Situația dramatică a Portului Drobeta și, în general, a tuturor porturilor dunărene, căpușate de o agenție din Giurgiu, trebuie rezolvată. Am avut prilejul de a-l întreba pe europarlamentarul român Marian Jean Marinescu, chiar în biroul său din Strasbourg, ce facem pentru a normaliza situația. Au fost fonduri europene, dar nu s-au folosit! Vezi ce a răspuns Marinescu, în VIDEO aflat deasupra!

Știm cu toții în ce situație jalnică se află porturile dunărene, printre care și cel din Drobeta. Municipalitatea a făcut eforturi majore pentru a-l readuce în subordinea Primăriei, iar fostul Guvern chiar a promis, la un moment dat, prin ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, că se vor da municipiilor de reședință. Am fost prezent, timp de o săptămână, la Strasbourg și am ridicat acestă problemă în atenția europarlamentarului PPE Marian Jean Marinescu, chiar în biroul acestuia, aflat la etajul 13 al Parlamentului European. Ce a răspuns demnitarul european? Se pot face rezoluții în marja pactului ecologic GREEN DEAL, la care se lucrează în prezent. „Se poate cere dezvoltarea porturilor pentru a fi transformate în platforme multimodale!”, spune europarlamentarul.

„Se poate face ceva, e adevărat rezoluții, nu ceva legislativ! Bazându-ne pe acest pact ecologic, care are colateral și efecte pozitive, se poate cere printr-o rezoluție rezolvarea unor componente. Se poate cere să se dezvolte porturile pentru a se transforma în platforme multimodale. Adică dacă vine acolo un vapor să existe posibilitatea transferului de mărfuri pe uscat și să existe legături feroviare și rutiere pentru a pleca mai departe. Bineînțeles, există și interes turistic în aceste porturi. Jocurile acestea trebuie făcute la nivel european!”, a explicat Marian Jean Marinescu.

Strategia Dunării: bani cheltuiți pe conferințe, rezultate zero!

„Există strategia Dunării pe care România a propus-o, împreună cu Austria, dar ideea originală a fost a României. S-au făcut nenumărate conferințe, s-au cheltuit foarte mulți bani pe conferințe, dar nu prea s-a întâmplat nimic concret în ceea ce privește șenalul navigabil, dezvoltarea porturilor. Banii europeni trebuiau duși acolo fără niciun fel de opreliște de la nimeni. Porturile sunt pe harta rețelelor de transport europene! Se putea investi din fondurile de coeziune și din cele de dezvoltare regională, din păcate nu s-a făcut acest lucru. Sper ca cei ce sunt acum la guvernare să audă și să facă acest lucru!”, a declarat Marian Jean Marinescu, pentru jurnalmehedinti.ro.

Fondurile europene trebuie aduse

Fondurile europene care nu au fost atrase la indicatorii normali de performanță trebuie aduse acasă. Marian Jean Marinescu propune o dirijare a banilor care au mai rămas către dezvoltarea economică. În opinia sa, banii europeni ar trebui dirijați către dezvoltare economică și apoi putem face și celelalte lucruri. „Putem face alte lucruri din bugetul național, dar haideți să folosim banii care pot fi luați în obiective economice, de preferat în zona rurală”, mai spune Marinescu.

Citit 1355 ori Ultima modificare Duminică, 22 Decembrie 2019 03:24
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…