Senatorul PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, a susținut și prezentat, de la tribuna Parlamentului, două amendamente la bugetul de stat, care vizau bani pentru municipiul Orșova. La propunerea și cu mandatul PSD Orșova, senatorul social-democrat a solicitat bani pentru blocuri sociale care să fie destinate celor ce locuiesc în focarul de infecție numit „Ghetoul CALIFORNIA”, precum și pentru reabilitarea stației de epurare din Orșova. VEZI INTERVENȚIA SENATORULUI VIDEO!

La fel ca și în mandatul trecut, senatorul PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, a dorit să sprijine municipiul Orșova. La solicitarea și cu mandatul Organizației PSD Orșova, condusă de Constantin Popescu, senatorul PSD a venit în plenul reunit pentru votul pe bugetul de stat cu două amendamente extrem de importante. Ambele amendamente au fost respinse de majoritatea parlamentară.

Primul amendament a fost solicitarea majorării cu suma de 20.994.000 lei a creditelor bugetare la bugetul Ministerului Dezvoltării pentru 4 blocuri sociale pe strada Ghioceilor din Orșova. „În acest moment, la Orșova, o perlă turistică a Dunării, se află în acest moment două blocuri sociale puternic degradate, chiar în centrul orașului, cu impact major asupra curățeniei a turismului. Viața locuitorilor de acolo se desfășoară în condiții improprii și de aceea propunem construirea a patru blocuri sociale, extrem de utile sănătății municipiului”, a explicat, în plenul Parlamentului Liviu Mazilu. Cu 216 voturi contra, 138 de voturi pentru și trei abțineri, amendamentul a fost respins.

Un alt amendament solicitat a fost suplimentarea cu 18.700.000 lei la bugetul Ministerului Dezvoltării pentru REABILITAREA STAȚIEI DE EPURARE DIN ORȘOVA. „Lucrările sunt foarte întârziate și România riscă o procedură de infringement pe acest subiect”, a precizat senatorul Liviu Mazilu, care a indicat ca și sursă de finanțare fondul de rezervă aflat la dispoziția prim-ministrului. Amendamentul a fost respins cu 217 voturi contra, 143 de voturi pentru și 4 abțineri.

Reacția senatorului Mazilu la respingerea amendamentelor necesare Orșovei este una extrem de dură, pe contul său de socializare: „La dezbaterile din Parlament, Coaliția Mincinoșilor a încercat să prezinte Bugetul Austerității ca fiind un Buget al Prosperității. Au încercat să convingă o națiune întreagă că minusul e plus și că tăierea este majorare”.

Citit 2241 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Martie 2021 17:04
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…