DOCUMENTE BOMBĂ: CINE I-A LĂSAT PE SEVERINENI ÎN FRIG

Am intrat în posesia unor documente uluitoare care vin să întregească imaginea șocantă a unei firme obscure de apartament care, în loc să își respecte obligațiile contractuale și să furnizeze căldură în casele a zeci de mii de severineni, a obstrucționat în mod revoltător toate demersurile administrației publice locale de a rezolva problema furnizării de agent termic. ALFA GROUND SOLUTIONS nu a fost în stare să se racordeze la rețeaua de energie electrică, dar a blocat un întreg municipiu în ger și groază.

Încep să iese la iveală adevăruri șocante și uluitoare despre deja celebra firmă ALFA GROUND SOLUTIONS, cea care nu numai că nu a finalizat centrala termică promisă severinenilor, dar a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a bloca orice demers al autorităților locale de a găsi o soluție de urgență pentru încălzirea în sistem centralizat a unui municipiu de aproape 100.000 de locuitori. Cei care azi privesc mânioși către primarul Marius Screciu și către Consiliul Local Severin, ar trebui să știe că nici primarul și nici legislativul local nu au nicio vină pentru tot ceea ce se întâmplă în aceste zile, în care disperarea a cuprins locuitorii unui municipiu în care, în case, este frig, la școală și la grădiniță este frig, în spitale este frig. Vă prezentăm două documente care arată cât de tare s-a chinuit firma să își respecte obligațiile contractuale, mai exact o adresă prin care CEZ DISTRIBUȚIE avertiza societatea că nu a respectat procedurile necesare racordării la rețeaua de energie electrică și o adresă prin care ALFA GROUND se plângea mai multor ministere de faptul că ROMAG TERMO nu are voie să mai funcționeze, chiar dacă ulterior firma s-a prezentat la o licitație pentru operarea utilajelor de la ROMAG TERMO.

Peste 85.000 de severineni suferă acum de frig și caută soluții disperate pentru a se încălzi, punând în pericol instalațiile electrice șubrede ale blocurilor vechi, majoritatea construite pe vremea lui Ceaușescu. Copiii severinenilor merg la școală și stau la cursuri înveliți în pături sau îmbrăcați gros, micuții noștri suferă de frig la creșă sau grădiniță, iar în spitale și maternitate bolnavii tremură, toate acestea pentru că o firmă obscură, ce aparține, după cum se spune, unei vedete Playboy, adusă la Severin de fostul primar Constantin Gherghe, se joacă cu nervii noștri și face contestație după contestație, doar pentru a încurca eforturile autorităților de a da căldură severinenilor. În paralel, firma care a tras de timp pe șantierul centralei pe care a promis că o finalizează până la începutul lunii noiembrie 2016, încă mai susține că va da căldură, deși nu a fost în stare nici măcar să se racordeze la rețeaua de energie electrică.

Cum ne-am pricopsit cu ALFA GROUND

ALFA GROUND SOLUTIONS a fost adusă la Severin de fostul primar Constantin Gherghe, în anul 2015, cu scopul de a participa la o licitație având ca drept scop concesionarea realizării unei surse de producere a energiei termice în vederea alimentării cu căldură a sistemului centralizat de termoficare din municipiul Drobeta Turnu Severin. Licitația cu pricina a fost organizată în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 83/25.06.2016 și a fost câștigată, evident, de firma despre care se spunea la acea vreme că ar fi a lui Nelu Iordache și a unei domnișoare foarte arătoase, ale cărei forme apetisante s-au putut vedea în celebra revistă pentru bărbați PLAYBOY. În urma derulării procedurii de licitație, a fost semnat contractul nr. 63/02.12.2015, între Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin, contract al cărui scop era concesionarea lucrărilor privind „REALIZAREA UNEI SURSE DE PRODUCERE A ENERGIEI TERMICE ÎN VEDEREA ALIMENTĂRII CU CĂLDURĂ A SISTEMULUI CENTRALIZAT DE TERMOFICARE DIN MUNICIPIUL DROBETA TURNU SEVERIN”. Obiectul contractului de concesionare lucrări îl constituia proiectarea, finanțarea, construcția și operarea obiectivului de investiție asumat prin contract, adică interminabila centrală termică.

