IDS SIGLA PRINT

VIDEO: Gheorghe Haneș candidează din nou la funcția de primar al comunei Gogoșu, din partea PMP. A fost, timp de 16 ani, în patru mandate consecutive, primarul comunei GOGOȘU. Un ardelean extrem de simpatic venit aici de pe băncile facultății și rămas aici pentru că i-au plăcut oamenii locului, Gheorghe Haneș este un autentic om de dreapta. Cât era primar, în biroul său stătea la loc de cinste un tablou cu Traian Băsescu. În anul 2012 a pierdut, în mod dubios, alegerile, la o diferență de 5 voturi și este ferm convins că lucrurile nu au fost tocmai curate. Haneș revine în forță și face dezvăluiri șocante, într-un interviu de colecție.


Reporter: De ce doriți să vă întoarceți la Primărie și ce nu este în regulă, astăzi, la Gogoșu?

Gheorghe Haneș: Motivul care mă îndreptățește să revin este faptul că în această comună am venit în anii tinereții și aici mi-am desfășurat activitatea peste 30 de ani. Am lucrat în agricultură, iar apoi am considerat că această comună are nevoie de un om gospodar. Am candidat în anul 1996, în condiții umane, corecte, cu contracandidați de calitate, și am câștigat alegerile, patru mandate la rând. Am avut și eu, dar și contracandidații mei, un comportament demn. În anul 2012, datorită unor acțiuni concertate împotriva mea și a unei lupte acerbe și oarbe, am fost eliminat cu un număr de 5 voturi. Deși cetățenii comunei Gogoșu m-au votat în număr mare, s-au utilizat toate metodele posibile și imposibile pentru eliminarea mea. Se cunosc foarte bine faptele, atât la nivel local, cât și național.

Reporter: Vă întoarceți și candidați din nou. Nu vă temeți că se poate întâmpla același lucru?

Gheorghe Haneș: Cred că șansele mele în acest moment sunt destul de mari, întrucât în ultimii 8 ani am simțit, discutând cu oamenii din comună, că îmi simt lipsa și că doresc să mă întorc. Consider că acești cetățeni ai comunei Gogoșu au fost respectați de mine, primiți și ascultați și le-am rezolvat problemele, niciodată nu le-am dat cu ușa în nas și le-am stat la dispoziție zi și noapte. Am ajuns la concluzia că oamenii sunt foarte nemulțumiți de modul în care sunt tratați de către actuala conducere a Primăriei, de modul în care li se rezolvă problemele. Mai mult, am aflat că sunt jigniți, că sunt alungați din birouri, că sunt desconsiderați de actuala conducere. Actuala conducere este preocupată, în special, de propriile lor afaceri și aici, ca o paranteză, aș spune că sunt interesați de achiziționarea de case și terenuri, până în momentul de față achiziționând sute de hectare de teren, trei case în localitatea Gogoșu și 9 case în localitatea Ostrovul Mare. Prin acei oameni pe care nu îi pot numi decât samsari, se petrec aceste acțiuni.

Reporter: Până la urmă, sunteți conștient că acuzațiile aduse sunt foarte grave?

Gheorghe Haneș: Pot să dovedesc și îmi asum afirmațiile, și fac trimitere la cei șase angajați ai Poliției Locale din Gogoșu, poliție locală care nu știu unde mai există într-o comună cu o populație atât de mică precum Gogoșu. S-ar fi putut folosi și asigura un altfel de pază la nivelul comunei, așa cum s-a făcut în perioada celor patru mandate ale mele, când aveam 21 de paznici la nivelul întregii comune. În momentul de față, din cei șase, doi sunt de pe raza comunei Gogoșu, patru sunt foști milițieni, pot spune asta, pentru că sunt ceva mai în vârstă. Aceștia au o pensie foarte bună, dar au fost angajați și mai încasează un salariu de 4.000 – 5.000 de lei salariu, plus 1.000 de lei pentru norma de hrană. Mă întreb retoric: S-au întrebat domnul primar, domnul viceprimar și actuala conducere a comunei Gogoșu, câți cetățeni ar fi avut nevoie de acești bani pentru a-și asigura traiul zilnic al familiei. Au fost angajați pentru că, în anumite condiții, au fost protectorii primarului. Se cunoaște că primarul a fost reținut 24 de ore, chiar în timpul mandatului. Mă consider îndreptățit din toate punctele de vedere să revin la Primărie. Niciodată nu m-am manifestat, în timpul mandatelor mele, așa cum se manifestă actuala conducere a Primăriei. Sunt suficiente motive să plece și dacă ar avea o gândire sănătoasă ar trebui să plece și să lase această comună pe mâinile celor care știu să îi respecte pe cetățeni.

Reporter: Avem o comună cu un buget foarte mare. Cum sunt folosiți și, mai ales, cum au fost folosiți acești bani?

