IDS SIGLA PRINT

Recursul compensatoriu a scos din pușcării criminali periculoși

Criminalul în serie Ion Cristian Turnagiu fusese condamnat pe viață. A fost eliberat anul trecut, pe baza „legilor lui Dragnea”, iar acum câteva zile a incendiat o minoră de 17 ani. Până la 19 ani, acest monstru a omorât 5 oameni.

Fata de 17 ani, din comuna Dârvari, incendiată de criminal, se zbate între viață și moarte. Călăul acesteia e un criminal în serie eliberat din pușcărie anul trecut, pe baza legilor modificate de Liviu Dragnea și Tudorel Toader în favoarea infractorilor.

În 2019, după 25 de ani de detenție, legislația slăbită de guvernarea PSD-ALDE-UDMR (sub domnia lui Liviu Dragnea) i-a permis să fie eliberat condiționat. Fata îl reclamase la Poliție pe Turnagiu, pentru viol și agresiune. Criminalul s-a răzbunat cumplit vineri seara: a imobilizat-o, a aruncat benzină pe ea, i-a dat foc și a fugit.

Pînă la finele anului trecut, un număr de 22.917 persoane condamnate au fost eliberate din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu din 19 octombrie 2017 - data intrării în vigoare a legii, conform Administrației Naționale a Penitenciarelor. Furtul şi tâlhăria calificate sunt cele mai numeroase infracţiuni săvârşite de respectivele persoane.

Au ieşit din închisoare ca urmare a recursului compensatoriu 3.808 persoane condamnate pentru furt calificat, 1.822 - pentru tâlhărie calificată, 1.499 - pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 1.095 - condamnate pentru încălcarea de prevederi ale Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, 1.041 - pentru omor.

Deputatul Florin Roman declara, în octombrie 2019, că din totalul celor eliberaţi mai devreme din penitenciare, 1.877 de persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru că au comis noi fapte grave, fie pentru că au fost condamnate în alte dosare. „Cel mai grav este însă că nu mai puţin de 507 infractori eliberaţi au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri şi omor calificat; 357 au comis noi tâlhării; iar 47 au violat din nou", spunea, la aces vreme, deputatul liberal.

Citit 556 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 01:22
Adriana Draghici

"Ziarul nu este numai o ştire, telegramă, articol de fond, reportaj, numai politică şi informaţie... Ziarul e o stare sufletească." - Tudor Arghezi

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…