IDS SIGLA PRINT

Orșova, mereu surprinzătoare! Banii de la sănătate, alocați pentru toalete

Este scandal în municipiul mehedințean Orșova, acolo unde consiliul local a votat, în cadrul unei rectificări bugetare, luarea unei sume de bani de la sănătate. Banii vor merge pentru construirea unor toalete. Această investiție era una necesară, doar că suma alocată pentru realizarea obiectivului este ridicată.

Consiliul local al municipiului Orșova a decis, în cadrul unei rectificări bugetare, luarea sumei de 750 mii lei, de la sănătate și relocarea banilor către înființarea a trei toalete publice. Cu acești bani, Spitalul Municipal, care funcționează în subordinea Consiliului Local, intenționa relocarea unei secții din cadrul unității, pentru a avea independență. În felul acesta, se evita contactul cu pacienții Covid-19. În fapt, în ședința de Consiliu Local din data de 21 aprilie, spitalul primea suma de 750 mii lei, pentru relocarea secției de recuperare, iar în iunie, în urma unei rectificări bugetare, s-au luat banii și au fost dați pentru construirea a trei toalete publice și pentru asfaltarea drumului către Mănăstirea Sfânta Ana. Suma, cu care s-a ales unitatea sanitară, este de doar 25 de mii de lei.

„Este o situație care nu este tocmai plăcută pentru sănătatea orșovenilor și a celor din zona limitrofă. Mai exact, în data de 21 aprilie, în cadrul ședinței de consiliu local, s-a adoptat bugetul localității, iar la unul dintre puncte, spitalul municipal Orșova avea alocată suma de 750 de mii de lei, pentru relocarea bucătăriei și amplasarea, în locul bucătăriei, a secției de recuperare medicală cu 15 paturi și cabinetele de ambulatoriu – două încăperi. La vremea respectivă, spitalul a îndeplinit toate condițiile de eligibilitate pentru a i se acorda această sumă. Nu știu ce s-a întâmplat în termenul de 44 de zile, în care ni s-au luat acești bani la inițiativa unui consilier PSD, care a propus ca acești bani să fie dați pentru trei toalete publice și asfaltarea drumului către mănăstire. Nu este în regulă pentru că, în primul rând, nu am fost anunțați că ni se vor lua acești bani, iar în al doilea rând, începusem, deja, lucrările și ne-am trezit că nu mai avem bani. Ne-au lăsat – sub formă de bătaie de joc - suma de 25 de mii de lei, pentru proiectarea unui proiect, care este evaluat la 1,2 milioane de lei. Această sumă ne arată că își bat joc de spital.”, ne spune managerul Spitalului Municipal Orșova, ADRIAN CICAN.

Consilier PSD Orșova: „Spitalul nu a pierdut nimic”

„Spitalul nu a pierdut nimic. Acești bani, de fapt, nu au fost folosiți de către spital. Nu este vorba doar despre înființarea unor toalete publice. În fapt, este vorba despre o rectificare de buget, care a avut mai multe capitole. Peste tot, se spune că s-au luat b ani dincontul spitalului. Nu este adevărat. Banii aceștia nu au fost luați, ci au fost trecuți în fondul de rezervă pentru că nu au fost cheltuiți. S-au făcut aceste cheltuieli, pentru că Orșova are nevoie, în perioada aceasta în care turiștii vin, și de WC-uri publice, pentru că Orșova nu are astfel de utilități. Este o chestiune – dacă vreți – provizorie.”, ne explică FLORIN TUFĂ, consilier local PSD Orșova.

Pe de altă parte, înființarea unor toalete publice este justificată, însă nu este justificată suma enormă, ce va fi investită în realizarea acestui obiectiv. În timp ce reprezentanții spitalului spun că vor continua proiectul gândit, pe fonduri proprii, în orașul de la malul Dunării, se vor amenaja primele toalete publice. Aici, anual, vin mii de turiști, care reclamă lipsa acestor utilități. Conducerea Primăriei – primarul și viceprimarul localității – au fost de negăsit în ziua întocmirii acestui material de presă, deși am încercat, în repetate rânduri, să îi contactăm.

Citit 1163 ori Ultima modificare Joi, 17 Iunie 2021 21:53
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…