IDS SIGLA PRINT

PMP – proiecte legislative privind  reforma politică

Prin modul in care a promovat în Parlament și în spațiul public proiecte solide de reformă politică, PMP s-a afirmat ca unul dintre cele mai active și radicale formațiuni de pe scena noastră politică.

De mai bine de doi ani de zile PMP susține eliminarea pensiilor speciale, enunțând chiar ideea unui referendum pentru acest lucru. PMP contestă inegalitățile uriașe din sistem și improvizațiile legislative care au generat nemulțumiri uriașe în societate.
PMP a depus în acest sens și un proiect de lege, încă din toamna lui 2018, greu de contestat la CCR, prin care cerea respectarea principiului contributivității. Proiectul a trecut tacit de Senat ”împotmolindu-se” însă la Camera deputaților.

Reducerea numărului de parlamentari la 300.

Rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului parlamentarilor la 300 nu a fost pus în aplicare nici astăzi.

Deși un proiect de lege al PMP, pe acest subiect, a trecut tacit în septembrie 2018 la Senat, el nu a devenit lege fiind blocat la Camera Deputaților.

PMP este singurul partid care susține și azi cu tărie că un parlament mai suplu ar fi un parlament mai responsabil și mai eficient.

Pe 15 mai 2020 Eugen Tomac a cerut din nou Parlamentului să adopte, până la finalul actualei sesiuni parlamentare, acest proiect de lege, cu atât mai necesar acum, când criza economică generată de pandemie, presupune reducerea unor cheltuieli ale statului.

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Un proiect de lege al PMP referitor la acest lucru a fost adoptat deja de Senat. Liderii partidului au cerut de nenumărate ori ca votarea lui să nu mai fie amânată. Proiectul nu este votat nici astăzi.

PMP a invocat și alte modalități de revolvare a acestei probleme, cum ar fi emiterea unei ordonanțe de urgență sau asumarea răspunderii Guvernului pe legi electorale care să cuprindă și revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Singura soluție pentru a da legitimate și autoritate democratică primarilor. Marile partide nu au dorit acest lucru.

Eliminarea subvențiilor de la stat pentru partidele politice.

PMP a depus în această sesiune parlamentară un proiect de lege prin care să fie abrogată finanțarea publică a partidelor politice, ținându-se cont și de perioada de criză care presupune limitări drastice de cheltuieli.

PMP a spus, inclusiv prin vocea parlamentarilor PMP din Oltenia, că banii de la stat pentru partide, cca 250 milioane de lei, din care PSD încasează mai mult de jumătate, adică 143,7 milioane lei, ar putea fi folosiți pentru sănătatea publică sau pentru dotarea elevilor cu tablete care să le permită accesarea învățământului digital.

PMP s-a arătat dispus să renunţe la subvenţia anuală de 9,3 milioane de lei.

”Partidele politice sunt asociaţii de drept privat, prin urmare finanţarea ar trebui să fie una privată, clar reglementată de lege.Este o măsură care va genera o economie la bugetul de stat, iar PMP este preocupat în continuare să propună şi alte măsuri concrete prin care banii publici să nu mai fie aruncaţi pe fereastră, ci să fie cheltuiţi în folosul românilor”- a afirmat deputatul Ion Cupă, parlamentar PMP de Dolj și vicepreședinte național al partidului, într-una din declarațiile sale publice pe această temă.

Citit 953 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…