern sau altul, va sprijini miniștrii desemnați și nu formațiunile politice din spatele lor, sub rezerva sancționării acestora în cazul în care nu vor performa.

Chiar dacă discuția despre un altfel de politică, consumată în miez de duminică, la Casa Tineretului, în sala în care ani de zile se încheiau căsătorii, a fost una spumoasă, plăcută, chiar și prin prisma farmecului vorbitoarei, Clotilde Armand le-a spus celor prezenți că viitoarea filială a USR va trebui să urmeze linia directoare a spiritului USR, un spirit nou, un curent care a impresionat puternic scena politică la alegerile locale.

Grupul de inițiativă de la Mehedinți este animat de un cunoscut manager de proiect, unul dintre cei mai cunoscuți vectori ai accesării de fonduri europene, Vasile Deac. Totuși, așa cum spune Deac, USR Mehedinți este încă la început și se va contura în lunile următoare cu participarea și concursul unor oameni care știu ce vor și care vin din varii domenii de activitate, unde au performat.

Citit 5532 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 00:17
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…