IDS SIGLA PRINT

CONSTANTIN POPESCU FACE APEL LA O CAMPANIE DECENTĂ

Omul de afaceri orșovean Constantin Popescu, candidatul PSD pentu funcția de primar al Orșovei, face apel la mai multă decență în pre-campania pentru alegerile locale și pentru o confruntare de idei, în locul unor atacuri mizerabile la adresa contracandidaților. Pe pagina sa de socializare, candidatul social-democrat se adresează orșovenilor, dar și contracandidaților pentru o dezbatere serioasă, după ce atacurile furibunde la adresa sa, venite din partea unui post de televiziune, au fost aspru sancționate de Consiliul Național al Audiovizualului. Este al doilea avertisment, în ultimii doi ani, venit din partea CNA. (vezi foto cu adresele CNA din 2018 și 2020!)

Constantin Popescu, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Orșova, se adresează pe pagina sa oficială de Facebook cu apelativele „STIMAȚI ORȘOVENI, DRAGI PRIETENI, STIMAȚI CONTRACANDIDAȚI”. Mesajul postat face trimitere la un incident reprobabil în care a fost atacat mizerabil de un post de televiziune local, patronat de Adrian Duicu, coordonatorul din umbră al PRO ROMÂNIA Mehedinți.

Popescu nu a răspuns atacurilor venite din partea postului de televiziune, dar acțiunile de defăimare au fost aspru sancționate de Consiliul Național al Audiovizualului.

Vă prezentăm întregul text al apelului făcut de Constantin Popescu pe pagina sa de Facebook

Ne apropiem cu pași repezi de o campanie electorală așa cum nu am mai avut niciodată, o campanie atipică, grevată inevitabil de efectele unei pandemii care ne-a schimbat tuturor viața, obiceiurule și reflexele. Tot ceea ce știați înainte că face parte dintr-o campanie electorală, nu va mai fi valabil, așa cum nici viața noastră a tuturor nu mai este aceeași. Dar trebuie să ne adaptăm și să ne respectăm condiția umană a luptei pentru supraviețuire și pentru evoluția umanității.

Aproape totul se va muta, inevitabil, în spațiul online, pe rețelele de socializare, la televiziunile locale și în presă. Am un deosebit respect pentru mass-media, pentru jurnaliști și pentru munca lor dificilă. Dar îmi doresc, acum mai mult ca oricând, să fac apel la responsabilitatea jurnaliștilor de a respecta deontologia acestei frumoase meserii. Imparțialitatea, incisivitatea și forța de a răspândi informația trebuie să guverneze media în timpul acestei campanii, mai ales că alegerile locale sunt cele mai importante alegeri, fiind dedicate exclusiv comunităților locale, dezvoltării și progresului acestora.

Fac un apel de suflet către media și către contracandidații mei, către echipele acestora de campanie, la o atitudine demnă, la un dialog bazat pe proiecte și idei, la o confruntare de idei constructivă, în interesul orșovenilor cărora le vom cere votul în septembrie. După cum ați văzut, de la momentul în care mi-am anunțat candidatura pentru funcția de primar al Orșovei și până acum, am abordat o atitudine decentă și lipsită de atacuri suburbane, abjecte și descalificante.

Cu toate acestea, nu am fost scutit de atacurile mizerabile ale unor oameni care de multă vreme nu mai au nicio legătură cu meseria de jurnalist. Un val repetat de atacuti descalificante a fost năpustit asupra mea de către televiziunea personală a lui Adrian Duicu, dar nu am răspuns în niciun fel, în mod direct acestor atacuri, doar din dorința de a păstra decența absolut necesară în perioada premergătoare marii confruntări electorale.

Totuși, trebuie să vă aduc tuturor la cunoștință faptul că televiziunea lui Adrian Duicu a fost sancționată dur de către unul dintre cele mai respectate organisme de control și monitorizare a spațiului audiovizual, CONSILIUL NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI. Această AUTORITATE PUBLICĂ AUTONOMĂ a observat în mod just și corect cum imaginea mea a fost terfelită de persoane care au uitat că deontologia de jurnalist primează în fața propriilor frustrări și propriilor ambiții politice, în fața invidiilor și conflictelor personale.

Distinșii membri ai CNA au constatat că „informațiile prezentate publicului cu privire la activitatea mea economică și/sau politică la nivel local nu au fost verificate și prezentate în mod imparțial și cu bună-credință”.

De asemenea, CNA a constatat, pentru a doua oară, că informațiile prezentate în mod repetat de postul de televiziune au fost de natură să-mi prejudicieze imaginea, dar și poziția de candidat la funcția de primar al Orșovei. Puteți citi poziția tranșantă a CNA în foto-facsimilele atașate!

În altă ordine de idei, am acționat în instanță postul de televiziune respectiv pentru a-i determina pe așa-zișii jurnaliști de acolo să își ceară scuze public. Poate că vor avea decența de a face acest lucru!

Așadar, astfel de atitudini batjocoritoare, defăimătoare și tendențioase, precum cele lansate de oamenii lui ADRIAN DUICU, nu au ce căuta în spațiul public și nici în contextul unei campanii electorale decente și civilizate, așa cum eu am decis să o fac. Fac un apel călduros la decență, responsabilitate și cordialitate, la abordarea campaniei în contextul unei reale confruntări de idei și de proiecte, fac apel la o campanie corectă și curată, în interesul celor care vor veni la vot, în interesul dumneavoastră dragi orșoveni!

Citit 371 ori Ultima modificare Vineri, 03 Iulie 2020 21:17
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…