Ion Cupă: „PMP consideră că Guvernul ar trebui să redeschidă piețele”

Premierul Ludovic Orban a anunţat recent că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede ca pieţele să fie redeschise. În opinia deputatului PMP Ion Cupă, candidat pentru un nou mandat de deputat, gestul reprezintă o eroare a Guvernului. Cupă aduce argumente concrete potrivit cărora piețele ar trebui deschise de urgență.

Deputatul PMP Ion Cupă face o analiză pertinentă a procedurii de contestare la CCR a legii care prevede redeschiderea piețelor și consider că este o eroare a Executivului. „Deja există voci care îi acuză pe liberali că dau impresia că ar impune ideea că ţin cu marile lanţuri de supermarketuri în detrimentul micilor producători agricoli din România. Pe de altă parte, merg pe teren și discut cu oamenii. S-a făcut foarte frig afară, temperaturile coborând, pe timpul nopţii, mult sub zero grade: au îngheţat mărfurile, îngheaţă şi vânzătorii, şi cumpărătorii. Oamenii de asta se plâng și sunt foarte supărați pe situație”, explică deputatul Ion Cupă.

Riscul de infectare este mult mai mare în frig, în plin sezon al virozelor, decât este înăuntru, la căldură.

„PMP consideră că Guvernul (independent de legea promovată de Parlament) ar trebui să dispună redeschiderea pieţelor acoperite tocmai pentru a minimiza riscul de infectare. Păstrarea restricţiilor nu va face decât să distrugă marfa producătorilor români şi să-i îmbolnăvească pe cei care vând în pieţele în aer liber”, mai explică parlamentarul.

Există soluții viabile care pot fi aplicate

Mai mult, în opinia lui Ion Cupă, soluția redeschiderii piețelor poate fi pusă în aplicare cu respectarea măsurilor necesare evitării infectării cu noul coronavirus: „Având în vedere că majoritatea pieţelor sunt în administrarea primăriilor, se pot organiza fluxuri de circulaţie similare cu cele din supermarketuri: o intrare, o ieşire, distanţare între oameni şi un număr limitat de persoane în pieţele acoperite”.

Redeschiderea pieţelor ar avea efecte benefice

Candidatul PMP Mehedinți pentru Camera Deputaților, Ion Cupă, mai spune că există foarte multe efecte benefice ale redeschiderii piețelor. „Pe de o parte, pentru îi ajută pe micii agricultori români. Pe de altă parte, pentru a le oferi şansa românilor de a consuma produse alimentare autohtone de mai bună calitate. În plus, măsura crea un dublu standard evident care avantaja marile corporaţii din zona retail. Nu există niciun motiv pentru care pieţelor să nu li se aplice aceleaşi standarde de siguranţă precum supermarketurilor”, spune deputatul Ion Cupă.

Citit 1241 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 18:57
Romeo Crîșmaru

"A fi politician înseamnă să fii capabil să spui dinainte ce-o să se întâmple mâine, săptămana viitoare, luna viitoare, anul viitor. Iar apoi să poți explica de ce nimic din toate astea nu s-a întâmplat."

- citat de Winston CHURCHILL

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Lasă un comentariu

Jurnal.Mehedinti

Jurnal Mehedinți este conceput ca un portal media ce își dorește să aducă în presa locală o dinamică nouă si un format atractiv.
 
    Tel: +40 728317685
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Foto

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…