Când locomotiva e cam veche

M-a surprins un comentariu postat, pe pagina sa de socializare, de către fostul prefect al județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea. Nu prea se înțelege exact ce vrea să spună, se vrea un mesaj subtil, subliminal, în stilul binecunoscut al domnului Drăghiea, un funcționar public uns cu toate alifiile, alunecos, versat. Mesajul suna cam așa: „DE ȚINUT MINTE! Cât ar fi de puternică LOCOMOTIVA, niciodată nu va fi trasă la linia întâi sau a doua, dacă trage după ea vagoane casate. ATENȚIE, impiegați, cum aranjați vagoanele!”. Cine se vrea a fi locomotiva, nu e greu de intuit. Dar cine or fi vagoanele?

Nicolae Drăghiea. Cine este de fapt Nicolae Drăghiea, cel pe care îl știm cu toții din postura de înalt funcționar public longeviv, aproape de neclintit de prin funcțiile deținute, ani și ani la rând, prin Instituția Prefectului Mehedinți. Este un personaj interesant, care a ocupat o singură dată în viața sa, între 1992 și 1996, o funcție aleasă, aceea de deputat. Dar să nu uităm totuși că și atunci, ca și acum, românii nu prea votau oameni, ci votau liste. Iar în anii 90, la primele alegeri libere, a candida din partea Partidului Socialist al Muncii era un exercițiu de vot liber acordat unui partid de sorginte comunistă, de către alegători naivi, abia scăpați din „pușcăria” comunistă. Așadar să nu exagerăm prea tare cu notorietatea ca motiv de vot.

Mai târziu, domnul Drăghiea s-a dedulcit la funcții numite, în apanajul unor partide, evident, de stânga. Ceea ce poate fi de înțeles și, de ce nu, chiar de apreciat! Nu putea un om de stânga să devină liberal, pentru că era de tot râsul! Așa că omul s-a asociat cu stânga, adică cu PSD! Corect, repet, și de apreciat! Absolut normal și firesc! Numai că, pentru prima oară când domnul Drăghiea s-a decis să intre într-o bătălie electorală, să ceară votul direct a poporului, a făcut-o din partea unui partid care se pretinde de stânga, se consideră pe partea stângă a eșichierului politic, în timp ce, în realitate, e doar o biată adunătură de epigoni ai stângii, o struțocămilă jalnică. Ca să intri în bătălia electorală sub flamura PRO ROMÂNIA și sub conducerea celui mai toxic personaj al politicii românești, parcă e totuși prea mult. Și să mai ai și pretenția de a fi ales! Ar fi fost apreciat fostul prefect și votat mai cu spor dacă ar fi candidat de la PSD, pentru că oamenii oricum l-au identificat, în anii săi de prefect, cu PSD-ul. Dar cu PRO ROMÂNIA, Nicolae Drăghiea a luat 8.000 de voturi, adică mult, dar insuficient, rezonabil, dar jenant pentru ceea ce credea nea Nicu despre el însuși!

Toată această analiză este un preambul la povestea cu locomotiva, din postarea enigmatică a domnul ex-prefect. Ce să pricepem de aici, că Drăghiea este locomotiva, care trăgea după ea niște personaje casate, jalnice, nesemnificative politic? Da, domnule Drăghiea, aici cam aveți dreptate! Cu așa personaje în spate, era cam greu să vă ridicați la nivelul propriilor dumneavoastră pretenții. Cu penali pe liste și cu ciudați precum Gherghe, cu iluștri necunoscuți, ajunși dregători locali, DA! Dar dumneavoastră singur ați făcut această neghioabă alegere! V-ați înhăitat cu Duicu, cu Ponta și cu Gherghe, iar oamenii v-au votat doar la limita respectului propriu exclusiv față de persoana dumneavoastră, dar v-au și asociat cu mizeria numită PRO ROMÂNIA și și-au scuipat în sân, făcându-și cruce cu limba.

Dincolo de echipa jalnică a PRO, ar mai fi, totuși, un aspect de lămurit. Chiar dacă vă considerați locomotivă, domnule Drăghiea, sunteți o locomotivă cam veche și uzată, una care cam scârțâie din toate încheieturile atunci când intră în gară, la linia întâi. Nu vă supraestimați, pentru că, indiferent câtă experiență credeți că aveți în administrația publică locală, sunteți cam din vechea gardă, cam vechi și perimat pentru aceste vremuri și ar cam trebui să trageți nu la prima linie, ci pe linia moartă. Iar acel slogan, „UN OM, O VIAȚĂ, PENTRU UN JUDEȚ”, e cam exagerată! Nu sunteți nici Mesia, nici Mafalda și nici vreun rege faimos, ci doar un funcționar public care și-a făcut meseria din postura de prefect, atâta tot! Nu vă datorăm nimic special, ci doar, cel mult, RESPECT. Nu ați răsturnat munții și nici nu ați revoluționat istoria Prefecturii.

Acest județ merită mai mult decât să fie condus de un om care coboară din negura istoriei. Mai avem tineri, mai avem și oameni ceva mai noi, care nu au trăit bine pe vremea comunismului și care s-au ridicat în vremuri normale pentru România! Lăsați-i pe aceștia să comande și mergeți să vă odihniți după viața pusă în slujba județului! Hai să fim serioși! PRO ROMÂNIA este oricum o cauză pierdută. Fugiți de acolo, cât mai puteți! Salvați-vă imaginea, atât cât mai există din ea, și nu vă mai asociați cu partide toxice conduse de personaje toxice, de oameni care au făcut rău acestei țări!

Citit 1709 ori Ultima modificare Marți, 20 Octombrie 2020 23:07
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…