Așadar eram la începutul lunii decembrie a anului 2015 și firma avea deja un contract semnat și parafat. Prin ianuarie 2016, încep gargara și promisiunile deșarte. Reprezentanții firmei, însoțiți de primarul Gherghe fac vizite pe terenul plin de bolovani și denivelat al viitoarei investiții și încep să toarne la minciuni gogonate, potrivit cărora vom avea căldură de la finalul lunii octombrie și apă caldă chiar de prin august. Severinenii se uită, din păcate, în gura idolului lor, primarul Gherghe și așteaptă ca milogii să vină apa caldă și mai târziu căldura, doar că acestea nu mai vin. Pe șantierul centralei era liniște, nimeni nu mișca un deget, iar mult mai târziu aveam să aflăm, cu stupoare, că firma nici nu avea bani și aștepta aprobarea unui credit de patru milioane de euro de la Banca Transilvania, credit care se aprobă undeva pe la începutul lunii septembrie 2016.

Primarul Costel promitea cu sufletul deschis

Pentru ca minciuna să fie și mai amarnică, aveam să aflăm, după ce scăpasem de primarul Gherghe, adică după alegerile locale din 5 iunie 2016, că de fapt, firma își asumase prin contract finalizarea lucrărilor abia în februarie 2017. Pus în fața faptului împlinit, noul primar, Marius Screciu începe să caute soluții disperate.

Până la acel moment, însă, trebuie să spunem că primarul Constantin Gherghe nu se sfia să promită, la începutul anului 2016, că vom avea căldură și apă caldă. „De la predarea amplasamentului, în 8 luni de zile, este termenul limită, maxim, în care trebuie să dea în folosință, să furnizeze apă caldă și căldură, asta însemnând sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie. Eu sper să fie în măsură să dea apă caldă mai devreme, am eu așa un feeling!”, declara Constantin Gherghe, în calitate de primar, pe data de 14 ianuarie 2016, pentru TELE 2 DROBETA. A trecut și octombrie și apa caldă nu a mai venit! Mai mult, Gherghe îi certa pe toți scepticii: „Scepticii ăștia, până la urmă nu îi înțeleg, parcă ar locui pe Lună sau prin București!”.

„Eu i-am văzut pe oamenii ăștia de la ALFA GROUND serioși și dornici să facă lucrul acesta, astfel încât sezonul rece, începând cu toamna lui 2016, să fie asigurat cu apă caldă și căldură”, declara Constantin Gherghe, pe 5 februarie 2016, pentru TELE 2 DROBETA.

CEZ DISTRIBUȚIE era mai îngrijorată de soarta severinenilor decât ALFA GROUND!

Dar să vorbim despre documente uluitoare! Mai întâi, pe data de 14.10.2016, CEZ DISTRIBUȚIE trimite către ALFA GROUND SOLUTIONS SRL adresa nr. RO/61946, care era dată, spre știință, și Primăriei Severin, Instituției Prefectului Mehedinți, Consiliului Județean Mehedinți. Era în timpul în care primarul Marius Screciu bătea drumurile Bucureștiului și alte numeroase drumuri pentru a căuta soluții de încălzire a severinenilor. CEZ se adresa cu privire la stadiul racordării la rețeaua electrică de interes public a obiectivului centrală termică. În data de 3 octombrie 2016, CEZ DISTRIBUȚIE convoacă o întâlnire, din proprie inițiativă, cu reprezentanții ALFA GROUND, pentru a-i racorda la rețea. Cu alte cuvinte, CEZ, care nu avea nicio treabă și nicio obligație față de severineni îi trezește din somn pe cei de la ALFA GROUND, zorindu-i să ia în considerare importanța pentru comunitate a demersului. „Având în vedere importanța pentru comunitatea locală a obiectivului care necesită racordarea la rețeaua electrică, CEZ DISTRIBUȚIE a respectat responsabilitățile rezultate din minută, analizând cu prioritate posibilitatea racordării în termenul cel mai scurt a locului de consum”, scriau cei de la CEZ în adresa amintită mai sus. Mai mult, CEZ a transmis toată documentația necesară și instrucțiunile de completare și înaintare a acesteia. Nimeni și nimic nu a reușit, însă, să-i trezească din letargia revoltătoare pe cei care promiteau, împreună cu primarul Gherghe, că ne vor da căldură și apă caldă încă din septembrie 2016. În continuare, în adresa respectivă se mai arată că deși cererile de racordare formulate de ALFA GROUND, pentru punerea în funcțiune a centralei termice, „obiectiv de importanță majoră pentru comunitatea locală” au fost soluționate cu maximă operativitate, s-a semnat și contractul, ALFA GROUND nu a plătit factura pentru elaborarea studiului ce data din 17 februarie 2016. „Pentru locul de consum și producere, centrala de producere de energie (…), contractul privind elaborarea studiului nr. 7600001741/17.02.2016 a fost semnat și de către dvs., v-am transmis factura dar nu ați achitat această factură până în acest moment, astfel încât promovarea întocmirii studiului de soluție este blocată.”, se arată în adresa transmisă de CEZ DISTRIBUȚIE.

