Tusea și cu junghiul

Mizeria de partid numită PRO ROMÂNIA, cancerul politicii românești, a dat-o în bară la alegerile locale, la nivel național. Mincinosul național Victor Ponta a scos sub așteptări și, cu mici excepții, nu a reușit, așa cum își dorea, să infecteze consiliile locale și județene din România cu „specimenele” puse pe liste. Un alt perdant, și mai jalnic, este Călin Popescu Tăriceanu, un fel de moaște ale politicii românești, care a luat câteva voturi în cursa pentru Primăria Capitalei. Acum, cei doi papagali politici au fuzionat. De ce? Nici ei nu știu sigur!

În ultimii 30 de ani de democrație, în această țară, ce cu greu își găsește drumul european, am avut parte de zeci de partide, care mai de care mai cosmopolit și mai pestriț. Le-am luat pe toate ca atare și am mers mai departe. Timpul a reușit să spulbere toate aceste tentative politice și să păstreze doar ceea ce avea consistență. Doar că niciunul dintre partidele apărute și dispărute în acești ani nu au avut anvergura mizerabilă, jegoasă, a unui partid apărut din oastea de strânsură a unui impostor al politicii românești, numit Victor Ponta. Acest neobosit măscărici politic se tot zbate, de când PSD l-a trimis la plimbare, să coacă ceva, să scoată pe piață ceva WAW, dar nu-i iese deloc.

În anul 2016, Victor Ponta a devenit deputat pe listele PSD, în județul Gorj. PSD l-a pus pe listă și, evident, l-a investit cu încredere. Doar că nerușinatul a furat din averea PSD, din parlamentarii aleși sub această siglă, și a creat un partid infect, dubios, toxic, căruia i-a atribuit un nume pompos, în speranța că va mai păcăli vreo câțiva alegători: PRO ROMÂNIA. Nici pe departe, Ponta nu a fost, nu este și nu va fi pentru România, doar că brandul era creat pentru diversiune. De fapt nici partidul nu este al lui, nici măcar un partid nu a fost în stare acest impostor să creeze, ci e furat de la Daniel Constantin și Sorin Câmpeanu.

După ce și-a creat scursura și a decimat grosul PSD, Ponta a încercat să facă ce știa el cel mai bine: să joace! A încercat cu toți, dar nimeni nu i-a deschis ușa pentru că știau cu cine au de a face. Rămas singur, Ponta s-a gândit să mai resusciteze niște „cadavre”, doar-doar o mai intra și el în viitorul Parlament. Așa a ajuns la singurul cadavru politic, aflat în putrefacție, numit ALDE. Și a făcut cu acesta alianța vieții! Ponta și Tăriceanu, salvarea democrației, busola politicii românești! Recunosc că mi-a venit greață când am văzut știrea fuziunii între PRO ROMÂNIA și ALDE. Două figuri caricaturale ale politicii românești, dându-și mâna, zâmbind cu toți dinții la vedere și explicând poporului român că ei vor să fie o busolă în politica românească.

Mai scârbos de așa ceva nici nu cred că există! Nu poate fi nimic pe lumea asta mai scârbos decât tupeul unor personaje sinistre de a nu se lăsa înghesuite în tomberonul politicii. Nu se vor duși și gata! Poate – poate mai găsesc câțiva fraieri să le dea și lor un pumn de voturi, că fără ei nici nu se poate face politică în România! Oare de unde se poate scoate atâta nesimțire, oare cât mai poate răbda acest popor mândru să vadă doi păcălici încercând să mai ceară votul națiunii. Sunt întrebări legitime pe care fiecare român ar trebui să și le pună, în 6 decembrie, când va merge în cabina de vot. Și aici deja nu mai e nicio glumă, ci o treabă destul de serioasă!

Toxicitatea extremă a PRO ROMÂNIA, dublată de cea a ALDE, ar putea tulbura serios normalitatea din viața politică și socială a României, dacă se vor găsi imbecili care să mai voteze așa ceva. Dacă nu înțelegem o dată pentru totdeauna că trebuie să izolăm acest cancer politic, copiii noștri vor avea serios de suferit în următoarele decenii. Din nefericire, mizeria numită PRO ROMÂNIA a reușit să intre prin unele consilii locale și județene și acolo încearcă cu disperare să ceară cât mai mult. Am convingerea sinceră că în toate județele acestei nefericite patrii mai există lideri politici cerebrali, indiferent de la ce partid ar fi ai, care să aibă tăria să extermine acest gunoi, acest virus extrem de periculos, înainte ca acesta să se multiplice și să pârjolească totul în jur.

Revenind la alianța dintre ALDE și PRO ROMÂNIA, adică tusea și cu junghiul, există și o parte distractivă. Nu poți să nu te prăpădești de râs văzând doi politicieni jigăriți, penibili, grețoși, cum se împăunează, spunându-ne că ei sunt salvarea patriei. Marș la gunoiul istoriei potăilor! Terminați dracului cu scîrboșita voastră existență politică și lăsați această țară minunată să respire! Avem destui politicieni noi care vă pot înlocui cu succes. Duceți-vă atât de departe, încât nimeni să nu mai audă de voi, pentru că ne-am săturat de voi!

Citit 1445 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2020 10:22
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…