PSD mai puternic decât PNL, în Mehedinţi

Alegerile locale din judeţul Mehedinţi, desfăşurate dumină 5 iunie, au consemnat o realitate politică evidentă la nivelul judeţul. PSD Mehedinţi şi-a spulberat adversarii politici, reuşind să câştige într-o manieră categorică acest scrutin local.

În județ, PSD Mehedinţi a obţinut cei mai mulţi primari, a câştigat toate oraşele judeţului şi are cei mai mulţi consilieri judeţeni.

Marius Screciu, candidatul PSD Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, a câştigat scrutinul local, fiind ales în funcţia de primar pentru următorii 4 ani. Competiţia a fost una foarte strânsă, însă în cele din urmă Marius Screciu a câştigat în faţa principalului său contracandidat, liberalul Daniel Cîrjan, la o diferenţă de puțin peste 1000 de voturi. Marius Screciu pornea favorit în această competiţie electorală, fiind un candidat mult mai redutabil şi cu mai multă susţinere electorală la nivelul alegătorilor din municipiu. Marius Screciu a desfăşurat o campanie electorală impecabilă, fiind prezent permanent printre cetăţenii municipiului. A beneficiat şi de susţinerea primarului Constantin Gherghe, care l-a susţinut pe toată perioada campaniei electorale. Totuşi meritul pentru această victorie îi aparţine exclusiv lui Marius Screciu, un politician care a crezut în şansa sa, în posibilităţile sale şi în puterea sa de convingere. Este fără îndoială o victorie importantă pentru Marius Screciu, iar, cum, din postura de primar ales, având toată legitimitatea conferită de votul cetăţenilor, poate să demonstreze că era cea mai potrivită persoană pentru a deţine cea mai importantă funcţie a administraţiei publice severinene.

PNL Mehedinţi – un dezastru electoral

PNL Mehedinţi a suferit la scrutinul local de duminică o înfrângere surprinzătoare. PNL Mehedinţi părea să fie un partid pe val, cu reale posibilităţi de impunere. Alegerile locale erau un bun prilej pentru PNL Mehedinţi de a deveni principala forţă politică a judeţului, cu atât mai mult cu cât propunerea lor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi era Marius Bălu, un politician care a mai deţinut această funcţie. PNL Mehedinţi a reuşit să câştige doar 8 comune ale judeţului, rezultat care este prea puţin pentru un partid de anvergura PNL Mehedinţi. Cu siguranţă liderii PNL Mehedinţi vor trebui să facă o analiză serioasă a acestor alegeri pentru a vedea unde s-a greşit şi să adopte o altă tactică în perspectivă datorită conjuncturii politice create la nivelul judeţului. Pentru că, orice ar spune liderii acestui partid, scrutinul local de duminică a fost un dezastru pentru PNL Mehedinţi. Poate că în Drobeta Turnu Severin, acolo unde scorul a fost mai strâns, există o justificare, însă în judeţ a fost un adevărat dezastru pentru liberali.

Citit 1622 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Iulie 2016 18:48
Etichetat cu
Mai multe din această categorie: UN NOU ÎNCEPUT, jurnalmehedinti.ro »

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…