IDS SIGLA PRINT

Pro România Mehedinți, un rezultat sub așteptări, o perspectivă nesigură

Alegerile locale din data de 27 septembrie din județul Mehedinți au fost unele care, deși dominate de partidele mari, au constituit și unele în care anumite partide mici și-au pus mari speranțe, totul în încercarea unor politicieni de a reveni în prim-planul administrației publice județene. Un astfel de partid este Pro România Mehedinți, o formațiune care a participat pentru prima dată la un scrutin local, dar care a obținut un scor lamentabil la nivelul județului.

Înaintea campaniei electorale, Pro România Mehedinți își pusese mari speranțe în scrutinul local din acest an, proclamând un rezultat măreț. Realitatea politică și electorală a județului i-a contrazis și i-a adus cu picioarele pe pământ. Dezamăgirea și scorul lamentabil obținut a fost cu atât mai mare cu cât Pro România Mehedinți a atacat aceste alegeri cu oameni care fie au activat în administrația publică, fie sunt aleși importanți. Altfel spus, fostul prefect al județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți, iar pe lista pentru consilieri județeni s-au regăsit pe primele poziții doi deputați în funcție: Alina Teiș și Alexandru Bălănescu. Pentru primăria Drobeta Turnu Severin partidul l-a aruncat în luptă pe fostul primar, Constantin Gherghe.

Cu o asemenea echipă de candidați, Pro România Mehedinți spera să dea lovitura scrutinului local și să răstoarne orice calcule ale partidelor mari, iar în felul acesta să facă jocurile și să decidă în administrația publică locală și județeană. Socoteala din sediul partidului nu s-a potrivit cu cea de pe teren, pentru că, la finalul votului, Pro România a obținut un scor lamentabil pentru pretențiile și aspirațiile sale. Dacă nu ar fi fost succesul primarului Marius Stoica la Orșova, pentru că alegerea Sabinei Gheorgheci, la Godeanu, o comună foarte mică, nu poate fi considerat un succes, partidul s-ar fi făcut și mai mult de râs. Este adevărat că fostul primar Constantin Gherghe s-a clasat pe locul 3 și a scos 3 consilieri municipali în Drobeta Turnu Severin, însă acest rezultat este unul foarte slab în raport cu așteptările partidului, care erau siguri că fostul primar va fi reales și că vor domina Consiliul Local.

Perspectiva nu se arată una favorabilă pentru Pro România Mehedinți mai ales în contextul alegerilor parlamentare din data de 6 decembrie. În condițiile unui scor foarte slab la alegerile locale, este puțin probabil că la alegerile parlamentare Pro România Mehedinți poate să obțină mai mult. Altfel spus, viitorul este unul incert pentru Pro România Mehedinți, un partid care pare să nu aibă resurse credibile interne nici de candidați, nici de lideri. Pentru că actualul președinte al Pro România Mehedinți, Constantin Gherghe, nu a fost și nici nu este un lider politic și oricum nu este cel care are cuvântul decisiv pentru partid.

Citit 2661 ori Ultima modificare Vineri, 16 Octombrie 2020 17:09

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…