Nu vă irosiți votul pe partide moarte!

Se apropie cu pași repezi alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 și, dacă nu se mai întâmplă ceva până atunci, ele vor avea loc la termenul stabilit deja. Partidele politice s-au pregătit, și-au depus listele de candidați, iar bătălia electorală, destul de atipică de această dată, a început. Ultimul cuvânt îl vor avea, evident, alegătorii! Doar că aici se impun câteva precizări sau, mai degrabă, sfaturi. În primul rând, oameni buni, nu vă irosiți votul! Nu pariați pe un cal mort, iar aici mă refer la mizeria numită PRO ROMÂNIA. Doar așa vom scăpa definitiv de ei!

Aflată în agonie, cu un picior în groapă, partidul lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu intră în cursa pentru alegerile parlamentare. Este ultima zvâcnire a acestui șarpe veninos, ultima încercare de a mai păcăli un electorat destul de derutat. Doar că, spre plăcuta mea surprindere, românii s-au trezit la realitate și par a fi mult mai selectivi și pretențioși în cabina de vot. Teoretic, mizeria politică respectivă nu ar avea procentele necesare pentru a trece pragul electoral, dar nu se știe niciodată. La fel ca orice șarpe versat, hipnotizarea și adormirea prăzii este metoda ce va fi aplicată, așadar nu vă lăsați adormiți! Nu numai că trebuie să ocoliți șarpele, ci e nevoie să îl striviți fără milă. Iar asta se poate doar la vot. Un vot negativ dat acestui partid dubios numit PRO ROMÂNIA este un pas înainte către dezvoltarea și consolidarea democrației atât de greu câștigate din România.

Există multe alte alternative, sunt partide de dreapta și de stânga solide, serioase și bine conturate în cursa electorală, nu mai e nevoie de o amăgire în plus. Intrarea în Parlament a PRO ROMÂNIA ar fi un eșec lamentabil al ideii de democrație parlamentară europeană și modernă. De asemenea, vorbim și de un pericol iminent pentru viitorul acestei țări și așa destul de chinuite de tot soiul de așa-ziși oameni politici. Dispariția din peisajul politic al unui partid ce are două motoare fleșcăite, precum Ponta și Tăriceanu, ar putea fi marea victorie a scrutinului electoral din 6 decembrie 2020. În această zi a Sfântului Nicolae, haideți să facem un cadou viitoarei generații și să scăpăm definitiv de nulitățile politicii românești!

Nu vă amăgiți inutil și nu pariați pe un cal mort! Cei de stânga pot vota PSD, iar cei de dreapta au la dispoziție partide precum PNL sau PMP! PRO ROMÂNIA nu are niciun rost firesc pe scena politică românească și nu trebuie resuscitat! Și pentru că suntem în Mehedinți, unde fondatorul și mentorul organizației județene a PRO ROMÂNIA, Ion Mocioalcă, a fugit ca dracul de tămâie, atenție, din postura de secretar general, cu atât mai mult trebuie să anulăm șansele acestui partid toxic. România nu are nevoie de ei, poate prospera cu orice altă formulă politică, parlamentară și guvernamentală și nu are nimeni nevoie de un partid care după alegeri să încurce negocierile și să facă trafic cu speranțele acestui popor. De aceea trebuie să gândim de două ori înainte de a da votul acestor cameleoni.

Să ne gândim și în perspectivă deși știu că pentru profilul psihologic al acestui popor, asta e ceva greu! Să ne gândim că, odată ajunși în Parlament, Ponta și ai lui vor folosi asta ca pe un colac de salvare și vor pretinde, în anul 2024, să îl propulseze pe Ponta către o candidatură la funcția de Președinte al României. Ori dacă dispare definiv, Ponta va fi aruncat la lada de gunoi a istoriei și, până în 2024, nu va mai auzi nimeni de el. Mai mult, o eliminare a PRO ROMÂNIA din elita parlamentară va destructura definitiv acest partid și va dezinfecta scena politică românească.

Să ne gândim serios că putem, pe data de 6 decembrie 2020, de Sfântul Nicolae, să facem o minune pentru noi, pentru copiii noștri, pentru România! Putem dezinfecta, cu votul nostru, scena politică din România, putem curăța infecția din politica românească și putem da acestei țări o structură politică solidă, viabilă și, cel mai important, sănătoasă. Votul din 6 decembrie 2020 nu este unul ușor, unul fără importanță ci, dimpotrivă, este unul extrem de important. Să ne gândim doar la faptul că votul nostru decide componența și majoritatea din Parlament, iar majoritatea decide Guvernul! Nu ne mai permitem să ne trezim cu specimene de gen Ponta sau Tăriceanu în viitorul Guvern sau în mecanismul negocierilor pentru formarea viitorului Guvern. Așa cum nu mai putem tolera ca Parlamentul să fie populat cu tot felul de indivizi adunați pe listele PRO ROMÂNIA.

Dacă ne mai iubim țara, câtuși de puțin, dacă vrem să fim patrioți, la fel ca iluștri noștri înaintași, avem un singur lucru de făcut: trebuie să fugim de PRO ROMÂNIA, să nu irosim nici măcar un singur vot pe această nulitate politică. Românii sunt inteligenți și patrioți atunci când țara lor trece prin momente grele, așadar e momentul, dragi mehedințeni, să ne spunem cuvântul și să exterminăm răul din rădăcină. Putem face acest lucru refuzând să votăm PRO ROMÂNIA.

Orice vot dat PRO ROMÂNIA este o palmă dată democrației și viitorului acestei minunate țări!

Citit 1052 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Octombrie 2020 21:52
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…