O furtună puternică a lovit în sâmbătă seară şi în judeţul Mehedinţi, în mai multe zone. Cele mai mari probleme au fost la Drobeta-Turnu-Severin, unde copertina unui circ s-a prăbuşit şi a surprins patru persoane care au ajuns la spital. La Orşova a plouat cu găleata şi străzile s-au transformat în pâraie pe care maşinile circulau cu greu.

Alerta s-a dat în jurul orei 17.30, când cerul s-a întunecat şi vântul a început să sufle cu forţă. La scurt timp, la sediul ambulanţei şi al ISU Mehedinţi serviciul 112 a direcţionat un apel venit de la circul amplasat la marginea oraşului. O persoană anunţa că vântul a spulberat şi a pus la pământ copertina circului, sub care în momentul prăbuşirii se aflau patru oameni, inclusiv un copil. Noroc că angajaţii au fost precauţi, au sesizat pericolul şi i-au evacuat pe cei aflaţi în interior, aşa că numai patru persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Pagubele celor de la circ sunt în schimb foarte mari. Şi în alte zone ale judeţului a lovit furtuna. În nord, vântul a fost atât de puternic încât a rupt ramurile unui copac de sute de ani, în timp ce, la Orşova, străzile s-au tranformat în pâraie, în urma ploii torenţiale. Imagini apocaliptice au fost surprinse la începutul furtunii şi pe halta de steril a termocentralei Halânga. Vântul a spulberat particulele de cenuşă şi a ridicat un nor negru, purtat peste mai multe localităţi, până în momentul în care a început să plouă.

Inundaţii de proporţii în Caraş-Severin

Imagini incredibile au fost surprinse şi în satul Cornişoru, comuna Băuţar, din judeţul Caraş-Severin, unde s-a rupt cerul, seara trecută. 20 de locuinţe, curţi, grădini şi şcoala din localitate au fost inundate după ce apele unui pârâu au crescut de zeci de ori în urma potopului care s-a abătut peste zonă şi au ieşit din matcă. Apele au măturat totul în cale, au distrus bunurile oamenilor, au ucis păsări şi au făcut prăpăd în grădini distrugând culturile. Atât primarul cât şi vieprimarul comunei erau plecaţi la Bucureşti, la mitingul PSD.

Au fost doar câteva minute de potop peste localităţile din zona comunei Bouţar. Aşezaţi între două dealuri şi pe cursul unui pârâiaş care a crescut în doar câteva minute oamenii din satul Cornişoru s-au trezit cu apele pe străzi, în locuinţe, curţi şi grădini, fără să apuce să evacueze ceva din case. Şuvoaiele au inundat şi şcoala din localitate, în care învaţă elevii din clasele 1 - 4. Localnicii spun că la revărsarea apelor ar fi contribuit şi un depozit de lemne făcut în apropierea pârâului Cornişoru. În momentul în care au venit şuvoaiele au luat cu ele şi bucăţi mari de lemn şi le-au purtat în localitate. În lipsa edililor, pompierii voluntari din localitate şi cei din Caransebeş au fost chemaţi să intervină în localitatea bănăţeană. Ei au i-au ajutat pe localnici să-şi strângă bunurile şi să evacueze apa şi mâlul din locuinţe, beciuri şi curţi.

Citit 4217 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2018 20:15
Etichetat cu
Mihai Bădescu

„Oamenii buni nu au nevoie de legi pentru a acţiona responsabil, iar oamenii răi vor găsi întotdeauna o modalitate de a le ocoli.” - Platon

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…