PRO ROMÂNIA, cea mai mare mizerie politică post-decembristă

Din tenebrele politicii românești a răsărit, după 30 de ani de la Revoluție, de la momentul în care au murit tineri în stradă pentru ca noi să fim liberi, iar ei, politicienii, să facă politică europeană, UN PARTID OTRĂVIT. La trei decenii de la acel moment dramatic, în loc să evoluăm, ne scufundăm. Am crezut că FSN și FDSN, că PRM sau PPDD au fost partide toxice, dar ne-am înșelat amarnic. Acelea au fost minciună, în comparație cu cea mai mare mizerie politică cu care ne-am pricopsit datorită celui mai mare plagiator politic din istorie, VICTOR PONTA. Mizeria lui se numește PRO ROMÂNIA și amenință să infecteze instituțiile administrației publice locale din mandatul 2020 – 2024.

Oare cu ce o fi greșit acest popor minunat și mândru, cu o istorie fabuloasă și cu tradiții unice în lume, cu o țară pitorească și cu oameni frumoși, de are parte, din timp în timp, de politicieni de cea mai joasă speță, de mincinoși, plagiatori, hoți și manipulatori ordinari? Oare de ce, când ne liniștisem oarecum politic vorbind, când PSD se reformase oarecum, iar dreapta se revigorase suficient de mult pentru un echilibru pe scena politică, oare de ce a trebuit să ne pricopsim cu niște hahalere adunate de Ponta, în mare parte, de la coșul de gunoi al istoriei? Om fi blestemați să trăim cu Ponta și penalii lui? Oare om fi blestemați să ne alegem cu pioni otrăviți prin viitoarele consilii locale și județene? Se pare că da! Altfel nu se explică modul în care o mizerie politică de rangul PRO ROMÂNIA amenință să infecteze în asemenea hal viața politică și așa precară a acestei țări.

Acești oameni dubioși, în frunte cu PONTA, cel care a jucat cu GHIȚĂ în hora hoției generalizate și a promiscuității politice, vin să ne convingă acum să le dăm votul doar pentru că e musai ca ei să ajungă prin administrațiile locale. Doar ca să încurce sau doar ca să distrugă. Oare ce resorturi mentale ascunse pot guverna niște români, care vor ieși la vot pe 27 septembrie, să aleagă PRO ROMÂNIA? Oare acești oameni care vor vota această mizerie politică, cunosc ce pericol ne paște dacă acești șmecherași se vor infiltra prin consilii și vor începe să își negocieze posturi, funcții, sinecuri și privilegii?

Sunt atât de multe întrebări la care e greu de răspuns și atât de multă greață, pe care aproape că nu ai cum o eviți. Poate doar dacă oamenii înțelepți și bine informați ce vor merge la vot, vor pune ștampila pe orice altceva în afară de PRO ROMÂNIA. Poate doar atunci ar mai exista o scăpare și o firavă rază de speranță!

Să ne uităm puțin la Mehedinți, unde listele de candidați îți dau fiori reci pe șira spinării. Când am crezut că Nicolae Drăghiea se va duce la pensie și nu vom mai auzi niciodată de el, când credeam că Duicu s-a săturat de pușcărie și își va vedea liniștit de averea mai mult decât suficientă acumulată, când credeam că Gherghe se va ocupa de afacerile lui de la Timișoara și ne va lăsa dracului în pace și când am crezut că Bălănescu e atât de bătrân încât se va duce să se odihnească, ne-am trezit cu ei ciorchine pe fagurele cu miere al politicii locale. Vor să revină în forță și să ne dea lecții, vor să ne convingă că ei aduc un suflu nou în politică și că trebuie să îi alegem. O mizerie mai mare ca asta mai există oare în lumea civilizată din care ne tot chinuim cu disperare să facem și noi parte!

De câte ori trec cu mașina pe strada Smârdan și văd pe clădirea de sticlă a fostului PETROM, cumpărată de Duicu doar din ambiție, bannerul acela imens de pe care ne zâmbesc sinistru Drăghiea, Gherghe și cu Ponta, sincer îmi vine să urlu. Cum oare am ajuns atât de jos oameni buni și cum a decăzut atât de periculos spiritul civic al acestui popor? E greu de răspuns! Probabil acești indivizi vor reuși să păcălească suficienți mehedințeni, încât să se pripășească prin Consiliul Județean sau cel municipal și ne vor spune că sunt grozav de destoinici. Dar, pentru Dumnezeu, nu putem să ne uităm cu mai multă atenție la listele pline de candidați penali pe care le-au depus? Nu putem să citim acele liste și să le dăm o lecție usturătoare, în mod democratic? Trebuie neapărat să votăm candidați la funcțiile de primari cu caziere, penali, trădători și politicieni expirați? Putem odată pentru totdeauna să înțelegem că doar noi, cei care mergem la vot, putem scăpa această țară chinuită de monștri cu chipuri angelice de politicieni? Da, putem oameni buni! Putem să îi trimitem la gunoi, să îi aruncă înapoi în gaura neagră din care au ieșit peste noi să ne devoreze viața și speranțele. Putem face acest lucru doar printr-un minim exercițiu de rațiune. Putem să ne punem mintea la contribuție doar câteva minute, înainte ca, prin simpla aplicare a unei ștampile pe un buletin de vot, să comitem o greșeală istorică ce ne va costa și ce va pune în pericol viitorul copiilor noștri.

Oameni buni, dragi mehedințeni cinstiți și de bună credință, ieșiți la vot și dați-le peste bot acestor golani ai politicii românești, pentru că nu au ce căuta la butoane, nu merită să ajungă să ne conducă un partid de penali, plagiatori, mincinoși și lipsiți de onestitate. Cum să votezi primari care au fost condamnați penal, cum să promovezi oameni creați de Duicu și cum să defilezi din nou cu unul ca Gherghe? Oare printre candidații din acest an nu mai găsim oameni care să merite votul nostru?

La toate aceste întrebări există un singur răspuns: NU VĂ IROSIȚI VOTUL PE PRO ROMÂNIA LEȘINATULUI POLITIC VICTOR PONTA! SĂ NE TREZIM OAMENI BUNI!

Citit 2279 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 02:10
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…