Interviu cu prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Ce crede fostul jurnalist despre Revoluția din 1989 și despre cauzele pentru care nu am scăpat încă de tranziție! Vezi interviul VIDEO, deasupra!

Reporter: Se împlinesc 30 de ani de la Revoluție, a fost chiar și o Rezoluție în Parlamentul European. Cum se vede România după 30 de ani de democrație și de ce nu am ajuns departe, acolo unde au ajuns celelalte țări?

Rareș Bogdan: Vă spun de ce! Pentru că nu am scăpat de securiști și de comuniști în primi ani de după Revoluție, pentru că securiștii și elita comunistă marginalizată de Ceaușescu s-au întors, dar tot comuniști au rămas, în frunte cu Ion Iliescu, pentru că justiția nu a reușit să facăîn 30 de ani lumină și să găsească vinovații pentru cei care au tras în noi, cu precădere după 22, pentru că pe cei care au tras până în 21 seara îi știm. Îi știm foarte bine, deși nu au plătit toți și e rușinos să o spunem că sunt cei care reprezintă o instituție a statului care se bucură de cel mai mare respect în continuare și încredere în rândul cetățenilor României. Ei bine, s-au făcut greșeli, iar acele greșeli le-am făcut noi, nu alții! Nu am știut să ne ținem la preț, să ne șinem valoarea, să ne afirmăm valoarea, inclusiv în instituțiile europene, prin reprezentanți, și cred că atunci când pornești o nouă viață pe sângele a 1.165 de victime ale Revoluției și pe rănile a 3.200 de răniți, ar trebui să fii ceva mai atent la modul în care construiești și reconstruiești această țară.

Reporter: Ce vi se pare, totuși, cel mai rușinos în toată această poveste?

Rareș Bogdan: După 30 de ani este extrem de rușinos, așa cum spunea și Președintele României, că aceastățară nu a avut cxapacitatea de a-și face lumină în dosarul Revoluției. Eu sper ca Dosarul „10 august” sau Dosarul mineriadei să nu mai dureze încă alți 30 de ani până la rezolvarea lor. Faptul că Președintele României, în discursul omagial de la Timișoara, a făcut referire și a spus că îi este rușine să privească în ochii aparținătorilor, mamelor, copiilor, soțiilor, soților celor care au pierit atunci, pentru că statul român nu a reușit să ofere, din păcate, adevărul acestor oameni, este un mare – mare minus al acestei perioade post 1989 pentru România.

Reporter: Există o șansă să ne revenim, cu noua configurație a Parlamentului European, cu noul Guvern?

Rareș Bogdan: Eu cred că da! Mai e nevoie de doi pași: pasul localelor și cel al parlamentarelor, alegerile de anul viitor. Avem nevoie de o majoritate stabilă care să poată să facă marile schimbări de care are nevoie România, de la amendarea Constituției, la reformă administrativă, la o reformă reală în multe alte domenii la atragerea de investiții serioase, la o infrastructură funcțională în România.

Reporter: Sunteți un optimist?

Rareș Bogdan: Sunt un încrezător, un optimist și cred că România are toate șansele să devină un miracol la nivel european dacă noi vom ști să o conducem cum trebuie și, mai ales, vom ști să oferim celor din exterior imaginea stabilității fantastice și a pro-europenismului real pe care românii îl au. În momentul în care cei din Europa și din multe alte locuri vor afla, vor considera România un loc unde pot să facă investiții serioase, iar asta va fi extrem de benefic pentru noi.

Citit 766 ori Ultima modificare Luni, 23 Decembrie 2019 01:12
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…