Gheorghe Haneș: Vă mulțumesc pentru întrebare! Consider că acești bani au fost folosiți discreționar și jefuiți, aruncați în toate direcțiile. Am solicitat, în nenumărate rânduri, să mi se prezinte un raport, așa cum prevede Legea Administrației publice locale, un raport economic, lucru pe care, de fiecare dată, domnul primar și acoliții săi, l-au refuzat de fiecare dată nejustificat. Am solicitat să mi se prezinte contractele, dar a refuzat. S-au făcut tot felul de investiții, unele și-au avut rostul, altele nu! Niciodată nu a venit și nu a dat dovadă de înțelepciune și de interes față de banul public. Voi veni cu dovezi clare despre modul în care a risipit primarul banii publici. Nu s-a gândit nicio clipă că, deși sursele de venit, datorită Hidrocentralei, sunt destul de mari, trebuia să manifeste un interes mai mare față de această comună. Interesul a fost întotdeauna personal și de gașcă.

Reporter: Haideți să vedem ce ar fi trebuit să se facă la Gogoșu și nu s-a făcut, având în vedere un buget local colosal!

Gheorghe Haneș: În primul rând, cu un asemenea buget, s-ar fi impus crearea de locuri de muncă, deschiderea unor investiții prospere pentru locuitorii acestei comune pentru a determina tineretul să rămână în comună și să simtă un sprijin. S-ar fi putut atrage fonduri europene pe diverse căi, dar a fost o automulțumire totală, datorită acestui buget mare al comunei, dar și pentru banii dați de la Guvernul României. Nu mă voi pronunța eu acum, probabil o vor face, la momentul potrivit, organele abilitate competente de control.

Reporter: Referitor la acest tip de proiecte, îl vedem pe actualul primar mândrindu-se cu realizări de genul asfaltărilor și al altora asemănătoare. Care este adevărul?

Gheorghe Haneș: Adevărul este că, după plecarea mea, în 2012, întreaga comună era asigurată cu alimentarea cu apă. Am lăsat la plecarea mea proiecte privind canalizarea și asfaltarea întregii comune. Mă bucur că a utilizat aceste proiecte, dar ca și concepție nu îi aparțin. Mai mult, pe perioada 2016 – 2020, aș vrea să își prezinte programul de realizări și să arate ce a făcut el personal. Tot ceea ce a făcut a preluat ca programe, de la mine?

Reporter: Vorbim de o comună aflată în vecinătatea Hidrocentralei de la Porțile de Fier II, cu un buget uriaș, o comună riverană Dunării. Ce investiții s-ar preta în această comună? Ce ați face dumneavoastră pentru a crea locuri de muncă și pentru a aduce înapoi tinerii?

Gheorghe Haneș: În primul rând, gândul meu se îndreaptă spre fondurile europene, care sunt sursa care poate să ridice comuna Gogoșu și întreaga țară, sunt un motor de dezvoltare. Dacă voi redeveni primar, mă gândesc la construirea unui parc industrial de mare capacitate, care să absoarbă forță de muncă multă, având în vedere că suntem pe malul Dunării. Prin construirea unor asemenea obiective, comuna Gogoșu poate deveni puternic dezvoltată economic, iar tinerii nu ar mai fi nevoiți să stea în pribegie prin străinătate.

Reporter: Cum stă situația în satele comunei?

Gheorghe Haneș: Mai sunt drumuri neasfaltate, mai sunt probleme mari. Se impune o modernizare a satelor, construirea de alei pietonale. Gândirea mea este spre o modernizare și o înfrumusețare a satelor.

Reporter: Cât timp ați fost primar, aveați în birou, la loc de cinste, un tablou cu Traian Băsescu. Ce amintiri vă leagă de Băsescu, în raport cu comuna Gogoșu?

Gheorghe Haneș: Îmi amintesc că m-am zbătut foarte mult să avem la Porțile de Fier II un punct vamal, așa cum a făcut-o, la acea vreme și președintele Traian Băsescu. Acest punct vamal s-a deschis în perioada în care eu am fost primar și cu sprijinul unor oameni de mare valoare. De asemenea, despre Traian Băsescu pot spune că a fost cel mai bun Președinte al României și singurul care a vizitat acestă comună. Dacă vom ieși primari, și eu și dumnealui, îl voi invita din nou la Gogoșu.

Reporter: De ce ați ales PMP? Are această alegere vreo legătură cu afinitatea dvs. pentru fostul PDL și pentru Traian Băsescu?

Gheorghe Haneș: În mod sigur! Am fost și am rămas un om de dreapta. Mă bucură faptul că fac parte dintr-un partid al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu.

Reporter: Ce ați dori să le mai transmiteți locuitorilor comunei Gogoșu?

Gheorghe Haneș: Aș vrea să le transmit să aibă toată încrederea că voi fi același om devotat acestei comune în care am venit tânăr, de pe băncile facultății, am trăit împreună cu acești oameni o perioadă de 36 de ani și îmi doresc să trăiesc în continuare. Îi asigur că, din partea mea, se vor bucura de același respect și aceeași apreciere ca întotdeauna. Îi invit, pe 27 septembrie, pe toți la vot, cu speranță și încredere și pentru a vota un om de care această comună are nevoie.

Citit 1484 ori
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…