Dacă ALFA GROUND nu a fost în stare să plătească o factură, în luni de zile, tot în adresa CEZ se mai arată, și mai grav, că deși a fost transmis avizul tehnic încă din luna iunie 2016, firma nu a depus cerere pentru întocmirea contractului de racordare și din acest motiv promovarea proiectării și execuției lucrărilor este blocată. Aceasta este firma de la care severinenii așteptă confort termic!

Au reclamat ROMAG TERMO că nu poate fi pusă în funcțiune, dar au venit la negocierea directă pentru operarea ei

Incredibil, dar adevărat! Firma care încurcă acum situația furnizării de agent termic în Severin, ALFA GROUND SOLUTIONS, a participat la negocierea directă pentru operarea echipamentelor de la ROMAG TERMO și a contestat rezultatul licitației, deși cu 10 zile înainte alerta mai multe ministere că ROMAG TERMO nu are voie să funcționeze și că este un dezastru din punct de vedere al respectării condițiilor de protecția mediului.

ALFA GROUND SOLUTIONS SRL transmite, pe data de 17 octombrie 2016, adresa cu numărul 323, către Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale și Ministerul Energiei, o adresă în care înfierează cu mânie proletară intenția municipalității de a închiria și utiliza echipamentele, mai exact cazanele de la ROMAG TERMO, pentru a încălzi municipiul. „Toate demersurile derulate în justiție de către RAAN împotriva actelor de constatare și sancționare emise de către Garda Națională de Mediu au fost respinse definitiv în luna aprilie 2016, drept urmare ROMAG TERMO nu poate furniza agent termic la acest moment”, avertiza ALFA GROUND.

Mai mult, tot în adresa din data de 17 octombrie 2016, ALFA GROUND promitea solemn că în perioada 3 – 10 noiembrie 2016 se vor face probe tehnologice cu livrare și că livrarea agentului termic va începe cu luna noiembrie 2016. „Noi ne asumăm finalizarea investiției”, promiteau cei de la ALFA GROUND SOLUTIONS SRL.

La finalul unei polologhii de 6 pagini, administratorul ALFA GROUND, Ana Maria Eremia, spune așa: „Drept urmare (…) solicităm stoparea oricărui demers de repunere în funcțiune a Sucursalei ROMAG TERMO, întrucât considerăm că aceasta este din start sortit eșecului, în lipsa îndeplinirii condițiilor legale de funcționare”.

Ce fel de firmă serioasă poate fi aceasta, care cere stoparea punerii în funcțiune a ROMAG TERMO, dar mai apoi, după câteva zile, vine și participă la negocierea directă pentru operarea echipamentelor de la ROMAG TERMO? Ba mai mult, mai face și contestație, după ce este respinsă din motive de lipsă de experiență în domeniu, o contestația aruncată doar așa în bătaie de joc și dispreț față de zecile de mii de severineni care tremură în propriile case, care își trimit copiii să tremure la scoală și la grădiniță și care își nasc urmașii într-o maternitate înghețată!

Documente:

 

 

Citit 50633 ori Ultima modificare Duminică, 06 Noiembrie 2016 23:06
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

1 comentariu

 • Link la comentariu Pop Ioanid Miercuri, 02 Noiembrie 2016 10:50 postat de Pop Ioanid

  Buna ziua,
  Daca s-au dus reprezentantii primariei severinene in audienta la cnsc de ce nu au depus toate actele?
  Pe site-ul cnsc.ro apare ca au depus un punt de vedere, dar tot acolo apare ca "In asteptare dosar achiziție".
  Cui apartine tergiversarea situatiei cand timpul se scurge?Inteleg ca se doreste sa se judece contestatia cu celeritate.
  Daca nu depui tot ce-ti asumi cum vrei sa se judece repede?

  Raportează

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…