IDS SIGLA PRINT

RAMONA CUPĂ: „A-ți cunoaște bine orașul este cea mai înaltă dovadă de iubire față de tot ceea ce înseamnă el în viața ta”.

Președintele PMP Drobeta Turnu Severin, Ramona Cupă, a transmis un mesaj de suflet, cu ocazia zilei comemorării a 131 de ani de la trecerea în neființă a Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

„Astăzi, în ziua în care îl comemorăm (131 de ani de la trecerea în neființă) pe Mihai Eminescu, Poetul Național nepereche, noi, severinenii, ar trebui să ne reamintim că, unul de-al nostru, sculptorul Gheorghe Anghel, este autorul celor mai frumoase busturi ale Luceafărului poeziei românești. Unul dintre ele este amplasat în fața Ateneului Român din București. Un altul îl găsim în parcul Colegiului Național "Traian". Să nu uităm, dragi prieteni, un alt lucru important, legat de Mihai Eminescu, care onorează istoria locurilor în care trăim. Fratele Poetului, Matei Eminescu, ofițer de carieră, a locuit 18 ani în Severin, pe strada care acum poartă numele fratelui său genial. Memoria colectivă a orașului este importantă pentru identitatea noastră. Să o păstrăm vie!”, a scris Ramona Cupă, pe contul său de socializare.

Citit 926 ori
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…