Un nou dosar penal la Primăria Orșova

Primăria Orșova pare să fie un adevărat aspirator de dosare penale. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova sunt, practic, asaltați, de câțiva ani de zile, de plângeri penale, în urma cărora cercetările sunt pe bandă rulantă. Ultimul astfel de dosar vizează două infracțiuni, de abuz în serviciu și delapidare, după ce municipalitatea ar fi dat o scenă organizatorilor reality-show-uliui „Poftiți la Nea Mărin”. Mai mulți angajați ai Primăriei au dat cu subsemnatul.

La Orșova, dosarele penale în care angajații Primăriei dau cu subsemnatul au devenit o practică obișnuită. Aproape lunar, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova, plângerile penale curg gârlă, iar unele dintre ițele încurcate ale afacerilor reclamate duc către conducerea executivă a Primăriei. Ultima ispravă de acest fel este un dosarul penal nr. 349/P/2020, în care săptămâna trecută, mai mulți angajați ai municipalității au dat cu subsemnatul pentru infracțiunile de abuz în serviciu și delapidare. Din sursele noastre, am aflat că ar fi vorba despre atribuirea fără nicio formă legală a unei scene, precum și a unor utilaje și mijloace de transport ale Primăriei către organizatorii emisiunii „Poftiți la Nea Mărin”, care s-a filmat la finele lunii iulie pe Clisura Dunării, la Svinița.

În fapt, undeva pe la finele lunii iulie 2020, celebrul Nea Mărin și trupa sa de actori au venit pe Clisura Dunării pentru a filma una din celebrele sale emisiuni. A avut nevoie de o scenă profesională și organizatorul emisiunii ar fi apelat la Primăria din Orșova, de unde a luat o astfel de scenă fără ca nimeni să știe câți bani a plătit, cine o fi încasat comisioanele și în ce fel s-a făcut achiziția. Cert este faptul că această scenă, dar și mai multe utilaje și autoturisme ale Primăriei, precum și angajați ai Primăriei au stat pe la Svinița cât s-au realizat filmările. Cineva a depus o plângere penală, iar acum procurorii orșoveni și polițiștii de la judiciar din Orșova fac cercetări. Nu știm încă dacă ițele acestui nou dosar penal duc către primarul Marius Stoica, dar vom afla în curând de la cei care dau declarații în dosar.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4744 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2020 20:13
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…