Când statul eșuat te curentează la factură

Românii s-au trezit peste noapte în mijlocul unui calvar de neimaginat, copleșiți de facturi din ce în ce mai mari la energie și gaze naturale. Fără ca nimeni să le dea vreo explicație coerentă, unii guvernanți i-au sfătuit, cinic, să nu le plătească. Asta în timp ce juriștii și economiștii de marcă au explicat că nu neplata facturilor este soluția. Și atunci, oare încotro să o mai luăm?

Niciodată în istoria post-decembristă a României, oamenii acestor locuri nu s-au simțit mai umiliți, mai călcați în picioare și mai distruși de propriul lor stat, ca în aceste luni când, peste ei s-a năpustit urgia facturilor nesimțite la energie. Cei care ne guvernează și care ar trebui să ne facă viața mai ușoară s-au mulțumit ori să ridice din umeri, ori să fie cinici, explicând, aiuritor, că de vină pentru majorarea prețurilor nu sunt ei, cei care au distrus această țară, ci contextul geopolitic. Cică rușii ar fi de vină că a crescut prețul la gaze, iar pentru creșterea prețurilor la energie electrică ar fi de vină contextul european și o ciudată calculație la bursă și pe PZU (piața zilei următoare). Poate că oamenii ar fi înțeles și această gogomănie până la urmă dacă nu ar fi observat că, în timp ce ei suferă și nu mai știu cât de mult să facă foamea pentru a nu fi debranșați, producătorii și furnizorii de energie au obținut profituri colosale, din care tot statul își ia partea leului. Și atunci cum oare să mai stai liniștit și să te uiți în gura unor miniștri care vin acum și spun că vor face plafonări, compensări și alte astfel de bazaconii.

Cu alte cuvinte, Guvernul nu a trecut direct la majorarea de taxe și impozite, pentru a face rost de bani la buget, ci au preferat această metodă abjectă de jumuli românii prin intermediul facturilor la energie. Dacă Guvernul ar fi avut un moment de luciditate și sinceritate, le-ar fi spus românilor că are nevoie de taxe mai mari, deși plătim cele mai mari taxe din Europa, și gata! Dar cum să își piardă guvernanții susținerea politică și să își pună în pericol capitalul de încredere mărind impozitele? Mai bine ne-au luat prin învăluire, ne-au trimis facturi imense, ne-au aburit că economia mondială este în pioneze și că asta e! Doar că, stimați demolatori de țară, astfel de scuze nu mai țin, pentru că oamenii s-au mai deșteptat între timp și vor face ceea ce trebuie la viitoarele alegeri pentru a da cu voi de toți pereții. Am văzut cu toții cum crește AUR în sondaje. Și-a pus cineva întrebarea de ce? Poate că ei, în simplitatea mesajului lor, în acele reality-show-uri live pe Facebook, merg mai bine la sufletul românilor și asta pentru că sunt ceva mai patrioți.

A fost nevoie să intre PSD la guvernare pentru a-i trezi din somn pe liberali și pentru a le explica ceva extrem de simplu: oamenii s-au săturat să audă despre creșterile economice imaginare ale lui Cîțu și despre povestea cu strângerea curelei, în timp ce pensiile speciale se majorează cu 20 la sută, oamenii vor să trăiască mai bine și e dreptul lor să ceară acest lucru, după 33 de ani de agonie și mizerie politică. Oamenii își pun întrebarea de ce în celelalte țări europene, precum Polonia sau Ungaria se trăiește bine, se pot plafona prețurile la energie și la noi nu se poate.

Și, stimați guvernanți incoerenți și incapabili, știți ce mai vrea românul? Să fiți dracului odată patrioți, să apărați interesele României și să lucrați în interesul românilor, nu să ne jupuiți de vii!

Citit 8953 ori Ultima modificare Duminică, 30 Ianuarie 2022 22:24
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…