TUN IMOBILIAR, CU GIRUL PRIMARULUI, LA ORȘOVA

Un adevărat tun imobiliar se pregătește cu premeditare la Orșova, sub oblăduirea administrației primarului Marius Stoica. Un teren de 3.400 de mp, rupt din suprafața stației de epurare a Orșovei, a fost vândut unui afacerist local, în urma unei adeverințe false eliberate de municipalitatea din Orșova. În loc să se lupte pentru recuperarea terenului primarul municipiului renunță la dreptul de revendicare, lăsând cale liberă unui tun premedidat cu multă atenție.

Istoria administrației publice din Orșova ne-a demonstrat, în ultimii ani, că aproape nimic nu mai pare imposibil aici, dacă la mijloc sunt interese ale unui grup restrâns de apropiați ai primarului. Un teren de 3.451 de metri pătrați este vândut în anul 2015 unui afacerist local de către Cabinetul Individual de Insolvență – Grădinarul Valentina, licidatorul judiciar desemnat în cauza privind falimentul fostei SCGCL ORȘOVA (SOCIETATEA DE GOSPODĂRIRE COMUNALĂ ŞI LOCATIVĂ ORŞOVA SA). Cum acest teren este parte din terenul mult mai mare pe care se află stația de epurare a apei din Orșova și cum terenul este, de fapt, proprietatea domeniului public al municipiului Orșova, pentru dezmembrarea terenului s-a folosit o adeverință falsă eliberată de Primăria Orșova, în anul 2015. Concret, afaceristul GEO CEZAR ILIESCU a cumpărat suprafața de 3.451 de mp de la lichidatorul judiciar al SCGCL, după ce, prin adeverința eliberată, Primăria a atestat în mod nereal că SCGCL este proprietarul imobilului compus din teren în suprafață de 3.451 mp (curți, construcții și construcțiile C1 – C5). Doar în acest fel, SCGCL, reprezentat de lichidatorul judiciar i-a putut vinde terenul lui Geo Cezar Iliescu. Adeverința respectivă, cu numărul 4595 din 15 aprilie 2015, a fost semnată de secretarul Primăriei Orșova, Marian Boțilă.

În momentul în care a fost asaltat de sesizări și reclamații privind posibilitatea pierderii unui teren important al domeniului public al Orșovei, ca urmare a unui fals, primarul Marius Stoica sesizează Poliția municipiului Orșova cu privire la adeverința falsă. Se întâmpla pe 5 septembrie 2016, la acea vreme Stoica și Boțilă fiind într-o relație vizibilă de dușmănie.

Cauza își urmează cursul și se ajunge rapid la un proces penal (dosar penal 91/P/2017), care se finalizează sesizarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Orșova în vederea desființării adeverinței nr. 4595/15 aprilie 2015, emisă de PRIMĂRIA ORȘOVA și, pe cale de consecință, a documentației cadastrale și a contractului de vânzare cumpărare între Cabinetul de Insolvență și Geo Cezar Iliescu.

Având în vedere că din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat fără echivoc faptul că adeverința nr. 4595/15.04.2015, emisă de Primăria Orșova atestă aspecte necorespunzătoare, iar acesta a stat la baza intabulării dreptului de proprietate pentru imobilul în suprafață de 3451 mp, în CF 52812/2015 a UAT Orșova și la valorificarea imobilului, prin licitație publică, conform contractului de vânzare cumpărare autentificat notarial sub nr. 329/2016, cumpărătorului Iliescu Geo Cezar, în baza dispozițiilor art. 315, alin. 2, lit. d), Cod de Procedură Penală a fost sesizat judecătorul de cameră preliminară pentru desființarea adeverinței și a tuturor actelor subsecvente în procesul de vânzare – cumpărare.

Dans penal cu patrimoniul Orșovei

De aici începe, practic, un adevărat tango judiciar, prin instanțele penale și civile. Primăria ține, o perioadă bună, cu dinții de recuperarea terenului rupt din suprafața stației de epurare, iar cumpărătorul ține, evident, cu dinții de ceea ce cumpărase. Așa apare pe rolul Judecătoriei Orșova dosarul cu numărul 8/274/2019, în care Primăria, încolțită si de cauza penală, acționează în judecată pe cumpărătorul terenului ILIESCU GEO CEZAR.

Dacă vom consulta lista ședințelor de judecată de la Judecătoria Orșova, vom descoperi pe rolul acestei instanțe cauza cu numărul 8/274/2019, înregistrată pe data de 4 ianuarie 2019, în care UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ - MUNICIPIUL ORŞOVA - REPREZENTATĂ PRIN PRIMAR STOICA MARIUS SIMION (Reclamant) îl cheamă în judecată pe ILIESCU GEO CEZAR (Pârât), în cauză venind ca și intervenient Iliescu Andreea Ioana. Obiectul cauzei civile din fond este: „revendicare imobiliară, anulare act, rectificare carte funciară”.

Ca urmare a soluției Parchetului, dată de procurori în cauza penală privind falsificarea adeverinței de către secretarul Marian Boțilă, procesul despre care vorbim nu s-a mai terminat nică până acum, după ce a avut nu mai puțin de 14 termene de judecată. Asta deși falsul este dovedit, iar Primăria ar fi trebuit să uzeze la maxim de orice cale pentru a-și proteja patrimoniul. Doar că, SURPRIZĂ, primarul Marius Stoica face un gest ce ne-ar putea face să credem că i-a luat Dumnezeu mințile. Pentru că, trebuie spus, că între timp nu mai este dușman cu Marian Boțilă și a revenint la sentimente mai bune decât acelea din vremea în care îl reclama pentru fals și uz de fals. Ca atare, în loc să apere cu tărie bunurile municipiului și patrimoniul imobiliar al acestuia, Stoica trimite instanței de judecată o adresă prin care, în numele Primăriei, renunță la dreptul lui legitim de revendicare imobiliară.

Așa se face că pe 29 aprilie 2020, în numele Primăriei Orșova, primarul Marius Stoica trimite Judecătoriei Orșova cererea cu numărul 4839 de RENUNȚARE LA DREPTUL PRETINS PRIN PREZENTA ACȚIUNE, AVÂND CA OBIECT REVENDICAREA IMOBILIARĂ. Fără această revendicare, un teren foarte important pentru Orșova, singurul loc unde există infrastructura și clădirile necesare unei stații de epurare, stație care ar fi putut fi reabilitată și modernizată, dispare. Deci, cu bună știință, premeditat, dar și cu rea credință, primarul dă o bucată prețioasă din patrimoniul public al Orșovei un afacerist local.

De altfel, cu speranța că procurorii vor avea moitive multiple de a acționa ferm îl al opri pe Stoica din devalizarea patrimoniului Orșovei, vă prezentăm documentul șocant trimis de primar innstanței de judecată:

Citit 14608 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 14:40
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…