MĂRUL DISCORDIEI DIN PMP MEHEDINȚI VA AJUNGE LA PSD

În aceste zile se fac negocieri aprige la nivelul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, unde cheia majorității este la PMP. Traian Băsescu spune că oamenii lui deja ar fi bătut palma cu PSD.


Bătălia pentru majoritate și putere în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin pare să se apropie de final. Deși niciunul din cele două mari partide, PSD și PNL, nu pot face singure majoritatea, având câte 11 și, respectiv, 10 consilieri, salvarea vine de la cei 2 consilieri ai PMP.

În general, se spune că obținerea majorităților în politică înseamnă matematică pură, dar aici e vorba doar de aritmetică! Consiliul Local Severin are 23 de consilieri. În urma votului dat de severineni pe 5 iunie 2016, 11 sunt de la PSD, 10 sunt de la PNL și 2 sunt de la PMP. Majoritatea simplă înseamnă, în aceste condiții 12 consilieri. Observăm, fără prea mare efort, că în cazul PSD, 11 + 1 = 12, în timp ce în cazul PNL, 10 + 2 = 12, ceea ce e foarte important, deoarece PSD are nevoie doar de unul dintre cei doi consilieri PMP și nu de ambii, cu stau treburile în cazul în care PNL ar avea pretenția de a forma majoritatea cu PMP.

Mergând cu aritmetica politică mai departe, cei doi consilieri locali aleși ai PMP sunt Eugen Golea și Gabriela Dobrotă. Între cei doi s-a iscat un scandal intern, ce va fi tranșat abia joi, cu ocazia alegerilor municipale de la PMP. Mărul discordiei este șefia PMP Mehedinți. Gabriela Dobrotă spune că Eugen Golea ar fi fost debarcat de la conducerea PMP, datrorită rezultatelor slabe pe județ, iar ea este președinte interimar, în timp ce Eugen Golea spune, pe contul său de Facebook, că este în continuare președintele partidului.

Dincolo de aceste disensiuni interne, până când se va decide cine rămâne președinte, calculele din Consiliul Local nu mai țin cont de relevanța unei astfel de decizii interne a PMP, pentru că acolo lucrurile sunt extrem de simple: Eugen Golea este dispus să joace cu PSD, iar PSD are nevoie, pentru a face majoritatea, doar de el. Deci chiar dacă să spunem că Gabriela Dobrotă îi suflă președinția lui Golea, e greu de crezut că îi poate lua și mandatul de consilier. Odată ajuns consilier, Eugen Golea poate deveni viceprimar al Severinului cu o majoritate de 12 din cele 23 de voturi.

Băsescu confirmă înțelegerea cu PSD, de la Consiliul Local Severin

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, la România TV, despre planurile partidului pe care îl conduce și despre modul în care PNL negociază cu celelalte partide. Traian Băsescu a explicat foarte clar că este informat asupra negocierilor pe care PMP le poartă peste tot în România și că la Mehedinți se bate palma cu PSD.

Iată declarația făcută de Băsescu, la RTV: „Decizia a fost să nu facem aliante politice, ci majorități politice. Este libera opțiune a organizațiilor județene să gestioneze chestiunea asta. Ne informează. Până acum, din câte știu, au realizat trei înțelegeri. Una la Ilfov, cu PNL, una la Mehedinți cu PSD și alta la Constanța, tot cu PSD. Vă pot spune că liberalii sunt într-un blocaj. La Ilfov, dacă nu era Petrache mult mai insistent, cu certitudine majoritatea cu PSD a fost la un pas. Se pare că liberalii nu au verde să înceapă negocierea majorității”.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 10:16
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…