IDS SIGLA PRINT

Interviu cu ION DURLĂ, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Oprișor

ION DURLĂ candidează pentru funcția de primar la Oprișor, din partea PMP. În urmă cu patru ani a candidat din partea PNL, iar după victoria candidatului PSD, a fost realmente dezamăgit de blatul făcut între PSD și PNL, în Consiliul Local, pentru ca funcția de viceprimar să ajungă la PSD. Atunci a plecat din PNL. Spune că mai sunt multe de făcut în comună și chiar dacă există câteva investiții, acestea s-au făcut de mântuială și s-au tocat bani mulți, deși nu funcționează. Despre cum arată Oprișorul, puteți vedea în fotografiile ce însoțesc interviul!

Reporter: Sunteți candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Oprișor. Vă rugăm să ne spuneți, în primul rând, de ce ați ales PMP?

Ion Durlă: Candidez pe listele PMP la funcția de primar pentru Oprișor, am o listă de candidați pentru Consiliul Local completă, după părerea mea cea mai bună listă de consilieri. Candidez pentru oameni și pentru nevoile lor, nu neapărat pentru funcția de primar. Voi fi primarul tuturor oprișorenilor, dacă voi fi ales.

Reporter: Care ar fi problemele comunei Oprișor? De ce suferă locuitorii acestei comune?

Ion Durlă: Problemele la Oprișor sunt multiple. Alimentarea cu apă este o lucrare la care se tot încearcă de 30 de ani și s-au cheltuit foarte mulți bani, dar apă potabilă nu avem decât în perioada ploioasă și atunci când consumul nu este prea mare. Banii s-au cheltuit degeaba! Despre infrastructură nici nu poate fi vorba. Au rămas la stadiul de promisiuni, iar pe ulițele satului, pe o mare parte din ele, nu se poate circula.

Reporter: Care este motivul, de ce nu s-a făcut, pentru că ne uităm la alte comunități care au reușit să facă ceva?

Ion Durlă: Părerea mea e că este nevoie și de fonduri europene la Oprișor. Fără acestea nu putem progresa și nu putem aduce comuna acolo unde îi este locul.

Reporter: Ce vă propuneți ca primar? Care ar fi primul lucru pe care l-ați face ca primar?

Ion Durlă: În primul rând, îmi doresc ca niciun metru pătrat de drum să nu rămână neasfaltat și mă refer, în special la ulițele comunei. Salubritatea este o altă problemă gravă a comunei noastre, adică mizeria este la ea acasă. Îmi mai doresc o transparență totală în cheltuirea banilor publici. Avem o serie de investiții care trebuie făcute urgent la Oprișor, pentru ca această comună să arate așa cum o știam pe vremuri.

Reporter: Ce se poate spune despre investițiile realizate în comună?

Ion Durlă: S-au făcut investiții în comuna Oprișor, pe PNDL, este adevărat! Dar lucrările sunt de mântuială, iar banii s-au cheltuit degeaba. Avem avarii, uneori câte două pe zi, la instalația de alimentare cu apă, asta în condițiile în care acum un an și jumătate s-a încheiat lucrarea, s-a făcut recepția lucrării și s-au plătit banii.

Reporter: În aceste condiții, credeți că e nevoie de un audit serios, înainte de preluarea mandatului, de o analiză pentru a se vedea clar ce s-a realizat și ce s-a furat!

Ion Durlă: Nici nu aș lua în primire fără un raport la zi și detaliat al Curții de Conturi. Aceasta e singura mea condiție, de a cere un audit pentru a vedea ne unde pornesc, mai precis de la zero.

Reporter: Este o comună în care deja au venit investitori în domeniul viticol. Mai este nevoie de investitori, mai pot fi ei aduși?

Ion Durlă: Orice investitor, în orice domeniu, ar trebui să fie binevenit în orice comună, mai ales la Oprișor! Investitorii vor găsi aici toată deschiderea pentru orice probleme vor ridica.

Reporter: Ce ne puteți spune despre tinerii comunei, despre populație, au plecat și ei în pribegie?

Ion Durlă: Este un subiect delicat și dureros. Majoritatea tinerilor au plecat din comună din caza lipsei locurilor de muncă. Nu au nicio oportunitate aici și trebuie să facem tot posibilul pentru a aduce înapoi. Populația satelor este îmbătrânită, avem deja foarte multe locuințe părăsite și în paragină. Cu ajutorul investitorilor am putea să le dăm de lucru și să îi ajutăm și este un obiectiv principal pentru mine. Ca exemplu, investitorul în domeniul viticulturii, deja celebru pe plaiurile noastre, a creat multe locuri de muncă.

Reporter: S-ar putea spune că adversarii dvs. de la PSD se promovează cu realizarea acelui drum strategic și cu infrastructură!

Ion Durlă: Suntem și noi beneficiarii acestui proiect de infrastructură, drumul trece pe la noi prin comună, dar și aici am nedumeriri. Lucrarea este de slabă calitate. Am dubii în raport cu calitatea lucrărilor. De exemplu, rigolele au o grosime a cimentului de 2 centimetri. Vor folosi în campanie aceste asfaltări, dar oamenii văd calitatea și trag concluziile.

Reporter: Am înțeles că ați fost curtat și de cei de la PNL. Mulți primari s-au înghesuit să meargă acolo. De ce i-ați refuzat?

Ion Durlă: În urmă cu patru ani am candidat la funcția de primar, din partea PNL, dar am pierdut, în favoarea actualului primar de la PSD. După alegeri am fost forțați de partid să votăm viceprimarul celor de la PSD. De aceea m-am supărat și am plecat din PNL. Aici la PMP am găsit o echipă cu oameni deschiși și am ales cu plăcere Partidul Mișcarea Populară.

Reporter: Deci, efectiv, în urmă cu patru ani, liberalii au făcut blat cu PSD la Oprișor!

Ion Durlă: Au făcut blat cu PSD și îmi este teamă să nu se întâmple la fel și acum. Am avut posibilitatea de a avea viceprimarul, dacă nu se făcea acest blat.

Reporter: Ce ați dori să le transmiteți oprișorenilor, înainte de alegerile locale?

Ion Durlă: Aș vrea să îi rog să vină la vot în număr cât mai mare, pentru a putea să facem diferența între un primar al cetățenilor și unul pentru interesul propriu. Eu vreau să fiu un primar al cetățenilor. Sunt născut, crescut aici, majoritatea oamenilor mă știu că mă țin de cuvânt și că nu îmi place minciuna.

Citit 2419 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 02:50
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…