Președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a prezentat o analiză comparativă a echilibrării bugetare din acest an cu anul 2015, când România era condusă de Guvernul Victor Ponta. În acest context, s-a dezvăluit și faptul că nu au fost alocate fonduri pentru sprijinirea furnizării de agent termic în sistem centralizat la Severin, în condițiile în care municipalitatea are bani doar până la finele lunii decembrie. Și primarul Marius Screciu confirmă vestea proastă venită dinspre Executiv.

În cadrul unei conferințe de presă, la care a fost prezent și primarul Severinului, Marius Screciu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a spus că în anul 2015, Guvernul Victor Ponta a alocat dublu la rectificarea bugetară la nivel naţional, comparativ cu rectificarea bugetară a Guvernului Dacian Cioloş din acest an. „În anul 2015 Guvernul Victor Ponta a alocat la rectificare, din sumele defalcate, 2.450.000 lei pentru finanţarea bugetelor locale, în timp ce Guvernul Dacian Cioloş a alocat în acest an 1.289.000 lei. Aşa cum se observă, anul acesta suma va fi la jumătate. Acest aspect demonstrează lipsa de interes a Guvernului Dacian Cioloş faţă de autorităţile publice locale”, a declarat Aladin Georgescu.

În ceea ce priveşte asigurarea sumelor pentru agentul termic în municipiul Drobeta Turnu Severin pentru acest an, Aladin Georgescu a spus că în proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind rectificarea bugetară din acest an Guvernul Cioloş a alocat zero lei pentru acest an. „Anul trecut Guvernul Victor Ponta a alocat municipiului Drobeta Turnu Severin 22 milioane de lei pentru energia termică. În ciuda promisiunilor reprezentanţilor PNL, Guvernul Cioloş a alocat în acest an, prin această Ordonanţă de Urgenţă, ZERO lei pentru asigurarea energiei termice. În concluzie, în timp ce Guvernul Ponta a fost responsabil şi a alocat anul trecut banii de pentru agentul termic, anul acesta Guvernul Cioloş, prin rectificarea bugetară, nu alocă municipiului Drobeta Turnu Severin nicio sumă pentru asigurarea combustibilului necesar pentru furnizarea energiei termice”, a mai adăugat Aladin Georgescu.

Marius Screciu: „Riscăm să nu mai avem căldură şi apă caldă după Crăciun!”

La conferinţă a fost prezent şi primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, care a spus, printre altele, că banii din bugetul local, cei 7 milioane lei, nu ajung pentru furnizarea agentului termic decât până în preajma Crăciunului. Primarul a dorit să tragă un semnal de alarmă pentru ca Guvernul Ciloş să aloce sumele necesare de bani până la alegeri. „Banii pentru căldură ne ajung până în preajma Crăciunului. De aceea trag un semnal de alarmă la acest guvern să ne sprijine pentru că suntem într-o situaţie deosebită. Am cerut 20 de milioane de lei, sperăm că vor înţelege. Altfel, după Crăciun nu vom mai avea căldură şi apă caldă, dacă aceşti bani nu vin până la alegeri”, a declarat Marius Screciu.

Marius Screciu a mai spus că Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin nu poate contracta un împrumut pentru asigurarea agentului termic, deoarece băncile dau credite doar pentru investiţii, nu pentru cheltuieli curente. De asemenea, Marius Screciu a mai adăugat că a avut o discuţie pe această temă şi cu liderul PNL Mehedinţi, Virgil Popescu, care a promis că se va implica la guvern pentru ca municipiul Drobeta Turnu Severin să primească banii necesari pentru furnizarea agentului termic.

Citit 3087 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2016 23:50
Etichetat cu

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…