IDS SIGLA PRINT

Oportunitățile  economice oferite de Dunăre trebuie valorificate, nu ratate!

Ramona Cupă, președinte PMP Drobeta Turnu Severin: „Vom face demersuri la guvern prin liderii naționali ai PMP pentru ca Portul Turistic și Portul Comercial din Severin să fie preluate la municipalitate pentru a fi dezvoltate și modernizate”

PMP Severin apreciază că oportunitățile de dezvoltare ale orașului nu mai trebuie ratate. Viitoarea conducere administrativă aleasă de către cetățeni trebuie să dea dovadă de mai mult curaj și mai multa inițiativă pentru a debloca mizele mari de dezvoltare ale Severinului.

Una din resursele majore pentru dezvoltare o reprezintă Portul Comercial și Portul Turistic. Considerăm că subordonarea lor Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale- APDF Giurgiu nu a adus beneficii acestora și nici orașului. Dimpotrivă, absența unei strategii coerente privind finanțarea porturilor, inclusiv incapacitatea de a atrage fonduri europene prin POIM-Programul de Infrastructură Mare țin aceste oportunități nevalorificate.

PMP Severin crede că modelul vestic de a face turism pe Dunăre, preluat de vecinii sârbi, ar trebui implementat și la Severin.

„Este frustrant și inacceptabil ca porturile românești de pe Dunăre să aibă de zeci de ori mai puțin vizitatori ca si cele sârbești. Este strigător la cer să ai în vizită 20 de nave de croazieră pe an față de vecinii noștri unde poposesc 250 de nave pe an. Avem obiective minunate în vecinătatea portului de la Cetatea medievală a Severinului, până la cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume. Ne lipsesc voința și viziunea politică. Și o mentalitate de oameni care vor să lase ceva bun în urma lor” – a declarat Ramona Cupă, președintele PMP Drobeta Turnu Severin

PMP consideră că toți cei care au avut atribuții în privința mangementului portuar de -a lungul anilor ar trebui să dea socoteală. Ne întrebăm de ce nu s-a realizat nimic din ceea ce prevedea Masterplanul de Transport al României care a ridicat Drobeta Turnu Severin la rang de port de importanță naţională şi i-a dat astfel posibilitatea să se dezvolte. De ce nu s-au atras bani europeni?! De ce nu s-au făcut modernizări? De ce refuză navele sa opreasca la Severin? De ce nu coboară călătorii în Severin si prefera să ia masa pe navă?! De ce, după atâția ani, așa zisa faleză la Dunăre este o zona murdară, necirculabilă, abandonată de către autorități?!

PMP Drobeta Turnu Severin va face demersuri pe lângă conducerea națională a partidului în sensul solicitării către guvern ca portul turistic și cel comercial să fie în administrarea municipalității severinene.

„Am putea gândi astfel un plan strategic de investiții care să reabiliteze infrastructura portuară ce ar putea deveni repede un motor de dezvoltare economică pentru oraș si pentru întreaga zonă” - a conchis liderul PMP Drobeta Turnu Severin, Ramona Cupă.

Biroul de presă PMP Drobeta Turnu Severin

Citit 1580 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 00:40
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…