O lege imbecilă

Este revoltător cum s-a reușit adoptarea unei legi, cel puțin imbecilă, dacă nu chiar distructivă, potrivit căreia orice român își poate face o viză de flotant într-o comună în care sunt alegeri locale. Nu faptul că se fac vize de flotant este imbecil, ci modul abuziv în care acestea se fac, adică cu aglomerarea a zeci de persoane la o adresă oarecare, uneori chiar la adresa unor case părăsite. Sute de oameni vin, aduși cu arcanul, înainte de alegeri, unii chiar în ziua votului, își fac vize și merg să aleagă primarul, deși habar nu au care sunt realitățile acelei comune sau, mai rău, nu îl cunosc pe candidatul cu care li s-a recomandat să voteze.

România rămâne mereu surprinzătoare! Dar mai cu seamă, rămâne surprinzătoare atunci când politicienii au un interes major de a fi aleși, nu contează de ce și nu contează prin ce mijloace. Politicienii au ajuns să manipuleze alegerile, să amețească bieții alegători, mai ales pe cei de la sate, uneori chiar să îi plătească, numai și numai să fie aleși. Ne întrebăm, revoltați, ce mama dracului de rost mai are să alegem primari și consilieri locali, dacă suntem manipulați să îi alegem pe unii pe care niște politicieni versați ni-i bagă pe gât? Se mai trezește oare vreodată acest popor necăjit, să dea de pământ cu toți șmecherii aceștia care efectiv vin să ne fure votul, să ni-l smulgă, pentru ca mai apoi să facă doar ce vor ei și doar pentru ei, cu votul nostru?

Duminică, 27 iunie 2021, în mai multe localități din România au avut loc alegeri parțiale, în mai toate cazurile pentru alegerea primarului, deoarece locurile de primari rămăseseră vacante, după ce aleșii neamului au fost declarați penali de către instanțele judecătorești. Înțeleg chiar că într-o biată comună de prin țară, un primar pedofil, care își pierduse mandatul taman din această cauză, a candidat din nou și a fost reales. Asta ca să dăm o mostră de imbecilitate legislativă în materie!

Și în Mehedinți au fost alegeri pentru primarul comunei Obârșia de Câmp. Nu mai puțin de 530 de vize s-au făcut în ultimele săptămâni pe Obârșia de Câmp, unele chiar și în ziua alegerilor. Ce or fi căutat 530 de oameni să se mute, așa tam-nesam, într-o comună amărâtă, uitată de timp, unde nu s-a făcut nimic în ultimele 3 decenii, doar amatorii de vize știu. Ce logică putem găsi în apetența de vize de flotant, într-un timp așa de scurt, dacă nu chiar logica unui interes electoral? Cum se procedează de fapt! Partidul, oricare ar fi el, care și-a desemnat candidat, își pune în funcțiune, mai ales dacă este la guvernare, toate mecanismele, toți directorii numiți pe funcții la stat, tot aparatul propagandistic, pentru a strânge bani și pentru a convinge un număr de persoane să își facă viză de flotant pentru a vota direcționat. Dacă e adevărat că un anume partid local din spectrul guvernamental ar fi dispus ca fiecare activist important să aducă 20 de persoane, atunci e foarte clar că acești oameni aduși cu arcanul nici nu vin degeaba (Cine dracului se obosește să stea la coadă, pe căldura asta, pentru a-și face viză la Obârșia de Câmp, degeaba!) și nici nu se duc să voteze cu orice, ci taman cu candidatul celor care i-au adus acolo și care, se pare, i-au și plătit.

Așa se face că, într-o comună, primarul poate fi ales nu de către sătenii care îl cunosc cel mai bine, ci de către venetici, de oameni veniți din alte comune sau din orașe, care votează cu cine li se spune, apoi pleacă și nu mai sunt interesați dacă alesul rezultat e competent sau nu. Am încercat să întreb câțiva amatori de vize de flotant de la Obârșia de Câmp, ce i-a mânat spre o asemenea decizie și ce interes au avut, dacă au fost sau nu plătiți și, ce să vezi, s-au enervat și mi-au replicat că nu e treaba mea ce fac ei. Corect! Am încercat să întreb și localnicii dacă sunt mulțumiți că primarul lor ar putea fi ales de alții și nu de către ei, iar acești oameni erau extrem de revoltați, nu înțelegeau de ce există o asemenea lege imbecilă și de ce vin alții să le decidă soarta. Am întrebat și politicieni, dar și funcționari de la birourile de evidență a populației luate cu asalt de amatorii de vize de flotant, iar aceștia au răspuns zâmbind: „Dacă se poate, dacă legea permite, asta e!”.

Da, oameni buni! Asta e! Că niște comunități se pricopsesc, de multe ori, cu primari pe care nu și i-au dorit, iar aceștia nu fac nimic pentru acea comunitate, ASTA E! Cât de răbdător mai poate fi oare acest popor? Nu ar fi bine să ne revoltăm cumva? Nu e vorba aici de revolte violente, ci de unele inteligente. De exemplu, cetățenii unei comune ar trebui să iese la vot, cu mic, cu mare, masiv, și să le dea o lecție flotanților, să îi acopere pur și simplu. Și pentru că tot vorbeam de Obârșia de Câmp, cei filmați pe la cozile de la biroul de evidență a populației, au dat greș, au pierdut, cu tot cu vizele lor. Este un început, pentru că oricum de la parlamentarii care ar putea schimba o astfel de lege imbecilă oricum nu mai avem nicio așteptare.

Politicienii nu au niciun interes să schimbe legile care le aduc lor avantaje, dar noi cei mulți putem să le mai dăm din când în când câte o lecție, una de democrație autentică!

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 20:24
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…