SE STRÂNGE LAȚUL! Primarul ales al Orșovei, cu un pas în pușcărie

După modelul Deveselu, unde cetățenii au ales un candidat mort, la Orșova a fost ales, practic, un post aproape vacant. Explicația e simplă: Pe 9 noiembrie instanța penală va rămâne în pronunțare în dosarul aflat pe rolul Tribunalului Mehedinți, în care primarul inculpat Stoica Marius Simion este acuzat de șase infracțiuni de fals, delapidare și uz de fals. Este vorba de dosarul referitor la falsificarea a două ordine de deplasare pentru deplasări care nu au avut loc. Principalul martor denunțător, Vasile Nichescu va fi adus cu mandat.

Euforia victoriei lui Marius Stoica la Orșova ar putea fi una de scurtă durată deoarece lațul penal începe să se strângă în jurul gâtului inculpatului reales. La termenul din data de 28 septembrie 2020, al dosarului penal 573/274/2019, cauza a fost amânată pentru data de 9 noiembrie 2020, ca urmare a faptului că principalul martor, în fapt denunțătorul primarului, nu a binevoit să se prezinte și să depună mărturie. Este vorba de Vasile Nelu Nichescu, cel care, cel mai probabil, ca susținător atroce al penalului Stoica, trăia și el în ziua de după alegeri, euforia victoriei șchioape a lui Stoica.

Dacă în cazul lui Nichescu, instanța penală a dispus aducerea sa cu mandat pe data de 9 noiembrie 2020, ceilalți martori citați s-au prezentat și au depus mărturie. Nesimțirea generală e cu atât mai mare cu cât doi martori care veneau tocmai de la Iași s-au prezentat și au depus mărturie, în timp ce comozii de la Orșova nu s-au obosit să facă 25 de kilometri până la instanță.

Dar să ne amintim foarte pe scurt faptele

Inculpatul Stoica Marius Simion, reales primar al Orșovei, a fost denunțat, în februarie 2018 și, respectiv, aprilie 2018 de către Popa Ioan Petre și Nichescu Vasile Nelu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orșova pe motiv că ar fi decontat în mod fictiv suma de 1.200 de lei, cu două ordine de deplasare false. Denunțătorii au depus la Parchet și copii după cele două falsuri. Parchetul orșovean a înregistrat două dosare penale, 93/P/2018 și 132/P/2018, care ulterior s-au conexat în dosarul penal numărul 25/P/2018.

CITESTE ȘI „EXCLUSIV: Dezvăluiri șocante despre faptele penale ale primarului Stoica, garantat PRO ROMÂNIA”, PENTRU A STUDIA ÎNTREG RECHIZITORIUL!

În fapt, inculpatul Stoica Marius Simion a plecat la Timișoara pentru a-și repara Mercedes-ul, dar a pretins, cu acte false, că ar fi fost la Iași pentru a negocia un studiu de fezabilitate. În cauză au fost audiate mai multe persoane, inclusiv doi reprezentanți ai societății ieșene OAMENI ȘI COMPANII SRL, a cărei ștampilă era pusă în fals pe ordinele de deplasare, dar și reprezentantul autoservice-ului din Timișoara unde penalul își repara autoturismul de lux.

La un pas de pușcărie

De fapt, s-a ajuns la termenul din data de 9 noiembrie 2020, deoarece martorul denunțător Vasile Nelu Nichescu nu s-a obosit să se prezinte la instanță pe data de 28 septembrie 2020. Avea și motive: A fost consilierul personal și strategul de campanie al primarului pe care l-a dat pe mâna procurorilor cu doi ani în urmă. În schimb, la termenul din 28 septembrie 2020 s-au prezentat doamnele din conducerea SC OAMENI ȘI COMPANII SRL, care au putut veni tocmai de la Iași. Este vorba de Anca Neculau și Oana Isache, director economic și, respectiv, economist, în cadrul societății ieșene. Cum ceilalți martori nu au fost toți prezenți, instanța penală i-a citat pentru termenul din data de 9 noiembrie 2020. Cele două doamne de la Iași au cerut să fie audiate, motivând că le este foarte greu să mai facă încă un drum Iași – Severin, ceea ce instanța a încuviințat.

Astfel, la termenul din data de 9 noiembrie 2020, în afară de martorul denunțător Vasile Nichescu, care va fi adus cu mandat, în fața instanței vor depune mărturie 6 angajați ai Primăriei Orșova, soția lui Marius Stoica plus reprezentantul service-ului din Timișoara, Grecu Ion Lucian.

În aceste condiții, pe data de 9 noiembrie 2020, dosarul inculpatului Stoica Marius Simion ar putea să rămână în pronunțare, urmând, cel mai probabil, să se ajungă și la Curtea de apel Craiova. Potrivit ritmului de lucru al instanțelor de judecată, cel mai probabil, cel târziu în februarie anul viitor inculpatul Stoica Marius Simion ar putea fi condamnat. Ce se va întâmpla după? Se va vacanta funcția de primar al Orșovei.

În acest fel, am demonstrat cum orșovenii au ales un pușcăriabil, un viitor loc vacant, în locul unui candidat sprijinit de PSD, cu sprijin la Consiliul Județean și cu viziune sau un candidat sprijinit de PNL, cu sprijin la Guvernul României. Din trei variante, se pare că orșovenii au ales pe cea mai penală.

Stoica și-a angajat pe avocatul lui Rafael Dunărințu

Un alt aspect interesant, aflat pe surse, este acela că inculpatul Stoica Marius Simion și-a schimbat avocatul. În locul lui Sorin Crudiu, a fost angajat avocatul craiovean Radu Marinescu, nimeni altul decât avocatul fostului primar al orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, cel care a fost condamnat la nu mai puțin de 6 ani de pușcărie.

Infracțiunile

Art. 295, Cod Penal, alineatul(1): „Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Art. 321, alineatul (1): „Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcționar public aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu știință de a insera unele date sau împrejurări, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Art. 323, Cod Penal, alineatul (1): „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”.

Art. 38, Cod Penal, alineatul (1): „Există concurs real de infracțiuni când două sau mai multe infracțiuni au fost săvârșite de aceeași persoană, prin acțiuni sau inacțiuni distincte, înainte de a fi condamnată definitiv pentru vreuna din ele. Există concurs real de infracțiuni și atunci când una dintre infracțiuni a fost comisă pentru săvârșirea sau ascunderea altei infracțiuni”.

Citit 4024 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2020 19:53
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…